Sunday, August 9, 2009

ma kazen's wedding day...part 1

yo!!...bertemu kembali dlm blog dawai yg sgt cool ini....
ok...mari stat brcerita ape yg trjadik sepnjang wiken dawai yg cool ni...mesti klo korg bace...rase cm nak pakai selimut smbil dok tepi unggun api ah...sbb cool yg melampau..ngahaha!!

ari jumat lepas...bersamaan 7 ogos...aku kje half day jek coz mlm tuh kazen aku nak bernikah...maka aku slaku kuzzie yg bek sanggup mngorbankan time-off aku semata2 nak mnghadiri mjlis beliau...

aku telah pulang ke senggarang bersama2 ngn abang aku,tunang abg, n bakal mak mentua abg...sbbnye kete abg aku rosak...haisyy cik Ton (brsempena ngn nama Proton)...knpla leh rosak ni....maka prjalanan yg aman damai pon bermula la tepat jam 4pm...sbbnye abg kene g HSA dlu..die demam...



kami balik dgn mnaiki cik pink a.k.a sang kancil yg berwarna pink...



dr mirror tuh mesti korg leh nmpak betapa sembabnye mata aku...kesiankan dawai...
sesampai je kat uma....aku tros tolong org rewang....xmnyempat nak mndi sume da tros duduk bersila memblender segala ape yg patot di blend....dan menghiris bawang sehingga rase mcm nak mnangis....huh...pedih mato eden....
pas sume selesai...aku pon bermandi manda serte bersiap utk ke majlis...



ini die si gemuk dan si kurus...dua org anak pompuan umi yg baek...dari kanan...name die...Husniyatul Adawiyah a.k.a Dawai....yg kiri plak..name die Khuzaidatul Jannah a.k.a Jenab....
mesti korg akan brkata dlm ati mcm ni kan..."asek baju ni jek minah ni pakai..da xde baju laen hape?".......waaaaaa....!!! aku mn de baju baru lagik...tu jelah yg paling chantek.....yg len sume da buruk.....xpe2...nnti raye ni aku nak rembat 3helai bj baru...3helai jela...sbb aku xtamak..haha..kunun...



sgt xsama kan muka kami...jenab lahir kat kashmir aku plak lahir kat korea...heheh....tapik ade org xpuas ati kate aku mcm org vietnam ataupon filipina...huh...jeles ah tu...!



sebenarnye aku xsempat nak rotate gmbar ni..pasrah jela ekk..
yg tgh2 tuh ummi kesayangan daku....
sume da knal kannnn....



disini akan dipaparkan aksi sengal jenab yg bajet bes..



erkk yg ni plak...aku xpastilah ummi nak wat aksi silambam ke..karate ke...ataupon judo..



huh...yg ni gak aksi paling senonoh kan..



smpai ke tempat kejadian....tros ke dapor n menolong sakyah yg tgh penin2 ayam xtau nak hidang kanan cmne...



rajen kan due anak dara tersebut...boleh wat menantu..heheh



dan kami berdua ni sebaya..serta masih single...menjakunkan diri ngn hantaran yg cambes tuh...
err...masih single ok...ditekankan skali lg..single..



inilah die gadis yg telah menukar status dari 'cik' kepada 'puan'.....yg kiri kanan tuh masih 'cik' ye...



haa...budak kecik yg tgh tuh kazen aku...aku mmg ske giler nyakat die....kunun takut ngn org padahal ble aku pegang kamera sebok nak brgambar...nama dak kecik ni Uzmatun Nikmah...yg kiri tuh pak su aku a.k.a bapak dak kecik tuh....



ni pon kazen aku gak...name die Mohd Helmi......nmpak mcm suci je kan..padahal hyper giler smpai ngn aku2 skali die nak blasah...seb bek aku pndai guna hikmat pukau....



saat muka bahagia...



lepas tetamu sume da balik...baru la aku n sakyah brkesempatan nak makan....lapa beb.....ape yg ade sume aku bedal...cian kan aku....

okla....ini sahaj utk part 1...to be continue......mybe petang ni or pg sok baru aku wat utk part 2 plak yea kawan2......

chalo mere bete!

2 comments:

  1. memang sesuai sangatlah jadik minah rewang..
    ko bukak kompeni la dawai..
    Rewang-rewang services..
    bleh aku amik tender kat ko..
    harga kawan2 sudah...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  2. ok gak klo wat bisnes ni...ko xnak jadik sharepartner ke....ko dapat 40% aku dapat 60%...aku kene lebih sbb aku kan pompuan.....
    nak x?
    aku bg mase seminggu utk piki2...

    ReplyDelete