Thursday, September 24, 2009

bukan citer raye...tapik citer BABY aku..heheh...

ermmm...bukan aku xnak citer sal raye aku..
tapik gmbar sume stil dlm kamera mmber2 aku...maka aku kene la tgu mmber2 aku ni mntrnsferkan segala gmbar2 aku yg bes tuh...sbb klo aku nak citer tnpa gmbar...ibarat aku mkn nasik putih tnpa lauk..kan...

maka lg skali...skang ni aku lebeh excited nak citer sal baby aku...heheh....
mn ake dapat baby ni....aku culik ah...ape susah...ngahaha!!
nama baby comel aku ni Nurul Hafizah Syuhada....ade org bg kat umi suh jg...but xtau smpai ble..n aku btau kat ummi aku mcm nak adopt die as anak aku....heee..cmbes kan...tapik nak tau ape ummi jawab...
'JGN HARAP'....ciss....



ini die ma lil cute baby...same xmcm aku...haha...tang hidung tuh xsamala..sbb hidung baby ni adek aku kate mcm hidung Omas (mak laura dlm citer upik abu & laura)...
xpe..hidung omas pon omasla...asalkan die comel n yg paling penting...she got dimple...yeahh...
tapik cian kat baby aku ni coz mata die kene semacam desease so asek bertaik mata n merah....waktu atok die pas kat ummi mmg da mcm tuh...dhla waktu tuh usia die baru 3hari...skang da 19hari....
xpe2...akan ku carik kan penawar paling terhebat yea...

heheh...aku ni walopon ramai adik...tapik stil excited if jmpa baby....
xtaula nape...adakah naluri keibuan ku da ade...ngahaha...
ok la...sebenarnye aku nak membuang masa jek..
almaklumla jadik psycho jap dtg keje tapik org len xnek g....huh...xpe2...xheran pon coz aku da angkut ummi, mak aji n adik2 aku g PG gak beraya kat sini...so i'm not alone...hahah!!
marilah menatap gmbar baby daku yea...



gaya ibu pnyayang..



sleep tite...



tgk tuh kene peluk kuat2 ngn aku pon still maintain tido ngn lena...



cayang baby syuhada...

Thursday, September 17, 2009

ProJek pRihaTin...PriHatin kaH anDa??

Samekom....
disini ingin aku katekan bahawa pada mlm semalam aku da g wat amal....heheh
walopon beberapa arini ni mood asek swing tapik untuk topup balik pahala maka aku watla amal...haha...xgunak jek rase...
aku ikhlas k...
operasi prihatin ni adalah dibawah anjuran Hospital Penawar sendrik....
n kawasan yg mnjadi tmpat terjahan kami adalah disekitar taman cendana dimana disitu ramai lah org2 yg xmampu.....
operasi bermula xtepat pon jam 9.30pm...
sbb pe xtepat...adela sbb2 trtentu...



smbil tgu org2 penting dtg...aku yg sebenarnye da penat keje seharian...
mata pon cm nak terkatup...tapik tetap gagah nak posing ngn kak tim...
kak tim ni our dietition....heheh...skang ni aku nak guna khidmat diela ttg pemakanan yg seimbang...



ni plak posing kat kafe baru kami...
ngehehe...asek gmbar aku plak...



tu lah die uma flat di kaw taman cendana....uma tuh 6tgkat....xde lift plak tuh...
xpe2 exercise....



terharu aku tgk makcik tuh mcm ske sgt dapat bantuan....
semoga anak2 die kang da besar jadik kaya raya n tolong smule mak die ni...



mcm2 uma yg aku g sumenye mcm sedih2 jek...
hurmmm.....
biasala da nama pon dlm dunia ni ade yg senang ade yg susah....



sempat lagik nak posing depan umah makcik ni...makcik tuh terpakse pasrah jela...aku rase die mesti bengang sbb xmasok dlm gmbar...huhuh..



mlm tuh ade la dlm 8 umah jek kami terjah...sbb malam2 esok turn org len....



ble sume da selesai kami tgu bos roger jek untuk ajak g sahur...
perot pon mmg tgh lapar giler....disebabkan ngntok...maka aku mmg da amek keputusan xnak bgn sahur kul 5am...



err...tu muka xpuas ati aku tgk che din (yg botak tuh) tgh mkn dgn seleranya...aku rase kelewatan kami smpai kedai mkn xsmpai 5min...tapik die mcm da mkn 5jam...
dasat2....

