Monday, June 8, 2009

mA LOveLy bRo's EngageMenT Day...

Pada 5 June 2009...
abang aku yg sorg ni...telah bertukar title..dari bujang kepada tunangan org..xsangke die da tua n da layak kawen...hehe..
time die tunang ni la aku tringat2 kenangan time kecik2 ngn abang...
aku nikan adek yg penyebok..ske sangat nak ikot ape die wat..xsedar diri ini seorang gadis...ngehehe..

ok..back to main entry...
aku sampai kg kamis malam jumat...n jumat pagi tuh..aku bertungkus lumus ngn umi n kak su..menyiapkan hantaran yg xseberapa tuh..alaa...asalkan ade..baru tunang jek...so...simple2 udahla...nikah kang baru gempak2 kannn...heeee...

mari aku perkenalkan bakal bini abang aku merangkap bakal akak ipar aku yg bakal dibuli oleh kami adik badik..bersedialah...haha...



ini lah die gadis bertuah trsebut..(bertuah ker)...
nama akak ni..Nur Aziana...berumur 25tahun..bekerja sebagai pharmacist di Hospital Muar...
akceli...dahulukalanya..kak nana n abang ni satu MRSM kat Muar...dorang penah kapel selama setahun..waktu tuh abang form 5 n kak nana form 4...pastuh lepas SPM jek tros lost contatct..n last yer baru trjumpa smula..tu pon da ujung2 taun..jmpa2 jek...dorang xkapel pon..tetibe jek masing2 wat keputusan nak bertunang...n bercinta semula selepas bertunang...wahhh...cmbes jekan jalan citer ni...

tu lah orang kata..kalau da jodoh mmg xkan kemana laa...
hope mereka kekal..



ni hantaran dari pihak lelaki..sebanyak 9 dulang..



ni plak dari pihak perempuan..sebanyak 11dulang..



suami kazen aku yg jadik jurucakap time penyerahan tanda...huuu...cm ngeri jek tgk org nak men serah2 ni..



ni kak nana n ummi..



kak nana n cik ina..
for ur info..cik ina ni da mcm akak aku coz kitorang mmbesar sama2..
cik ina la yang sarungkan gelang utk kak nana..



jenab, kak nana n aku...aku trpaksa mmbongkokkan diri utk setaraf dengan mereka yang rendang ini..huuu...



bagai pinag di kacip2..haha...
rilek abang..ko kan cool...



aksi jakun ngn hantaran...



bakal mentua dan bakal menantu dan bakal besan..



poyo kan..hahahah...



dua org budak MRSM yg sengal..
dari kiri...Nadia selaku adik kak nana..dan kanan..jenab..selaku adik aku n abang aku..



abang n kawan2 die..yg masih lagi mmbujang..heheh..



huuu...abang da tunang...pastu die kate kalo leh tahun depan bulan 3 time die kawen...die nak aku tunang...mak aihh...mn nak carik calon...xde2...xnak kawen..hahahah!!!..

ok la kawan2...
cukuplah setakat ini sahaja..
chalo mere bete!!