Tuesday, July 7, 2009

kEhiDupAn kU bUkaN keHidUpan Mu...

rasenye da byk ari plak aku xupdate blog ni...
dlm otak mcm nak tulis memacam...tapik...nak buat mcm mane...aku rase mcm xberapa nak sihat semenjak dua tiga menjak ni.....

badan rase xbermaya...tekak asek perit jek...suhu pon jap tgi jap rendah...n yg pasti...suhu akan meningkat apabila mlm mnjelma...dan di saat itu aku trpaksa bertukar mnjadik kongkang...bukan ku pinta semua itu...arghhh!!! tapik aku pasti itu bukanlah akibat daripada virus H1N1....aku pastilah...

malam td pulak aku tido agak xnyenyak akibat batuk yg xnak berenti....smpai saket dada aku ni..huh!...tapik bgn pg tuh da xbatok smpai la skang...tekak pon da xbape nak saket..cume bdn stil rase lemah...tapik xpe...aku stil kuat utk wat kerja2 aku ni..serta kuat utk berYM..berfacebooking..berfrenstering...serta berblogging....heheh...tapik keje tetap aku wat aaaa.....

semenjak malam semalam....malam td...dan mungkin mlm ni pon sama..kehidupan malam ari aku sgt2 la lousy.....malam td aku join dak uma g kipmart bli barang dapor...akceli tuh adela satu aktiviti yg aku paling xske....masuk jek dlm bahagian pasar...aku jadik cm penin...sbb tgk byk sgt sayur..ikan...ayam...adehhh..cane ni...kate nak jadik surirumah yg berjaya...xpela..aku akan carik husband yg ske g pasar serta pandai memasak...heheh...cmtu kene carik cheff arr....
ngehehehe...mau nye umi aku jotos kepala aku ni klo tau aku malas masak after kawen....
xpe..aku akan berusaha utk mnjadik surirumah yg brjaya....yeahhh!!!

skang ni plak...aku sebenarnye tgh wat keje..tapik aku masih lg boleh nak update blog...hebat x...



tgk la keadaan meja aku yg sekangkang kera ni....messy...serabuk...
botol air tuh akceli mcm hiasan jek...tiap hari niat nak abeskan satu botol..tapik hakikatnye sebotol tuh amek masa 2-3 ari gak...tu pon ina da siap tolong minumkan lg...terokkan aku..



dan inilah kerja aku...audit workprogress setiap department setiap hari...
leteh mata aku mngadap pc ni..sbb tuh aku memerlukan hiburan yg lain gak...heee...



ni plak sliper rasmi dlm opis aku...tapik slalu gak trbawak pakai smpai keliling spital....xsedar...heee...



tgh syok2 mngupdate forum..tenet wat hal plak...n yg sengalnye...utk site ni jek..



yahoo xde prob plak..maka aku trpakse la berchatting...trpaksa okayy..
dan bila mana internet kmbali ok...aku smbung la smule keje yg trbengkalai...



ini adalah eksperi muka aku dikala tgh wat keje...mcm xserius jekan...hehe..klo nak tau...kekadang tgh2 wat keje...tetibe jek aku akan trgelak sensorang klo tringat sumtin yg klaka...cm psycho je kan...most of the time aku akan pakai headphone tuh smbil bukak lagu kuat2 n melalak....smpai agaknye jun (student praktikal) da bernanah dgr aku nyanyi...pasrah jela ekk...

k la chaloo....

5 comments:

  1. assalamualaikum.

    dey dawai..
    berjinggut tgu email si ina.
    mana nyer?
    siap jinggut-jinggut tgu, kang tandok keluar lak!
    adoihh..

    ReplyDelete
  2. siku je kepala tu kalau memekak sangat..
    patutlah hujan sampai KL..
    kat johor tu, hujan dah tak tahu nak turun kat celah mane dah.. suma dah basah.. tu yang terpaksa over space ke melaka, negeri sembilan, KL, selangor, pahang, tak lupa juga singapore..
    hahahaha..

    ReplyDelete
  3. beb...nanti aku cakap kat ah seng tokey KIP MART tuhh...aku suh ah dia jual baju,,,jual kasut,,jual tudung.....haa..ko nak aper lagi...?nanti mesti ko suka pg kip mart tuk beli barang dapor.......haaa...lupa...aku suruh ah seng bukak karak oke.....hahahhahah...tiap ari pasti ko akan ke saner.....

    ReplyDelete
  4. weyh Y...
    botol air ko same ngan aku.. kaler oren..
    weyh..
    minum la air.. besh dow... bole elakkan sakit tekak and segalak.. ehuhuhuhu :)

    weyh.. aku pun nk cari somi yang suke g pasar.. sebab aku tak brapa suke nk g kerap kali la.. hahahahah :P kalo sebulan sekali tuh bole la.. kalo setiap minggu.. berchentaaa.. :P

    thanks update... heee... aku menunggu dengan setia ni... hee.. :P

    ReplyDelete
  5. to syira: sowi la cik pnchenta ojan....da bg pong kat blog u..heheh...
    jgn la kua tanduk...kang incek ojan marah i plak...

    to mok: heloo....sore aku ni mnjadi dambaan sume telinge tau...seksi...harsky(sket2 la)...serte mnggoda....xcaya meh la kite karok sesama dan tgk betapa power rangersnye sore aku...bukan sahaja ujan...malah tros jadik La Nina...huh!

    to iR_KAMI: ooo...mntang2 ko da bersekongkol nan ah seng maka ko senangla nak bodek die kannn...ape ko igt ko le dapat takhta ketua kumpulan...xde mknenye....huhuh..

    to afrina: klo kamu nak tau....dahulukalanya aku ni sgt fanatik pada kaler oren...ape sahaja berkaler oren tros cm nak mnjerit jek tgk...exxagerate plak..heheh...
    btol tuh..klo tiap minggu g pasar bukan setakat berchenta...mnyanyi lalala~ tros....huhuh...
    heheh....kamu ni jgn la kata menunggu ngn setia...wat aku malu jek...nnti aku nak cube wat ala2 karangan SPM mcm Mok la...heheh..

    ReplyDelete