Wednesday, October 28, 2009

ape saye wat sepanjang holiday seminggu....jawapannye...jeng..jeng..jeng..!



Lastweek akceli aku dapat cuti break of service selama seminggu....
mmg bes ble cuti lelama nih...xpayah piki keje...xpayah susah2 bgn awal2 g keje...xpayah kua duet utk bli lunch...heheh...tapik sume itu hnyalah sementara...huuu~

maka..aku pon mnggunakan seluruh waktu cuti secara xbaper nak efficient la....byk masa dok berangan piki mase depan..selain dari aku mnjadik semakin rajin masak kat dapor...tolong ummi jahit baju..kemas uma...dan bermacam2 lg ar..

maka lagik skali ble da byk mase lapang tuh...pepaham jela mesti byk perkara yg ntahpape aku wat....
antaranye....



aku bleh snap gmbar time aku konvo gune henpon canggih...yela nak tayang kat sesape yg xpenah tgk..sile2 la tatap saye..heheh...sungguh sopan dawai time nih...

pastuh trgerak ati nak selongkar kotak2 lama bawah katil....
selongkar punye selongkar...trjumpa la sesuatu kenangn yg bes dan juge yg xbes....



jeng..jeng...jeng....buku biodata!
hahaha...btol2 mcm budak2 kan aku ni...



tapik buku bioLdata aku ni xdela skema2 mcm buku org len...
aku wat ni time form5....
rindunyela kat zaman tuh...sgt2 ingin mengulangi sejarah itu..huh~



ini adalah antara muka surat yg ade dlm buku tuh...
haaa....page ni mr. ali yg wat...
dasatkan...die da jadik artis skang..asek masok tv..M3..paper...
abg alii...nak sainnn!!!...
hahah!!

pastuh ble da abes menatap buku tuh..
proses selongkar bermula kembali...
dan trjumpa kenangan yg xbape nak bes.....



jeng..jeng..jeng...inila die...
maka proses pelupusan ia harusla dilakukan tanpa ade sebarang bahan bukti dan juga kesan2 yg tertinggal..
selamat tinggal kenangan yg mngajar aku erti hidop dan sifat manusia...

pastuh...trpndang plak sebungkus plastik lusuh yg berisi sesuatu...apekah ia..????



jeng..jeng..jeng....
kad2 lama aku sepanjang aku jadik student n minah kilang...
hehehe...klo korg tatap btol2 mesti korg akan nmpak ape yg beza muke aku dlu n skang..
tgkla klo nmpak..

pastuh...aku trjumpa satu lg kenangan yg jugak bes....dan mmbuatkan aku merindui jugak zaman itu...ouhhh...
apekah ia??



jeng...jeng..jeng lagik...
inilah die hasil tgn yg xreti dok diam time dok dlm class geo...keje nak menconteng jek....
smpai skang...dlm miting mesti tgn asek bz mnconteng.....haissyyy...sungguh kebudakkan...

lepas tuh...aku mula mncarik koleksi diary2 aku sejak dr form 1 smpai matrix...byk wooo knangan dlm tuh....siap penah kantoi ngn org..klo bace balik mcm novel pong ade maaa....
tapik aku hampe..sbb baru teringat...sume diaryku telah dimusnahkan oleh banjir...huwaaa!!!!
xbesnye...
moral of the story..len kali jgn simpan bawah katil..simpan atas bumbung..huuu~

akceli dlu aku sgt ske menulis...everyday...ape jek yg berlaku aku akan tulis.....
ble da byk diary..aku akan bace smule..that time aku akan trsedar ape kesilapan2 yg aku dah wat...time formm3 aku bace diary form1...waktuh tuh rase mcm nak gelak guling2 ngn prangai yg mcm syaitan tuh...
pastuh time last aku bace semua diary tuh time 1st year UM...lagikla...rase nak termuntah2 mngatahui sikapku yg kekadang mcm ^$$%@R&*...ngahahaha!!

now...diary yg tinggal hnyela diary last year n this year yg da lama xupdate...
sbb da ade diary baru..iaitu BLOG..heheh..
tapik yg rahsie2 xbleh exposela....

baiklah....aku rase da xnak mengarut lagik...

chalo!!!

1 comment:

  1. bersyukur....kerana memori ko telah hanyut bersama banjir....gahahahahah....bestnyerr...kalu aku leh hanyutkan memori aku mcm tuh kan best.....

    ReplyDelete