Thursday, July 2, 2009

mAri mEngaRot siRi 5..aTi & pEraSaaN..

Sudah lama rasenye aku xsambong siri mari mngarot aku ni...
biasalah...otak mnjadik beku seketika...

kali ni siri mengarot aku adalah brkaitan dgn ati n perasaan....
dlu mmg penah ngarotkan sal mnde ni...but tu sec universal...n kali ni nak wat sec detail brkenaan individu brnama Wai...heeee...

Aku rase da hampir 7 bulan aku mengabaikan ati & perasaan aku ni....akceli bukan mengabaikan..tapik aku kurang melayan jek....atas sbb2 trtentu...

but sejak beberapa bulan yg lepas...trdapat ati & perasaan manusia yg lain cuba2 nak menegur ati & perasaan aku...bukan satu tapik 3manusia....but..disebabkan aku da pasang pendinding baik punye...maka ia kurang brkesan....bukan maksud aku nak mnjadik seorang manusia yg demand...tapik....utk mmbenarkan ati & perasaan aku bergelodak kembali mcm xmungkin la...aku da x interested utk bermain soal ati & perasaan ni.....

manusia2 yg muncul ni sume tanpa dijangkakan..sbb ade yg muncul tnpa aku tau apekah misi utama mereka...so i'm not well prepared la...errr...penah ke aku prepare dlm bnde2 mcm ni....dlu zaman cintan2 rasenye aku juz folo the flow.....xpe zaman dahulu marilah kite lupakan beramai2...yeahh!

nak tau ape yg makin mmbuatkan aku cool je ttg ati & perasaan ni....sbb aku rase mcm bes jek ianya bersendirian...xde nak sakit..maintenance nak mengubati tu dhla tgi...maka aku dapat brjimat dgn mmbiarkan ianya senyap dan sunyi....
hurmmmmmmmmmmmmm...
baiklah2 aku jujur...kdg2 jiwa aku mmberontak gak untuk mncari sedikit color yg leh di touch-upkan kat ati & perasaan aku ni...tapik...aku semacam konfius dgn ati aku ni...ape warna sebenar yg ia nak...so disebabkan aku xske berada dlm situasi konpius...tros aku bohlayan kan ia....sbb ble aku konpius rase mcm aku ni ayam yg tgh pikir cmne nak lintas jalan..silap lngkah leh eksiden...susahkann...

ade dari kalangan manusia ni yg gelojoh...baru knal je tros nak menegur ati & perasaan aku...tatkala tuh...aku jadik blur....aku terasa adrenaline aku meningkat dan hormon progesteron aku pon berkecamuk....sbbnye...bukan happy...tapik sebenarnye ati & perasaan aku trkejut dgn teguran tuh....setelah sekian lama ia senyap dan sunyi....maka dgn lagak yg cool aku ikutkan kata ia...menolak dgn sopan...tapi aku masih meneruskan perhubungan as a friend...dlm situasi mcm ni aku xbrsalah kan..?

mungkin jugak aku brsalah...sbb aku mcm mmberi manusia2 ini harapan....mmberi harapan yg aku akan mmbenarkan ati & perasaan aku ditegur...ape yg mesti aku lakukan utk elakkan bnde2 ni...dah mmg sejak azali aku dilahirkan dgn prangai yg friendly n mybe nice..(yekkz puji diri sendrik..hahah!!!)...but tu bukan bermaksud ape2...aku mmg ske melayan org brcakap dan ske org melayan aku brcakap...errr...tetibe penin ngn ayat sendrik..

honestly aku xakan melarang mana2 manusia utk mencuba menegur ati & perasaan aku....mungkin sekarang ia masih keras...but mn tau 1day ia jadik selembut sutera...tetibe aku teringat kata2 satu manusia yg dahulukalanya penah duduk dlm ati aku ni...'kenapa ati tuh keras sgt?'...
n setiap kali ayat tuh diucapkan...ia mmbuatkan aku mnjadik seorang ahli pemikir...keras sgt ke ati aku ni...sekeras batu?? dan saat tuh gak aku trpikir yg manusia tu lah yg telah mngubah ati aku mnjadik sgt keras berbanding dlu...xpela..let bygone be bygone..

sekarang..ape plak ati & perasaan aku rase???

adakah aku patut menjaga ia smula...atau cuba mngajar ia brkawan...atau cume meletakkan sedikit warna...atau......do nothing?

baiklah...mncapai decision...
DO NOTHING.....

video

jom layan lagu ni....

5 comments:

  1. aku ske lagu ko letak nih..
    mengingatkan memori lame ketika aku kecik2..
    hee..
    aku siap try nk tru dorang menari tuh.. wakakakak..

    Y... pasal perasaan nih..let time decide.. aku rase bukan ko takde perasaan cume ko tak nak cam lagu nih.. opsss.. i did it again... takot crush and burn.. cam cite hackers plak.. haaaa....

    tak pe.. nanti mesti ati ko terbukak punye.. aku doakan.. trus kawen la weyh.. ahahahahah :P all the besh darl.. :>

    ReplyDelete
  2. beb....aku memula nak gelak bila dapat tau ko pandai mengarot....tapi aku tau ko menjerit ada sebab.......in my mind berkata aper..ko sembunyilah di balik langsir kehidupan...selagi aku tdk putus asa....aku akan selak atau buang teros langsir itu agar aku blh nampak the real DAWAI......setelah ko baca komen aku,,aku pasti ko akn terus bersembunyi bila tersepit....kah...kah...kah.......kalo nak mewarisi title OTAI x blh main sembunyi ahhh.......ko xperlu gusar...one day ko akan tau the real MR RIGHT diantara 3org atau mngkin jg lebih......ehuhuhu...:)

    ReplyDelete
  3. beb,lupa plk...bapak farhin bkan takut bini ahh...tapi dia sayang bini...sbb tuh dia sanggup mengalah...kalu dah sayang...ermm...ko teruskan ah ayat yang sepatutnya....

    ReplyDelete
  4. to afrina:hehe...saye pon addict gle ngn lagu2 britney dlu..sm la kite...tiru die menari...tp xjadik2..ngehehe...

    ermm...akceli i'm juz wooried if ma heart get hurt again...dr pisang berbuah dua kali bek jgn tanam pisang tros kan..hahah!!

    to Ir_KAMI: yeahh...mybe aku akan still sembunyik...sebab aku paling benci ble trsepit...walopon nmpk mcm penakot..tapik sebenarnye aku masih cbe mncarik ruangan yg selesa..hehe...
    putus asa? mn2 mnusia mesti akan berputus asa punyela...perasaan nak putus asa tuh mmg akan mnghantui mn2 mnusia gak...

    ReplyDelete
  5. beb...ko dah mcm farhin ah beb mcm cerita ari tuh......jgn ko uat kerja gila uat kawin kontrak sudah.......BTW....kalu ko nak main sembunyi bleh...tapi jgn sampai kena sembunyi dek hantu sudah....xlarat aku nak carik...n ayat 'mencari ruang selesa' seumpama mencampur air dalam minuman....agar ia rasa lebih sedap lagi enak....tapi hakikatnya...... :)

    ReplyDelete