Tuesday, September 15, 2009

sakit perut...sakit kepala...sakit ati...huh!!!!



aku xtau nak kate ape...
tapik skang ni aku betul2 tgh bengang tahap dewata raya...
mmgla org kate adat bekerja...klo kene keje time raye...apela sgt..
but the prob is....even aku kene keje pon mcm mmbuang mase plak rasenye....
staff admin cuti seminggu...tapik disebabkan AL aku da abes maka aku nak la amek UPL (unpaid leave)....tapik yg lagi saket atinye UPL aku kene reject sbb aku dikatakan blom permanent...apekah??!!
okay aku tau aku ade lg sebulan nak permanent....
tapik.....xbleh ke ade sket belas ehsan kat aku ni.....
keje aku is check progress n project kerja setiap HOD...abes tuh klo da sume HOD cuti seminggu....aku nek keje awal2 nak cek ape???
cek antu wat keje??
yg lg aku xpuas ati...aku leh cuti smpai kamis jek...then ari jumat kene keje fullday n sabtu keje halfday....pastuh cuti smuler....
arghhh....!!! lagik tertekan sbb batu pahat ngn pasir gudang bukan dekat.....
pastuh lagik aku nak beraya ngn sape kat pasir gudang ni...
ngn antu gak ke??
pastuh yg lebeh sadis...konpem aku sorg jek yg akan ade kat hostel tuh sbb sume osmet balik........so...kat uma tuh memalam aku nak borak ngn sape...huh...mesti korg nak jawab ngn antu gak kan.....
aku xtau la ape yg cube dilakukan oleh sorang makhluk ni....adakah die nak mngajar aku erti dunia pekerjaan ataupun die saje nak sabotage....
okla...mybe acceptable la klo makhluk tuhan ni kate klo die bg peluang kali ni...aku mybe akan wat prangai bile da permanent......aku seriusly xkesah dtg keje if ade bnde leh dibuat...tapik.....argghhh!!! xtaula nak kate ape...
kamonla....igt aku ske2 ke nak cuti....dlu AL aku abes pon sbb bnde2 penting n bukan ske2 jek.....disebabkan sayang ngn AL yg tgl sket...maka aku keje lebih2 mase untuk claim time-off....tapik time-off tu pon aku gune untuk bnde yg jugak important....
nnti klo aku dtg keje...admin block tuh bukan bukak pon....
dok la aku tercongok dlm opis kat spital ni merenung pc....
pc tenung aku...aku tenung pc...
last2 dua2 berasap.....
huh!!!
dhla.....aku xde mood skang ni....da lame xnek angin cmni...rase cm xbese plak....
papela...!



tutup mulut biar xterkeluar ayat2 yg leh kurangkan pahala posa.....adehhh....ckp dlm ati jela...

Friday, September 4, 2009

pRinCe FrOg.....haisyy...

Dlu time matrix...aku ade crush kat sorg mamat ni.....die hensem,putih,pandai(every sem 4#),terer men badminton......n mcm2 la.....
kami xpernah bercakap face to face...hanye sms jek sepnjang mase...n aku save name die as 'PrinceFrog'.....ngahahaha...sgt2la kebudak2an aku ini......ble piki2 balik mcm klaka ade gak...n bile aku bace smule diary time matrix...goshh...aku xsangka itu aku sbb aku mcm hidup ngn dunia aku jek...biasanya kan aku ske kepoci2...heheh..
tapik tuh sume time matrix...now da lost contact...ala aku ni klo ske org tuh ske2 jek...xdela smpai hardcore gle nak dapatkan...ske gitu2 jek.....haisyy...malu2...(muka maroon2)
skang ble umur makin ramai....aku rase aku da xde nak ade prasaan crush2 ni...stakat ske tgk je adela...but will not long lasting...adakah aku da malas....wah...jgnla malas2...kang mak aku xdapat menantu dr aku....dhla anak dara die dua ekor jek....gagagaga...
tapik klo ade org tnye ape ciri guys yg aku minat.....ngahaha...begitu byk listnye...sbb aku kan demand....tapik for sure xdapat...mn nak carik org perfect...aku sendrik pon xperfect.....tu klo org tnye dikala aku kurang siuman la...klo org tnye betol2...aku juz nak 2perkara jek....agama die n tingkah laku die...hensem ke x bialah mata aku je yg sedap memandang...mata korg xsedap ape aku kesah...heheh....tapik jgn la plak mcm pinang dilanyak lori dgn aku......ngeeee...
aku xtaula knp....akhir2 ni sume ramai org asek tnye bile aku aim nak kawen.....ape muke aku nmpak da tua sgt ke...helloooo.....i muda lg kay!...(emo jap)
bile org tau cmtuh of kos aku akan jawab...

"ermm...mybe 26-27 kot"....

tapik balasan jawapan yg aku trime amat mngecewakan dan mengecutkan perut serta senak ulu ati......dorg boleh ckp cmni...

"org pompuan ni bile umo da masuk 25..patot da rase takut coz time tuh pompuan da melepasi tahap ingin mncari dan memilih...dorg da jadik malas...sbb tuh ramai wujud golongan andalusia..."

dan jawapan paling mengerikan adalah dr golongan pompuan sendrik...

