Tuesday, June 23, 2009

saYe hOmeSick...riNdu UmMi..

pagi td...aku trlewat bgn...sbb tido trlampau nyenyak kot...hurmmm....sudah beberapa mlm tido aku kosong tnpa mimpi....bagus gak kan,,xdela aku stress nak igtkan smule ape aku mimpikan malam td..huhuh...

aku bgn tnpa ape2 feel...n aku tau kenapa aku mcm tuh...sbbnye ialah aku telah mndapat satu pnyakit yg dinamakan...'HOMESICK'....

walopon Pasir Gudang dan Senggarang xdela jauh mn..tp igt aku slalu balik ke...keje maa...huwaaaaa!!!!

xpe2 aku kan cool...mn leh nmpak cm mnja sgt..huh!....akan tetapi...apabila sahaja pnyakit 'homesick' ni mnyerang...maka segala urat sarap aku akan jam...otak aku plak ibarat kehilangan neuron2 yg selama ni aku bela....kening aku plak akan mnjadik semakin rapat akibat kerutan didahi menghitung hari...dan mulut aku plak akan senang utk mnjerit2 mnyanyikan lagu..'balik kmpong..oooooo....balik kmpong..lalala~~'....dan..ini sume telah berjaya mmbuat osmet2 aku trkena sawan....maafkan aku...aku xsengaja kawan2...huuuu~

sejujurnya aku katakan...aku mngenali pnyakit ini bila aku pertama kali duduk brjauhan dr family...iaitu bila aku duk kat Kulim....rasa mcm kekok jek bila bgn pagi xde org kejut...biasanya kalau kat uma..jam loceng aku is suara Ummi yang mcm Whitney Houston mnjerit tuh...then...sepanjang aku kat Kulim...hampir tiap hari ummi akan call aku...tapik yg aku pelik...time tuh walopon aku homesick smpai demam2..tp aku xpernah nangis bila call dgn ummi...kitorg akan borak2...ngumpat2...ketawe2...mcm hepi giler la...padahal tgh homesick tuh...pelik2..

n aku penah wat keje giler...aku balik Johor untuk dua hari jek....nek bus malam kamis...smpai pagi jumaat...then malam sabtu da balik smula...puncanya ialah homesickla...

kalo nak dipikirkan..aku xdela mnja sgt ngn ummi...mksud aku mnja mcm org gedik2 ngn mak die..aku ngn ummi adalah anak beranak yg gamble..sbbnye ummi aku mmg otai giler....kalo xcaya silalah dtg ke senggarang dan berjumpalah sendrik ngn Pn.Noriah atau nama glemer beliau...Kak Nor Terer...haha!..errr...sebenarnye...aku rase satu senggarang pgl ummi aku ngn panggilan 'ummi' gak...sampai adik bongsu aku mngeluarkan statement.."eleh mcm ummi die jek nak pgl mcm tuh"...aku cool jek..

hurmmm...ade lagi 3 ari je lg...bila tiba jek Sabtu..maka aku akan berambos dr Pasir Gudang...hahahaha!!!...Senggarang nantikan kedatangan aku...

3 comments:

  1. umiiii....tggu kepulangan ku dis week end.....ehuhuhu.....mak aku pesan kan beb...kalu home sick nie ubat dia seng ajer.......ko rembat kain batik mak ko yang dah pakai tau...uat balik PSG...pastu wat selimot tdor......blh try beb.....

    ReplyDelete
  2. heee... dulu aku buat time aku riindu kat arwah nenek aku... amik kain dye.. ehuhuhuhu

    mek.. slamat pulang ke kampung.. heee.. :)
    baik2 jalan yer cik Y...
    harus la mak ko otai..
    ko pun otai gak.. heeee

    ReplyDelete
  3. to ir_kami: alamak..seperti yg aku telah mentionkan pada ko....ummi aku xpakai ken batik ni...die pakai baju batman jek (gelaran kepada baju kelawar yg ko bg ar)....so xkan nak rembat bj tuh...kang ummi aku bg satu flying kick...

    to rina: wah cucu nenek yg mnja la ni ekk...
    thanx beb...aku mmg da homesick sesangat neh...xtertahan nak melepak dirumah pula...heheh

    ReplyDelete