Monday, August 10, 2009

ma kazen's wedding day..part 2..




kembali lagi kite pada part kedua majlis persandingan kazen aku..
heheh...maapla mngambik masa yg agak lama...maklumlah tenet uma tuh sengal sket....

arituh aku citer...majlis nikah pada 7hb mlm kan...so kazen aku ni bersanding pada hari sabtu bersamaa 8hb ogos...

maka aku slaku assistant rewang2 services....dimana ummi mnjadik presiden club...of koslah mnjadik sgt bz...dhla kene bgn pepagi..huh!..
xpe2...kang time aku kawen mereka2 ni xtron padang...siap ah....kerat 8belas....

ok sambong smuler citer....
tema kaler prkahwinan mereka ialah..pink putih....errr...nape la ramai benor pompuan ske pink...xgothic lgsong....huhu...
majlis telah bermula pada jam 11am..tapik aku g lmbat coz kat uma tuh ade byk bnde nak kene setel....korg bayangkanlah aku ni da siap2 bermekap cun2...pakai tudung sume tetibe dapat call dr ummi suh masak nasi coz nasik putih sold out..chett....seb bek masak nasik jek..klo suh masak lauk skali mmg mnyanyila aku kat dapor tuh...



smpai jek tpt kejadian of kosla berposing dlu...errkk...mesti korg nak kate lg dlm atikan..."asek baju merah ni jek minah ni pakai"...lg skali aku btau...AKU XDAK BAJU BARUUUUU!!!!.....maka baju ni je la ulang pakai smpai jahanam....lgpon aku semakin mnggemari kaler merah...what to do...



lihatlah betapa ganasnye rupa pelamin tersebut...n agak berpuas hati la coz hall trsebut sgt luas dgn harga sewa yg sgt murah....



bile kompang da mula berbunyik....



bermaksud pengantin da ready la nak nek pelamin.....
makcik2 aku yg masih berpikiran rural dan kurang urban..mempertikaikan knp pngantin pompuan xtgu atas pelamin....maka memasing pon muncung ah sbb die kate kazen aku mcm men2 kawen....adesss.....xjadik ah plan kawen kat dewan.....wat kat umah gak lagik bes kan...



aku dan adik pngantin pompuan...makcik sakyah ni...of kosla jadik flower girl..heheh....xde ah...die jadik AJK sambut tetamu dan melayan tetamu...aku plak cm bese..asst Ummi ah..



bile pengantin da bersemayam atas pelamin..tetibe kete pink ni plak muncul...haa ni lg sorang.....peminat pink yg tersangat2 la fanatik...hmpir sume barang beliau kaler pink...



dan siapa lg klo bukan kak nana a.k.a tunang lovely bro aku tuh.....



smpai2 jek tgk due2 pakai baju sedondon....
aku jek yg sedondon ngn alas meja...



ni lah rombonagn cik kiah yg lmbat dtg majlis..ape daa...

ok skang mari aku knal kan sikit2 ahli keluarga aku n sepupu2 sekalian..



yg hijau tuh cik aku...name die Puan Safnawati Ali...die la cik aku yg terbaek dan tercool skali seantero donia.....kami kekadang mcm adek bradek...mn tak nye dari kecik ummi n mak aji aku yg bela...



si kecik ni kazen aku anak pak su aku...ala kan aku da citer kat entry yg lepas....name die Uzmatun Nikmah yg gedik...muka die sebijik muke moyang aku belah ummi....bezanya moyang aku dulu mate kaler biru....ni bukan citer bohong....real maa..nnti aku carik balik gmbar moyang aku....tunjuk betapa birunya mata die...



ni lah nenek aku...tapik kitorg pggl beliau mak aji.....garang? huh tersangat garang dan psycho..heheh....hah...nmpak x mata mak aji aku ala2 grey....tapik aku pelik xde sorg pon adek bradek aku mata kaler warne warni....hampes kan....



ni plak abg kepada uzma....umor baru 16taun tapik tgi giler.....aku yg tua ni plak rendang jek dr die...xpe aku amseh dlm kategori wanita berketinggian normal walopon berat xnormal..heheh..



ini kazen anak pak ngah belah abah...name die syarifah nurzayila...walopon ade syarifah tapik xde kene mngena ngn golongan sheikh ok....mak ngah aku yg kenan sgt name cenggitu...umo die lg ramai dr aku...tu yg penting..heheh..



ni kazen aku belah ummi...name die Norkhalidah..umo baru 15taun tapik da same tgi ngn aku....
budak2 zaman skang ni mkn ape la agaknye ekk....



yeahh...ini die presiden rewang2 services.....Mok ape2 hal nak kawtim harge bleh roger beliau ok....harge bleh runding baek punye...haha...



ni lah anak presiden tersebut...duduk tepi tingkap piki ble plak turn mereka...cheh yg baju biru tuh outla...maseh budak2 g ok...

ble majlis da nak hmpir tamat...aku ngn sakyah pon ape lg...memulakan serangan terhadap kamera....



ape lg posing2 la..heheh..



cm sopan sgtla aku duduk...seb bek xtunjuk kaki sbb aku pakai sliper buruk jek..heheh..



ni die manusia brkepala dua....dlu mase kami berdua slalu g keje kilang...ramai ckp kitorg mcm adek bradek...yg penting org kate die kakak la n aku adek..heheh...what to do...da aku mmg bermuka muda remaja...

pas jek majlis btol2 tamat....aku pon pulang lah kerumah yg hanya sekangkang kera dr dewan trsebut...tapik still nek kete gak...malas jalan kaki...



senggarang..pekan metropolitan yg xpenah bubah...but pape pon aku mmg ske ngn senggarang sbb ianya mendamaikan jiwe raga....



haaa...inilah tangki air yg slalu diperkotak katikkan oleh kawan2 aku mase kat UM dlu...adenye dorg leh gelakkan aku ble aku ckp aku dok kat Jalan Tangki Air...cheh..!!

okla kawan2 sekalian...tamatla sudah kesah cerekarama berkenaan dgn kawen2 nih....nnti ade citer bes aku update ye....

chow chin chau!!

2 comments: