Thursday, July 16, 2009

bLinDdaTe...erRRrr..Ape kOmeN aNda??



Pagi td...dgr Hotfm...akceli tuh mmg rutin harian...sambil2 tgh mekap dlm bilik tuh dgr la Hotchat@Hotfm...topik pg ni ialah BLIND DATE....cm bes plak rasenye topik ni.....
ok mari mulakan citer......
akceli aku rase ramai jek yang penah penah wat keje giler ni....and aku sendrik ade la dlm..err..jap2 nak kire...2x wat blind date..heheh...2x jek sepanjang hidup smpai umo 24taun ni.....sbb aku xske nak jmpa org yg aku xpenah tgk cmne orgnye....senang citer..at least b4 jumpe aku kene tgk dlu gmbar die...nnti xdela trkejut berok.....heheh....bukan trkejut sbb rupe ke ape...aku xske nnti org yg bakal aku jmpe len dr ape yg aku bayangkan....samela mcm korg bayangkan korg akan mkn pizza...tapik yg smpai lempeng....err...ala..lu piki la sendrik..huh...

ok..mari aku citerkan pngalaman aku pada ketika kejadian Blind Date trsebut....
blind date yg pertama brlaku pada usia 19 tahun...maksud pas zaman skolah...baik kan aku..pas skola baru tau nak wat blind date....heheh...padahal zaman skolah aku dlu aku brsikap Nates gak....cume masih terkawal....sbb ble nak wat jahat trbayang wajah ummi ku yg otai trsebut...duhh...

ok kembali pada jalan yg benar....pada usia trsebut...aku sedang melanjutkan pelajaran di peringkat matrikulasi.....di mana zaman trsebut aku trsangat 'alim' sbb matrix aku ni under MARA n agak islamic...maka aku xdela nak mnggatal sgt2...gatal sket jek...heee....
kisah bermula apabila besfren aku yg berada kat matrix melaka mintak aku sound sorg mamat ni yg slalu kaco die....dan mamat trsebut satu matrix ngn besfren aku iaitu di melaka...
maka aku sbg kawan yg caring memulakan lngkah untuk sound mamat trsebut....nak tau ape aku wat...aku g sms mamat tuh ngn ayat ni..."woi jgn ko nak berani kaco awek aku!".....dan mamat tuh mmbalas..."sape ko?"...aku plak mmbalas..."bofren Ecah(nama sebenar)"........pastuh tros mamat trsebut xreply...dan aku mnjangkakan ia brjaya........
kemudian selepas bberapa jam....iaitu pada pukul 3am..aku mndapat satu panggilan tepon yg aku xtau dr sape...dhla aku tgh tido maka dgn mamainye aku men angkat jek.....n tros ckp helo dgn sore agak2 ayu....tetibe dr ujung talian trdengar sore org mnjerit..."weh bofren ecah ni pompuan ah!!!"....adess!!!...kantoi sudah...dan trdengar gak sorakan sore2 jantan yg ketawakan mamat trsebut.....dan sesi soal jawab pon brlaku la.....memula aku rase adela dlm 5org brcakap ngn aku...n aku pon layan ah dorg sbb aku da xleh tido smule diganggu oleh mereka2...then manusia yg last skali brcakap ngn aku mngaku yg no tepon tuh adalah no die..kebetulan celcom tgh prob n dapat call free...manusia trsebut yg paling lama brcakap ngn aku...n die mngaku nama die adalah Ashabul Yamen....perghh....macam warak je nama kan....tapik bes plak borak2 ngn die sbb die pon otak sengal cm aku....berbual n berbual xsedar jam da kul 5am...mase tuh...tu lah waktu berborak paling lame aku penah hadapi...suci betul telinga aku slame ni...
semenjak kejadian tuh..maka aku n Ashabul ni rajen la men sms....kekadang call...tapik kitorg men aku-kau jek sbb aku rase die segonjol ngn aku n bes di buat kawan....
setelah hampir beberapa bulan knal..maka setelah dipersetujui..kami pon nak brjumpalah....
tpt da setting baik punye..iaitu kat Sungai Lurus..heheh.....
n aku bawak besfren aku yg brnama Sima utk teman aku...
aku pon menunggula ngn penuh kesabaran..canelah ropa mamt ni ekk...da sume motor yg lalu aku igtkan die....then ade satu motor ni lalu...org yg dibonceng kat blakang tuh trsengih2 pndang kitorg...aku siap leh mbebel lg kat sima..."apehal mamat ni sengih2 nak kene lempang hape"...tetibe motor tuh pusing balik n park kt tpt kitorg lepak...
ade 2org..sorg putih sorg gelap...yg gelap tnye..."sape nama dawai"...aku pon angkatla tgn...pastuh bile yg gelap ni pndang muke sima tros die jerit..."weh..ko kan sepupu aku..sal ade kat sini?"....aku dan si putih trkedu sbb aku xtau la ini rancangan blind date ke atau jejak kasih....
dan setelah keadaan kmbali trkawal barulah aku tau yg si gelap trsebutla mamat yg kununnye bernama Ashabul Yamen...tapik klo korg nak tau...tu nama tipu...nama glemer die ialah..Nager....
mcm hampes kan kisah blind date yg pertama.....tapik sehingga kini aku masih lg kawan ngn mamat sengal ni...da 6 taun da....

