Tuesday, September 1, 2009

AdEHhLaaa.....


Wiken lepas aku balik kg...besela cuti merdeka.....
then ade beberapa kejadian yg leh wat aku rase mcm nak pecah perot plak...
antnye ialah:

kejadian pertama:

petang kul 5lebeh....perbualan ant ummi n daus...aku? tercongok depan tv ngn jenab..
ummi : aus tolong ummi jap..
daus : tolong ape?
ummi : tolong mintakkan daun kesum kat umah pak imam
daus : alaa ummi....aus xngam la ngn pak imam tuh....
ummi : xngam? ummi bukan nak suh ko jadik kawan baik pak imam tuh...ummi suh amek daun kesum jek....

saat itu...aku dan jenab dah berguling2 gelakkan daus yg termangu2 jek depan ummi....

kejadian kedua:

aku n abg g bazar coz nak blikan abah murtabak....da siap mmbeli belah....kami pon belah....n menuju ke arah parking...henpon abg bunyik..tunang die call...
smpai jek parking...
abg : Ya ALLAH...ape bapak aku wat kat kete ni!!...(smbil dok pandang bontot kancil yg kemek n bercalar)
aku : errr.....abg.....(smbil tgn aku da ready nak bukak pintu kancil sebelah kancil yg kemek tersebut)....ko salah kete la...
abg : huh...adehh...malu2....
aku & kak nana (yg the on the phone) : gelak berdekah2...
abg : tu lah padah bersalah sangka terhadap org tu sendri...haishhh.....

keadaan sebenar ialah...kete yg parking sebelah kancil kitorg mmpunyai kaler yg same.....dhla time tuh abg brcakap dengan agak kuat serta mmbuat pergerakkan yg agak emosional utk dilihat.....malu2...

kejadian ketiga:

time ni dlm kete ngn abg,ummi, aku n adik2 yg len....on the way nak g Proma Moda bli baju raye yg sedondon kalernye...n yg paling penting...aku yg sponsor ok...huh...rabak gak poket...

abg : ummi taun ni wat burasak byk2 sket eh..makcik2 nana nak dtg makan2 raye kedua...
ummi : a'ala...time tu pon ade marhaban...mmg kene wat nyk ni....
aku : mesti kite sorg2 lg yg kene wat seperiuk besa tuh...huh!
jenab : ummi...kwn2 jana pon nak beraya jugak tau nak makan....
aku : kwn2 kite pon dtg beraya n nak makan....
ummi : abestuh ade ke org dtg beraya nak tido.....(dgn muke yg rilex)
aku,jenab n abg : (buat muke innocence)...
daus,lan n inun : hahahahahahaha.....gelakkan dorg....
jenab : ko pehal...(smbil wat muke xpuas ati....)

ngahahaha.....sepanjang kat kg tuh aku rase ade mcm2 lg yg sengal tapik xdapat nak diluahkan sbb jln cerita kurang jelas....

then ari isnin aku balik PG ngn abg...pastuh singgah amek kak nana....then dorg teman aku kat opis jap wat keje pastuh tros g pusat bndar mncarik henpon baru....
da name pon pompuan kan...2minggu lepas da iat nak bli nokia music express 5610...skali tuh smpai kedai jek...terpikat plak kat sony ericsson G705....huhuh...mn xnye...ade wifi, kamera 3.2 n ade flash serta screen besar....abg pon kate ok...ape lg...tros jek bli....

pastuh selesai acara beli henpon...aku n kak nana pow abg berbuka kat pizza...heheh....abg mmg bes lah....



gmbar pertama yg di snap menggunakan henpon baru daku...




due org tua yg sengal....game ni pon nak rebut2 men...padahal due2 xterer...



aku gak termangu2 melihat perangai mereka yg mcm budak darjah 2...haisyy...

okla itu saje entri ku utk blog yg da semakin bersawang ini....

4 comments:

  1. Tepon ko saMe nGan TepOn Tiah Kami belI bersaMe dulu~ LILiLi

    ReplyDelete
  2. at last.. kamoo update juge blog ini.. adeyh laa... senario2 yang kamo berikan sangat kelaka ok... aku dok gelak membyangkan senario2 tersebut.. korang anak beranak da bole wat sitkom komedi da.. heee..
    cerita pasal burasak.. jgn lupe.. order aku tuh.. ahahahaha :P see u malam raye ok.. :P

    ReplyDelete
  3. nanie: huh same ngn cik teah ke...coincidence..heheh....kami mmg sehati sejiwa dr dulu lg...

    rina: heheh..klo ko dtg uma aku jgn trkejut ngn adegan2 yg kami kdg2 terlepas kat org luar...
    ouhhh...order kamu sudah slamat Pn. Nor Terer ambil n jgn lupe malam raye dtg collect yea....nnti bleh kite g ambush umah mok yg sengal tuh...hehehh

    ReplyDelete
  4. blog aku bkan takat besawang ajer beb....anai2 dah uat sarang......xsempat....lepas raya baru boleh operasi...
    ghahahahha...

    ReplyDelete