Friday, July 31, 2009

life must go on.....

Life must go on...

walau ape pun da trjadik aku tetap kene teruskan langkah aku kedepan n bukan kebelakang.....

dan aku rase aku xperlu nak berlari.....

jalan dgn biasa saje coz xde ape yg perlu dikejar dgn bersungguh2.....

aku kene plan setiap langkah aku supaya aku xtrsilap lorong...

kalau aku terlalu tergesa2 maybe akan ade part2 yg aku tertinggal...atau terlupa...

n aku xleh gak terlalu berhati2 takut was2 akan buat aku xbrgerak....

bile aku xbrgerak of kos la ape yg aku plan xkan ade ape2 progress....

n aku boleh dilabel as...sang katak kat bawah tempurung yang terletak dalam gua yg sgt gelap...huh...dasat2...


Life must go on.....

even manusia sekalian sec tiba2 da xnak menegur dan pura2 xkenal aku aku.....

aku ttp kene terus kan hidup ni.....sbb mungkin byk lg manusia kat luar sane yg masih boleh dgr ayat2 aku...n dgr aku mngarut....

tapik klo mereka xleh nak telan segala ayat2 aku...maka terus terang jela ngn aku sbb aku masih lg terdaya untuk menerima kritikan....

aku kan manusia yg da biasa dgn kritikan walopon roh aku sebenarnye da mnjerit marah pada jasad yg slalu wat bodo.....

ape boleh buat...aku xsalahkan manusia lain...mereka berhak nak bersikap selfish pada diri sendri...as long they still in a correct path......

dan kalaula dalam dunia ni da xde sorg pon yg nak care pada aku....aku trpakse pasrah coz aku masih prcaya yg aku still kuat utk care pada diri sendrik......aku prcaya dgn kekuatan sendrik...n aku xkan menagih simpati dr sesiapa sbb aku xsuka org len menanggung beban aku....


Life must go on.......

walaupun andaikata satu hari aku trjatuh n cedera parah...aku still kene face dgn drama dunia ni....

aku still kene melangkah walopon langkah aku da xselaju dlu....

sbb klo aku xmelangkah.....hidup aku akan jadik...nothing....

so aku still nak merasa kehidupan yg bes kat dunia ni...

selagi Tuhan bg aku nafas slagi tuh aku akan belajar menghargai kehidupan.....

n aku xkan sia2kan dgn perkara2 yg ntah pape je.......

kdg2 mmg aku trleka jap...trleka ngn kenangan dlu.......trleka dgn mainan setan2 durjana.....trleka dgn fikiran -ve sendrik.....

tapi aku stil cube sedarkan diri sbb aku xnak mase aku trbazir mcm tuh jek.....setiap saat bg aku sgt brharga....n klo leh aku xnak pusing kebelakang sekadar utk mengutip sisa saat yg aku bazirkan......

Life must go on........

Andaikata satu hari aku trpakse berpisah dgn org2 tersayang...dgn keluarga tercinta......

aku tetap akan melangkah kedepan....dan dlm setiap langkah....aku akan cuba cari alternatif utk mendekatkan mereka2 dgn aku.....

walopon aku manusia2 sekalian kate aku ego..tapik sekurang2nye aku xpernah membuang manusia dlm hidup aku melainkan mereka sendrik yg membuang aku dlm hidup mereka......

sebusuk2 mn pon manusia tuh aku tetap akan kawan slagi aku mampu n terdaya nak melayan mereka....

mcm nmpak hina je kan bile aku kate mereka yg buang aku dlm hidup mereka......

it's ok slagi aku tau ape yg benar ape yg x....n aku xmngharapkan org paham ape yg aku paham.....

sbb bile setiap kali kite nak wat explanation...mesti akan ade miscommunication....

lecehla mcm tuh.....nnti nmpak mcm nak menegakkan benang yg basah....

lantak merekala nak pikir ape pon....


Dawai...walo apepon trjadik...igt...Life Must Go On....jgn nak jadik budak yg cengeng a.k.a gembeng.....ape2 yg trjadik dlm hidup ko anggap sume tuh ujian dr Tuhan...Dia uji ko sbb die sayangkan ko.....jgn cepat nak putus asa or give-up....biarlah manusia luar sana nak kate ape...biarkan ati ko nak jeles ngn ape yg manusia sekalian dapat sbb tu akan bakar semangat ko utk brjaya jugak....igt jgn sesekali biarkan airmata mengalir sbb airmata ko mahal mcm mutiara.....walopon ko rase yg ko 'saket' sgt2 smpai tahap nyawa2 ikan pon...truskan jugak hidup ni.....life must go on.....


2 comments:

  1. ChaiYOK DawAi...I'Ll Always be Here Whenever U need Fwen to Share~ weehuuuu

    ReplyDelete
  2. maceh nanie cayang...huuu...kamulah kawan yg baek...

    ReplyDelete