Tuesday, June 2, 2009

WeDdinG fEveR...

Yeahhhh!!!...
dimusim cuti skola ni...mesti perot aku akan sentiasa penuh mkn nasik minyak ataupun nasik beriani....sbb musim org kawen da tibe..heheh!!

bile plak turn aku???
alamak...soklan yg xkan ade jawapanla...sbb aku xtpiki pong sal kawen2 ni..huuuuu~
lagipon calon xde g...nak carik senarai guys utk dibuat pemilihan pon xde lg...haha..klaka la dawai ni...

ok2...pada ahad yg lepas bersamaan 31 May 2009...aku telah pergi ke Kuarters Imigresen a.k.a umah ina...coz akak die kawen...so aku cm nak tolong2 la rumet aku tuh ape yg patot...





pukul 830am aku da gerak dr PG ke Tasek Utara ...jalan xjem sbb sume org da balik kg kot..yela..cuti skola la katekan..
muka time ni mmg ngntok giler sbb tido lmbat..
mekap pon cam cipan jek...baju lak pakai baju raye lastyear..heeee.
tapik utk kenduri besfren aku kang aku da siap bli baju lg u...

kat uma ina tuh aku tolong2 la angkut kotak2 goodies...
tolong mnyemak kat dapor sie..tolong tgk pon ade gak...
pastu majlis berkenaan dbuat kat dewan kuarters tersebut..aku agak terpegun sbb suasana dlm dewan trsebut sgt mnarik..n nmpak grand maa...
kang aku pon nak kawen kat dewan laaa....heee...brangan jek lebeh..



disebabkan pada waktu aku smpai didewan tersebut org tgh xde...maka aku xmelepaskan pluang utk brposing diatas pelamin tersebut...hahahaha!!!!
cambes jek rase kannn....
ape lg...aku pon pose ala2 model n klo boleh sume ceruk aku nak amek..



nnti ble aku kawen aku nak duduk gaye cani leh kannn....
konpem dari jauh umi aku da wat lontar peluru gune lesung batu..haha!


aku rase aku mmg sesuaila jadik model..xdapat disangkal lagi da...(dgn nada konfiden)..tapik kene gemok sket la...heee...



ni adalah aktiviti syok sendri ye...



time aku posing tuh...adik2 ni ade sume...pas posing aku pon ajak la sume kmbali kepangkal jalan....

majlis bermula pada pukul 11am..
waktu tuh aku da ready nak mmbz kan diri ni..aku pon jagala makanan n minuman utk guest..



rajin kan aku...heheh...

kompang mula bebunyik pada pukul 3pm..agak trlambat dr jadual asal sbb mak andam dtg lewat....



inila die mempelai yg sedang bahagie diatas pelamin dgn tema kaler pink putih....
time aku kawen nak tema kaler pelangi arr..bleh x...rase2 umi letak parang x kat leher aku..
abang aku lg sengal..hitam putih..tapik aku percaya ianya combination yg cantik..



lepas jek pengantin potong kek..aku pon tros datang merembat...haha...i like cake..esp secret recipe...yogurt cheese yg cedap..yum2...



hebat x aku..kek da nak licin da...ngehehehe!!!



saat ni tetamu da berkurangan..n aku pon dok melepak jap smbil memikirkan mase depan aku plak...argghhhh!!!...xske nak piki but da terpiki so trpakse la aku mnjadik ahli pemikir...



nmpak tak bunge yg aku pegang tuh...klo omputih kawen kan sape yg dapat smbot bunge tuh maka die plak akan kawen the next...so ble aku da dpt mmg aku xlepas la bunge tu...hahahah!!!!



ni lah inan a.k.a adek pengantin..taun depan die plak kawen..tapik xtau sape calon...mungkinkah ' abang sedap dipelok tangan xsampai' tu ke...heheh



aktiviti berebut bunga ngn jijot..



juga ngn nanai..

lepas sume da selesai...aku xbalik uma tros..tapik aku tido uma ina coz sok nak g appointment braces ni...nak ketatkan lagi..nak tau die tukar dawai yg lagi tebal..n ketatkan giler2..argghhh...skang gg aku sgt ngilu..nak gigit lobak pon rase xbermaya...



petang tuh aku n inan g anta bontrot a.k.a nasi berkat ke umah jiran2 die...ni la rupa kami berdua yg malas pakai tudung cantik2..maka kami sarung jek tudung indon tuh...aku da cm sakai da ngn ina..n sepanjang jalan tu aku asek gelak jek ngn ina coz muka masing2 cm 'ibuk arinik'..haha!!!

keesokkannya pas cek gg aku pon tros balik uma taman mawar...aku tros capai segala barang nak wat hantaran tunang abg aku...maka hasil tangan yg xberseni ni..blehlaaa...



nila ropanya....tapik tu xsiap g..aku men letak2 jek xgam lagi..kang da siap akan ku tayang pada anda ye...

okla...aku telah menggunakan waktu keje utk update blog plak..

chalo!!

5 comments:

  1. salam.

    eh dawai..
    apa ID ina?
    meh aku add dia.
    kem salam ina ek!

    ReplyDelete
  2. beb.....ko memang melampau....."sedap dipelok,tangan x samapi"......gemok sangat ker pakwe dia samapai ko cakap mcm tuhh.......?hahahha...apa2 pun mmg tul ah beb...muka ko mcm minah indon....

    ReplyDelete
  3. AbAnG HanG Nak tUnanG Dah ke?? hu..hanCurs LebUrs ImPian kU~huhu

    ReplyDelete
  4. ehuhuuhu
    eyh akak ina yang mane kawen..
    dian kah??? wahhh... cantik gak dewan kat situ.. tak kusangka... :)
    mek.. muke ko nmpak penat ler.. time atas pelamin tuh haaa... nmpak penat.. tp kau tetap tersenyum.. syabas bette... ehuhuhu

    weyh.. jgn la ckp tudung tuh cam bibik.. aku pakai siot tudung tuh g keje lagy mek.. ahahahahha secara tak langsung aku terase aku jadi bibik.. ahahahahha :P tp besh weyh pakai tudung tuh.. sarung je.. heee...

    kem slam la mereka semua... cik ina, kawan seperangkaan saye, cik jijot kawan sesimeq, n nanai kawan sekelas English+kawan seUniversiti.. hope to see all of them kat desaru nnt.. heee.. :)
    challow..

    beb... nk bgtaw.. 070609 aku ade 6 jemputan.. arrr camner tuh?? ahahaha

    ReplyDelete
  5. to miss syira: ni email ina...add die dlm YM..kasutasadi_85@yahoo.com...

    to ir_kami: aku xckp gemok eh...aku ckp sedap dipelok jek..hahah!!...siot ko cakap aku mcm minah indon...xpe2...minah indon yg dalam tv tu lawa2...so acceptable la muka aku mcm indon..haha!!

    to anak rusa nanie: hehe...tu la u..xnak masok minang abg i..kan die da tunang ngn org len..melepas la u...

    to afrina: beb u sorg jek yg pasan muka penat saye tuh..heheh...skang ni eyebag da jelas da...mcm org tua da..muka pon da bertambah kedutan....wawawa...xske!..xske!..xske!

    btw..jmpa nnti digathering yee...if u nak tau.. pon ade byk gil kenduri n ma besfren pon nak kawen 7june ni...waaaa...jelesss...n bahagie die nak kawe..

    ReplyDelete