Tuesday, September 15, 2009

sakit perut...sakit kepala...sakit ati...huh!!!!



aku xtau nak kate ape...
tapik skang ni aku betul2 tgh bengang tahap dewata raya...
mmgla org kate adat bekerja...klo kene keje time raye...apela sgt..
but the prob is....even aku kene keje pon mcm mmbuang mase plak rasenye....
staff admin cuti seminggu...tapik disebabkan AL aku da abes maka aku nak la amek UPL (unpaid leave)....tapik yg lagi saket atinye UPL aku kene reject sbb aku dikatakan blom permanent...apekah??!!
okay aku tau aku ade lg sebulan nak permanent....
tapik.....xbleh ke ade sket belas ehsan kat aku ni.....
keje aku is check progress n project kerja setiap HOD...abes tuh klo da sume HOD cuti seminggu....aku nek keje awal2 nak cek ape???
cek antu wat keje??
yg lg aku xpuas ati...aku leh cuti smpai kamis jek...then ari jumat kene keje fullday n sabtu keje halfday....pastuh cuti smuler....
arghhh....!!! lagik tertekan sbb batu pahat ngn pasir gudang bukan dekat.....
pastuh lagik aku nak beraya ngn sape kat pasir gudang ni...
ngn antu gak ke??
pastuh yg lebeh sadis...konpem aku sorg jek yg akan ade kat hostel tuh sbb sume osmet balik........so...kat uma tuh memalam aku nak borak ngn sape...huh...mesti korg nak jawab ngn antu gak kan.....
aku xtau la ape yg cube dilakukan oleh sorang makhluk ni....adakah die nak mngajar aku erti dunia pekerjaan ataupun die saje nak sabotage....
okla...mybe acceptable la klo makhluk tuhan ni kate klo die bg peluang kali ni...aku mybe akan wat prangai bile da permanent......aku seriusly xkesah dtg keje if ade bnde leh dibuat...tapik.....argghhh!!! xtaula nak kate ape...
kamonla....igt aku ske2 ke nak cuti....dlu AL aku abes pon sbb bnde2 penting n bukan ske2 jek.....disebabkan sayang ngn AL yg tgl sket...maka aku keje lebih2 mase untuk claim time-off....tapik time-off tu pon aku gune untuk bnde yg jugak important....
nnti klo aku dtg keje...admin block tuh bukan bukak pon....
dok la aku tercongok dlm opis kat spital ni merenung pc....
pc tenung aku...aku tenung pc...
last2 dua2 berasap.....
huh!!!
dhla.....aku xde mood skang ni....da lame xnek angin cmni...rase cm xbese plak....
papela...!



tutup mulut biar xterkeluar ayat2 yg leh kurangkan pahala posa.....adehhh....ckp dlm ati jela...

No comments:

Post a Comment