Tuesday, July 14, 2009

kElmaRin yG Suam , sEmaLam yaNg HanGat dan Hari Nie yG SengAu...arghhhh!!!



sudah beberapa hari jugakla sistem antibodi badan aku xmnjalankan kerjanya dgn begitu effisien sekali...kelmarin aku da mndapat tanda2 awal yang badan aku akan mngalami satu situasi dimana suhu akan meningkat serta pernafasan mnjadi tidak teratur dan juga kepala mnjadi seakan2 baru dilempang.....
tapik aku abaikan sahaja perasaan2 trsebut sbb aku kan cool.....
dan kelmarin juga merupakan hari aku trsangat2 bz dgn miting serta kerja2 audit perfomance staff......bajet aku nak siapkan secepat mungkin agar staff yg trbabit leh tgk peratus perfomance mereka..tetapi aku xmampu....

balik saje keje....otak aku da memasang niat untuk bertukar mnjadik kongkang....
tapik aku trgoda pulak dgn ajakan osmet2 sekalian untuk men badminton serta mnjadik penonton kepada match badminton staff HP.....
memula aku ikot pon sebab nak ilangkan stress keje di kepala (stress ker?)....
xnak men pon..juz nak usha2 jek..almaklumlah..match trsebut trbukak kepada staff lelaki HP sahaja..heheh....
tapik aku tertewas sekali lagi dgn pujukan osmet2 sekalian untuk men badminton.....
walopon aku ni dikategorikan sebagai tangan pengkau..tapik berjaya jugakla wat gaya ala2 Lin Dan.....kekadang trkeluar jugak gaya Taufik Hidayat...

adala dlm xsampai setengah jam aku main....aku tros terasa kepenatan yg teramat sangat....
ouhhh...stamina aku da kurangkah??
xmungkinlah..aku muda lg...
dan aku kembali mnjadi pasukan penyorak sahaja......



ni adalah ahli termuda pasukan sorak aku....



ni plak assistant pasukan sorak aku......
nak wat cane..aku mmg ske dikelilingi pleh kanak2....heheh..



inilah pemandangan dikala staff sedang berjuang untuk menang...



yang ni pulak penyebok sahaja sebab staff pompuan xtermasuk dlm match trsebut...

kami semua pulang kerumah tepat jam 8pm....time tuh sape yg xmaghrib lg sume mncicit semayang dgn lajunye...harap2 diberkati...heheh....
selesai saje aku bermandi manda dgn penuh khusyuknya.....aku mula merasakan sesuatu lg yg lebeh dasat dr pg td....dimana suhu menjadi semakin panas dr suhu pg td.....manakala sang mukus pula semakin ramai didalam hidung....huh....kepala pulak bukan ibarat kene lempang..tp rasenye ibarat da pecah dilanyak treler.....
disebabkan perasaan tersebut semakin membuak2 maka aku pon terhanyutla dibuai oleh perasaan dan terpakse bertukar mnjadik kongkang...

keesokkan paginye....aku bgn dgn tersangat tidak segarnye.....
aku demam...argghhhhh!!!!!!!
suara da berubah...batok2 menyerang tekak.....serta rase loya2 tekak.....
mata pon mcm sembam jek coz panas maka aku xpakai contact lenses n aku pakai spec....dan agak kejila sbb ramai ckp aku mcm makcik...ceiss mntang2 pagi semalam aku xmekap lngsong......huh!!
dan untuk pengetahuan...sepanjang semalam aku semacam org mamai sbb aku xble berfikir sec normal akibat kepeningan yg melanda kepala...dan aku langsung x lunch sbb aku xlarat sgt2 n takot muntah...kjesian pada diri aku sendrik.....
balik saje keje aku tros terpengsan sekejap.....xleh nak lelama sbb turn aku masak...so da baring2 kejap aku pon bangun untuk masak nasik..then sambong baring semula coz bile aku berdiri jek aku terasa mcm semua darah mengalir ke kepala....dan mcm nak pitam serta muntah....tapik bile baring sume perasaan tuh hilang serta merta...mngada2 betul kan....
then mmg aku da niat nak wat nasik goreng n nak la g potong kacang pnjang wat tambahan dlm nasik trsebut...tapik tetibe dpt phone call maka trpakse gayut jap....then g dapor jek tgk2 rumet aku da nak masak n aku tau die bngang sbb aku leh gayut dlu....disebabkan die tgh bengang aku pon mls kaco...so aku yg tgh penin2 ayam ni trbaring smule......
maka bile da trbaring tuh mata xleh nak bukak lngsung sbb aku rase kepeningan tuh da mnguasai mata plak....sungguh dasat......
tapik aku brjaya melawan dgn bgn g mandi serta mkn2...
pastuh ape lg...bertukar mnjadik kongkang smule.....
Pada hari ini plak....aku bgn dgn penuh sunyi dan sepi sbb sume org pon snyap maka aku pon snyap la.....yg besnye...suhu bdn da ok serta bdn da rase sedikit brmaya.....tapik...suara plak sengau...hampagas sunggoh rasenye....
walopon begitu...aku rase hari ini adalah hari paling efektif skali aku bekerja sbb aku trsangat fokus dlm audit perfomance staff.......sehingga aku rase rabun aku semakin meningkat...
terima kasih pc sbb mampu memusnahkan mata aku.....
errr...aku rase da pnjang sgtla menulis.....yela....da lama xupdate maka bykla isinya kan...
dan maafkan saye jikalau entry kali ini sgt bosan sbb saye pon menaip dgn muka yg bosan...haisyyyy!!!
akan tetapi...walopon muka bosan...tapik saye gumbira sbb report da siap..yay!!

No comments:

Post a Comment