Thursday, July 9, 2009

aku sedih la...........................


aku rase sedihla mlm ni....
sedih sgt sampai nak menangis pon da xmampu..airmata xnak kuar...
sebab tahap kesedihan tu da mencapai tahap dewata raya peringkat langit ketujuh ah...
dasatkan..
akceli aku sedih btol ngn diri aku ni....
bukan pe....da dua mlm diri aku ni mnjadik mcm mat pit baru pekena dadah satu injection....huh!
xtaula kenapa...mmg aku xtau sbbnya....
mungkinkah penat teramat....sket2 la..
tapik kannn....
aku rase...
sbb aku rase dunia aku kosong jek dlm minggu ni....
xde bnde2 yg menarik mahupon tertarik yg berlaku dlm diary kehidupanan aku...
kehidupan yg sgt routine....
pagi g keje...petang balik keje...da ready nak membuta jap...pastuh mlm jek bertukar jadik kongkang....
xde warna2 yg bleh wat hidup aku ni ceria sket ke...huuuuuu.....
tapik mlm ni...len sket....
walopon aku da separa kongkang....tapik minda aku tetibe berfungsi smule....
aku tetibe terase yg aku ni mcm budak yg xde SPM plak...means aku terasa yg otak aku ni da brkarat gle n ia tidak brfungsi ibarat aku ni seorang budak yg ada degree...
adehh...apehal ngn aku ni....
dahulukalanya...otak aku ni sgt aktif...
aku rase para neuron sekalian da kehilangan tenaga batin ah....
xpela..nnti aku minum power root la....
ehh....kesedihan aku x abes lg laaa.....
walopon minda aku berfungsi sket....tapik aku masih xmncapai keputusan yg sempurna utk future aku...ape aku nak uat utk memajukan diri.....
aku terasa mcm nak sambung master kat universiti kesayangan aku tuh...ape lg klo bukan UM yg cool...tapik aku lngsong xusha ape course yg ade....merancang tanpa usaha...hurmm...
pastuh ade gak trpiki nak amek GSTT...tapik memandangkan 3bulan xdapat gj...dan dikala ini ummi memerlukan bantuan kewangan...tros trbantut niat aku....
apekah kesudahan idop aku ni...
xpela..mungkin kali ni roda kehidupan aku masih lg kat bawah...aku yakin satu hari aku akan ade kat atas.....ade sebab kenapa Tuhan uji aku mcm ni....
lagi bnde yg mmbuatkan aku sedih ialah...
wiken ni aku kene keje...huwaaaaa!!!!!
sabtu ade kene join sekolah punye aktiviti n bawak nurse praktikal g 'Yeye'....pastuh ahad ade duty manager.....huuuuuu.......seb bek ade time-off.......
dhla aku nak melayan kesedihan aku ni smbil trbaring diatas tilam dgn gaya ala2 duyong terdampar di tepian pantai yg indah...
sekian..



7 comments:

  1. cik adawiyah... hmm... takpe.. bagus ade cita2 weyh... :) sebab selalu orang tnya.. ko nanti nk g mane? nk wat ape? at least ko ade something in mind.. aku nih lagy la.. teraba2.. tak nmpak mase depan... tp kadang2 bile kite terover rancang.. slalunya tak jadi... so kene tawakal je la cik Y.. kite rancang beriye.. tak dapat.. tapi selalunye.. bile kite nak sangat bende tuh.. and nampak kelibat impian kite mase dalam mimpi.. insyallah.. kite akan go for it no matter what..

    Y... jangan la sedeyh.. :) anda sedeyh tak brapa nk chumel.. heee Y... aku pun tak rase ape2 this week.. rase cam hilang je.. rasenye kene banyak bace quran kot.. hooo.. :P aku pun da lame tak menjenguk2...

    cik Y... berjuanglahh.. kite masih muda... long way to go gurl... yehaaa.. :) cayokkk

    ReplyDelete
  2. babe..
    ada hikmah.
    semoga segalanya akan berjalan dgn baiks!

    ReplyDelete
  3. kau nak aku bayangkan tak keadaan kau yang terbaring diatas tilam dgn gaya ala2 duyong terdampar di tepian pantai yg indah...
    hahaha..

    relex la dawai..bila kau rasa hidup kau tak ada kaler.. kau kene lah kalerkan.. maksudnya.. buat somthing yang best.. dan tips utk kau jgn buat banyak bende yang bst berturutan.. contohnya, hari ni kau gi karaoke.. esok kau gi lepak tempat makan yang baru first time pergi.. esoknya pulak tgk dvd baru.. esoknya pulak beli majalah dan baca.. dan mcm biasalah, ko kritiklah benda2 yang kau buat tu.. so we have fun and at the same time we use our mind..

    jgn fikir benda yang buat kita down..

    tulah yang aku buat kat sini.. sebab aku dah tak larat nak berperasaan sedih lagi.. walaupun aku memang sedih..

    huhuhu...

    ReplyDelete
  4. mokkk.....give me 5...aku setuju keamatan ngan idea ko....tersangat bernas sekali.......wai....ko jgn terlalu pikir pasal hari esok....tkut ko xberani untuk melangkah menuju hari esok...let it go follow the flow........rancanglah aper yang ko mampu...tapi mestilah disusuajuk li dengan usaha......kalu tak nanti ko jadik MINAH JENIN......dan las sekali setakan dengan doa....
    teringat tajuk khutbah jumaat ari ni...."rezeki x datang bergolek dan kemalangan xdatang dengan amaran.."so kita harus bersedia pada setiap masa.....amin..

    ReplyDelete
  5. to afrina: thanx beb...always support me...tulah ble perasaan terasa hilang tu mincul rase cm xbesh je kan...nway aku cube xnak sedeh...kekadang je ble ngengada...hehe..

    to miss syira: thanx beb..mmuahh!!

    to mok sengal: ko ni kan...xabes2 nak wat bayangan rupa aku kannn..nak kene jotos kepala ke...huh!
    ala...bnde2 tuh da slalu sgt wat...smpai da burink ah....
    aku sbolehnye xnak sedeh2 ni..tapikan aku ni manusia yg penoh ngn emosi la...

    ReplyDelete
  6. to iR_KAMI: baiklahhhhhhh!!!!!

    ReplyDelete
  7. Sabar waI..Go wiTh the Flow..Aku PoN pIkir yg Same ..Umo da 24, TapI bloM ade Step LAgi nak menghaMpiri MAster tuh..AtaupOn aku mendekatI master bedrOoM neh?? aiyoh~

    ReplyDelete