ok terus kepada kisah blind date yg kedua...ia berlaku pada usia aku 23taun.....waktu tuh manusia mane tah jual no henpon aku kat sorg mamat ni....mamat ni nak sgt brkenalan ngn aku....n aku plak xbtau la status aku waktu tuh..'in a relationship'....heheh....
kisah yg ni pendek jek....adela dlm sebulan die sms2 aku....pastuh tros nak jmpe....kebetulan aku mase tuh nak balik kg dr KL....n die nak jmpa aku kat bustand BP....
brdebar2 gak nak jmpe ngn mamat ni sbb die da keje n umo pon da ramai sket dr aku.....bile sahaja mamat ni mmperkenalkan diri...dlm ati aku brkata.."ermm..not bad"...aissyyy.....kata2 ati seorang yg xsedar diri time tuh ade bf....tapik kami jmpe sgt sekejap n die anta aku balik uma.....tapik lg...kununnye la kan aku ni setia maka aku xbape nak melayan sgt.....n die still berusaha nak usha aku...ntah mcm mane....aku leh tersilap anta msg...aku nak anta msg kat bf aku tapik trhanta kat mamat ni....ape lg..kantoi..heheh...dan mamat ni tros senyap dan sunyi...tnpa sebarang berita........dan smpai skang aku da single pon...mamat ni tros senyap....huhuh....

skang plak...aku rase da xde kot nak wat2 blind date ni...sbb xde point la nak berblind2 ni....aku da cukup rabon da....malas ah nak bute kan mata lg.....tapik..klo jadik peneman mmber utk blind date dorg...byk kali sgt......heheh..aku kan bz body....

so kepada bloggers yg len2 tuh...citerkan la kisah blind date anda pulak..mn tau ade yg klaka ke...leh sharing is caring..caring is loving...but loving is frustating...heheh...

chalo mere bete!!

p/s:
Maafle terbuat karangan SPM lg...ni sume pengaruh rakan sebaya...iaitu dr Mok..sbb die ske wat karangan cmni....

2 comments:

  1. blind date...hahah...my fist blind date,,adik aku escort aku.....hahah...sib baik adik aku x kisah....tapi mmg gilak.....budak tuh dari n9 datang parit raja semata2 nak blind date ngan aku....selepas itu aku terus kasi lose cntct atas sbb yang xdpt dielakan.....hahahahha...klakor siut...n nama my first blind date adalah NORMALASARI JAMSARI.....haha...jahat aku kan....

    ReplyDelete
  2. mak aihh...nama xble blah....aku rase mesti ade sbb trtentu ko sengaja lost contact kan diri ko kat die...tu lah kecik2 da ngengada nak blind date..huhuh

    ReplyDelete