Thursday, October 29, 2009

Percaye ke..??



Ramalan Watak Orang Yang Lahir Bulan Februari:
  • Mempunyai hati yang tulus
  • Perasaannya peka dan mudah tersinggung
  • Senang dipuji dan hormat pada siapa saja
  • Keras hati dan mempunyai pendirian tetap
  • Agak pemalas dan suka mengingkari janji
  • romantik dan penyayang tapi didalaman dan bukan luaran
aku dapat bnde kat atas ni dlm tenet gak...akceli byk g yg aku bace...if korg nak tau search la sendrik..heheh...
ok...straight to ampang point...korg caye ke ngn bnde2 mcm nih??
mybe adela sket2 yg bleh pakai...tapik ade gak yg lngsong tipu...
perlu ke kite mndengar pendapat org untuk tau sikap sendrik...serta membaca rahsie2 bulan kelahiran nih?
kan kite berada dlm jasad sendiri...mestilah tau luar dlm kebaikan dan keburukan masing2....
ade org kate..kdg2..manusia ni kene di 'push' ngn sumting agar keluar sume strengthen die....n manusia ni slalu xsedar kekuatan n kuasa diri sendri....
huuuuu....penin kan...but pendapat manusia sekalian mmg berbeza...

ok..let's go thru ngn rahsia bulan Februari yg kat atas tuh..since aku lahir bulan feb maka aku lebeh berminatla ngn bulan kelahiran ku..heee...

1. mempunyai hati yg tulus : errr...okla...hati yg tulus ni aku no komen...sbb aku xpenah tnye ati aku...adakah ia tulus...lu org judge la sendrik...ermmm...tgk! aku xknal ngn ati sendrik n mintak korg judge..haissyyy...

2. perasaan peka dan mudah tersinggung : okayla perasaan aku mmg sgt peka....tapik untuk membuat ia tersinggung..aku rase xde kot..len la klo aku tersinggung aku dapat duet....mmg tiap ari aku sengaja singgungkan atiku..hahah...tapik bg akula kan..dr asek nak sensitip..wat ati saket..bek wat bodo jek...bukan dapat ape2 pon..dapat tensi n stress jek...

3. senang dipuji dan hormat pada sesiapa : senang dipuji...heheh....klo aku ckp kang org kate aku perasan...but aku slalu dipuji dr segi etika,sikap aku, keramahan berkata2 dan kulit ku..heee...but aku juge sering di kritik dr segi tubuh aku yg kurus...err..xtaula mereka yg kritik tuh igt dapat duit kot klo kritik aku mcm tuh...xpe...aku xkesah ble mereka mmpertikaikan kekurusan aku sbb yg kutuk aku pon bukanlah badan mcm J.Lo mahupon Beyonce...maka maapla sbb saye xbereaksi dgn kritikan itu..kurang 'panas'..hahah....hormat pada sesiapa...hurmm...as long as aku rase perlu hormat org tuh aku ttp akan hormat die walopon die sakitkan ati aku....sbb...xde gune nak biadap...juz lontarkan ketajaman kata2 jela..heheh...

4. keras hati n mempunyai pendirian tetap : ini mmg benar 200%...sorry to say sejak aku lahir lg aku mmg keras ati...knp? tnye la ngn umi...hahah...kua dr perut umi pon lmbat 13hari..klo bleh nak dok dlm tuh lelama..ramai manusia da mnyokong bahawa dawai mmg keras ati....aku xmampu la nak lembutkan ia..mybe sbb ego kot...huh..ego? ape tuh..ngahaha!

5. agak pemalas dan suka mengingkari : pemalas tuh mmg btollah...aku ngaku aku mmg pemalas...malas berpikir...klo rajin da lama aku jadik doktor...malas masak..klo rajin da lama jadik cheff..heee...dan segala kemalasan yg ade pada sume manusia aku ada...wat ape nak ckp aku ni rajin....sbb org yg melihat n knal ngn aku jek tau tahap kemalasan aku ni...tapik suka mengingkari tuh...ermm...rasenye xbtol...walaupun penah wujud manusia yg kate aku ske mengingkari..tapik part ni aku tau benar ngn sikap aku...aku bleh pegang janji smpai mati but keadaan tertentu jek yg boleh pakse aku untuk ingkari ia....dhla malaslah citer sal janji...

6. romantik dan penyayang tapi didalaman dan tidak nmpak pada luaran : yg ni betollah gak 90%....tersangat kadangkala aku tayang kasih sayang pada manusia sekalian....kenapa ekk?? mybe sbb klo tayang kat luaran...untuk ape? err...tu dr pndangan akulah...mybe pada korg ia mampu mmbuat org makin sayang kite...perlu ke?? if they want to love me...love me for what i am....aku sanggup sacrifice untuk manusia yg aku sayang but bg aku xperlu la pas sacrifice nak btau...xgunela...bukan dapat duet pon...hahah!...mata duitan sungguh aku ni...yess i am..kalau aku xmata duitan aku xkan tau nak menghargai duit...n kalau aku mata duitan pon mata aku...bukan mata korg..hahaha! sungguh keji kata2 ku....but betollah ape aku kate kannn....so kepada jejaka2 yg tau aku ni mata duitan...ske hati kamu lah nak komen ape sbb aku xpenah nak kesah org kate aku giler duit...

ok...abes dah mengarut..
see....dr sume2 tuh ade gak yg xbtol ttg aku kan....
maka korg yg bace ni....korg percaya ke ngn ape2 yg aku tulis nih?
fikir2kanlah dan selamat beramal..
yeahh!!!


No comments:

Post a Comment