"akak ni dlu target macam ko gak...tapik tgkla skang umo da 32 tapik xkawen2 lg..."

erkkk...apakah...???
sgt ngeri dngar sendri dr pihak yg mngalaminya....
xpe2...cool wai...ko kan cool....
ehh...akukan walopon umo da 30 konpem muke still mcm SPM...kan?kan?
(ayat nak sedapkan ati sendrik....)
ooo...kini baru ku tau kenapa org pompuan sgt sensitip bile ditanya pasal umo...ala...please la..klo aku jawab jela..len la klo dorg tnye...ape kaler panties aku arini...konpem2 aku jawab ngn lempangan....xpon sepakan serta terajangan...

hurmmm...akceli entry ni aku wat setelah asek di asak oleh soklan2 seperti...
"ko ko xde pakwe ke?"
ble aku jawab xde...
"isyyy...xkanlah org cantek mcm ko xde pakwe"
time tuh aku da tersipu2 da....hihih...cantek ke aku....aisyyy...malu2.....
huh...kan da prasan....
xpelah perasan kekadang bagus utk kesihatan...nmpakla sket aku ni alert trhadap perasaan...haha...mcm xde kene mngena jek...
okla....penutup entry..
majulah aku untuk korg sume..
chalo!!



p/s: klo aku kiss katak ni...bleh ke ia jadik seorang lelaki yg kacak mcm freddie prince jr,ada duit juta2, ade kete mewah satu lot parking,umah banglo 8bijik....wuuuu...klo la boleh...konpem abes sume katak blakang uma aku abes kene cium ngn aku....jaga2 la korg wahai katak sekalian..ngahahahaha!!!

Tuesday, September 1, 2009

AdEHhLaaa.....


Wiken lepas aku balik kg...besela cuti merdeka.....
then ade beberapa kejadian yg leh wat aku rase mcm nak pecah perot plak...
antnye ialah:

kejadian pertama:

petang kul 5lebeh....perbualan ant ummi n daus...aku? tercongok depan tv ngn jenab..
ummi : aus tolong ummi jap..
daus : tolong ape?
ummi : tolong mintakkan daun kesum kat umah pak imam
daus : alaa ummi....aus xngam la ngn pak imam tuh....
ummi : xngam? ummi bukan nak suh ko jadik kawan baik pak imam tuh...ummi suh amek daun kesum jek....

saat itu...aku dan jenab dah berguling2 gelakkan daus yg termangu2 jek depan ummi....

kejadian kedua:

aku n abg g bazar coz nak blikan abah murtabak....da siap mmbeli belah....kami pon belah....n menuju ke arah parking...henpon abg bunyik..tunang die call...
smpai jek parking...
abg : Ya ALLAH...ape bapak aku wat kat kete ni!!...(smbil dok pandang bontot kancil yg kemek n bercalar)
aku : errr.....abg.....(smbil tgn aku da ready nak bukak pintu kancil sebelah kancil yg kemek tersebut)....ko salah kete la...
abg : huh...adehh...malu2....
aku & kak nana (yg the on the phone) : gelak berdekah2...
abg : tu lah padah bersalah sangka terhadap org tu sendri...haishhh.....

keadaan sebenar ialah...kete yg parking sebelah kancil kitorg mmpunyai kaler yg same.....dhla time tuh abg brcakap dengan agak kuat serta mmbuat pergerakkan yg agak emosional utk dilihat.....malu2...

kejadian ketiga:

time ni dlm kete ngn abg,ummi, aku n adik2 yg len....on the way nak g Proma Moda bli baju raye yg sedondon kalernye...n yg paling penting...aku yg sponsor ok...huh...rabak gak poket...

abg : ummi taun ni wat burasak byk2 sket eh..makcik2 nana nak dtg makan2 raye kedua...
ummi : a'ala...time tu pon ade marhaban...mmg kene wat nyk ni....
aku : mesti kite sorg2 lg yg kene wat seperiuk besa tuh...huh!
jenab : ummi...kwn2 jana pon nak beraya jugak tau nak makan....
aku : kwn2 kite pon dtg beraya n nak makan....
ummi : abestuh ade ke org dtg beraya nak tido.....(dgn muke yg rilex)
aku,jenab n abg : (buat muke innocence)...
daus,lan n inun : hahahahahahaha.....gelakkan dorg....
jenab : ko pehal...(smbil wat muke xpuas ati....)

ngahahaha.....sepanjang kat kg tuh aku rase ade mcm2 lg yg sengal tapik xdapat nak diluahkan sbb jln cerita kurang jelas....

then ari isnin aku balik PG ngn abg...pastuh singgah amek kak nana....then dorg teman aku kat opis jap wat keje pastuh tros g pusat bndar mncarik henpon baru....
da name pon pompuan kan...2minggu lepas da iat nak bli nokia music express 5610...skali tuh smpai kedai jek...terpikat plak kat sony ericsson G705....huhuh...mn xnye...ade wifi, kamera 3.2 n ade flash serta screen besar....abg pon kate ok...ape lg...tros jek bli....

pastuh selesai acara beli henpon...aku n kak nana pow abg berbuka kat pizza...heheh....abg mmg bes lah....



gmbar pertama yg di snap menggunakan henpon baru daku...




due org tua yg sengal....game ni pon nak rebut2 men...padahal due2 xterer...



aku gak termangu2 melihat perangai mereka yg mcm budak darjah 2...haisyy...

okla itu saje entri ku utk blog yg da semakin bersawang ini....