Monday, August 3, 2009

AktiviTi WikEn dAWai...

sebenarnye entry ni patotnye di publish pada isnin lepas...tapik ape leh wat....kat opis bz...kat uma tenet mcm sipot sedot...maka skang ni lah baru mnyempat.....
lgpon sepanjang 2hari tuh aku maseh lg berkabung akan kehilangan henpon yg di chentai....

baiklah mari memulakan tugasan mngarot....

pada jumaat minggu lepas bersamaan 31hb July....Hospital Penawar da mnganjurkan satu majlis perkahwinan antara staff hospital sendrik....iaitu encik Izral Hafis dr Account Dept dan Puan Samsilawati dr CS dept.....
selama seminggu semua staff HP bertungkuslumus hingga semua kudrat abes digunakan semata2 ingin melihat majlis ini berjalan dgn lancar....
err...jap2 nape penulisan aku skema tahap cipan ni...huh....
ok sambong lagik.....
majlis bermula seawal pukul 5pm lg coz waktu tuh pasangan trsebut perlu dinikahkan di Masjid Pasir Gudang....klo lmbat kang tok kadi da bz plak.....
en.izral hafis atau lebeh macho dipanggil Abang Gun.....kelihatan sgt cool...(walopon time tuh aku xhantar die nikah pon...tapik aku tau la)....
hnya dgn skali lafaz akad jek da tros status abg gun bertukar jadik suami org....
ermmm...klo bakal husband aku la akn...kene carik yg xgagap or gelabah ni...dhla nama aku pnjang kang die tersebut len plak....
bek2 Husniyatul Adawiyah kang trsebut Angelina Jolie...kang sape nak jawab...tau ah rupa ada same sket...ngahaha...

ok berbalik smule ke berita utama.....
majlis bersanding plak berlangsung pada pukul 8.30pm iaitu after isyak....
dan waktu tuh peranan aku ialah...mnjadik org yg paling depan skali brjalan time pngantin berarak...besela...klo da kat depan asek trlupa org blakang...maka trjalan laju plak...hehe...trkulat2 pngantin nak kejar...sowi abg gun...heee...

disebabkan gmbar2 kawen tuh xbyk pada aku maka aku selitkan gakla mn yg ade ye...klo korg nak tgk lebeh...sile pegi ke link ini:
http://ezreentalip.fotopages.com

and carik kat wedding - Izral Hafis dan Samsilawati

ok meh layan gmbar seciput aku ni..



inilah pelaminnye...klo korg nak tau...sume ni staff yg buat...100%....dr kayu smpai ke bunga...cayalah...
chantekkan...
heheh...tetibe teringat lagu 'pelamin anganku musnah'...cm hampes..



beraksi ni depan meja utk mkn beradat....yg kat tgn aku tuh utk tepung tawar punye...trbawak lari plak...pastuh kene marah n letak smula kat pelamin...huhuh...



ble da kat pelamin harusla berposing lagik...tukang amek gmbar ni kate aku ngn tiang kiri kanan tu same jek...ceisss!!!



haaa...tgk tuh...dr meja smpai ke alas meja sume hasil tgn warga Hp tau...sile bg tepukan skek...



ni plak bebudak yg kene perform tarian....and mereka adalah dibawah jagaan daku...



haaa...ini ialah pesilat HP yg paling hebat skali....dorg baru nek flight dari Pulau Jawa tuh...

majlis selesai pada jam hampiur 11pm...tapik aku balik lmbat coz tolong kemas n angkat barang sket....kepenatan yg teramat la mlm tuh sbb angkat kerusi 2x g antar dr parking ke clinic....huh....
balik jek umah tros jadik kongkang...n ati agak mmberontak sbb sok nye aku kene wat Duty Manager serta mlmnye plak aku kene g Nurses Nite Clinic Branch plak....adehh...
xpe2...wai kan kuat....

baiklah...utk makluman sume...entry kali ni mmg pnjang sbb ade dua citer....
pada 1 Ogos bersamaan hari Sabtu plak..aku dijemput utk mnghadiri nurses nite bg branch poliklinik penawar....errr....sbenarnye bukan dijemput as a guest tapik kene jadik cameraman daa.....heheh.....
n disebabkan aku dbtau last minit iaitu semalamnya....maka aku dgn sempoinye telah memakai baju raya taun lepas sbg pakaian rasmi ke dinner trsebut....lantak demo la....



yaa ini die pose ala2 angelina joile....punyelah tebal bedak aku tenyeh kat muka agar xnampak dull kat mjlis trsebut...tapik bedak je tabl mekap punye nipis...heheh...



part ni yg aku ske sbb meja aku ni act utk org2 yg bekerja as cameraman, tukang amek vid...dan segala tukang la....maka...meja ni hnya ade 4 org jek...dan sudah pastilah aku leh makan byk2..haha!!...sedap woo chinese cuisine....



ni mknanan pembukaan...sedap hingga menjilat kaki..



ni en.yaakob kate ikan kerapu...aku pon xsure sbb aku tau ikan kembong ngn bawal jek...heee...



yeahh...ayam ni mmg sgt2 besh...len dr aym goreng bese...



ni plak sisa2 udang masak pe ntah....sodap...
senang citer sume pon sedapla....



apik aku kene mkn laju2la sbb nak berkejar2 amek gmbar...ciankan aku...xpe...aku mmg ske amek gmbar serte bergambar...heheh..



err...yg ni aku tgh mnyemak kat meja si nai ni....sbb tuh muka die mcm tuh...haha



tapik pastuh tros jadik gonjeng...



ni plak antara persembahan dr HQ penawar....



tgk tuh...memasing bergaya sakan...aku jek gaya cm nak g jemputan...
majlis abes kul 11pm....n malam tersebut merupakan mlm kejadian dimana henpon ku ilang..huuuu.....

dan seperti bese...pada hari Ahad....bila aku xbalik kg....aktiviti aku adalah...



tgk tv..



ngadap laptop...xkesahla ant surf tenet or men game...



ataupun...
mngunyah mknan yg sehat smbil berbaring2 tgk tb....bes2..

No comments:

Post a Comment