Wednesday, June 10, 2009

mA bEsfren's wEddiNg...Sima vs ZaM..

ok..beralih plak ke tarikh 6-7June 2009..
hari di mana salah sorang besfren aku bertukar status mnjadik bini orang..
n aku selaku besfren yg loyal sgt2 berasa gumbira n hepi teramat2...
ape lagik sima..cepat2 bg aku anak buah..hahaha!!!!



ini lah dia gadis yg bernama Hasimah a/p Kamis..
duduk di kg Parit Simpan, Senggarang...
berumur 24tahun...
bakal bergelar seorang cikgu dan merupakan graduan dari UPSI..

Persalinan putih ni merupakan persalinan utk akad nikah yg berlaku pada malam 6 June 2009...
aku lagi skali selaku besfren yg murni..telah datang awal utk teman minah ni dok dalam bilik pengantin...
tapik bukan aku sorangla...akceli..kami ni ada 4 orang...besfren dari dulu,kini dan selamanya..2 orang jawa n 2 lagi bugis...yg pasti minah ni jawa la..heheh..



hehe..ni aktiviti amek berkat pengantin..



yg baju biru tu name die Ayu (jawa)..still single..heheh...
yg baju purple tuh andik (bugis)..da berpunya..sorila andik..aku xpandai nak menipu dlm promote org..heheh..



ni hantaran dari pihak perempuan...tema kaler..merah putih..
11 dulang berbalas 7 dulang..



di kala borink2 tgu rombongan lelaki ni sampai..kitorang pon bukakla citer2 lama...
seronok n rindu sgt time2 skola dlu..xsangke rupanya kitorang ni da besa leh kawen..hehe..



time ni..pengantin laki da ade kat lua...
sima kat dalam bilik ni da cm nak tercabot jantung berdegup2..
cuak gak ekk nak kawen..huhuh..



ehhh...lupa plak...gmba ni aku amek time org xde lagik..berangan jap depan pelamin..lawa kan...



ni plak dgn anak2 buah sima..



ok sambong smule...
ape ntah yg mmbuatkan masa lama..tok kadi kot lambat..kitorang pon posing la lagik..haha



tgk tuh...siap ade 'peti sejuk' lagi dlm bilik...
cian kat pengantin..lapa n haus..tapik yg kebulur giler bukan die..tapik kitorang..heeee...



ok2..
ni adalah detik2 dimana pengantin pompuan kene sign sume dokumen...



time ni mmg sedih...
ni pas angkat sumpah n ade la dialog2 utk pnyerahan tanggungjawab...
sima da meleleh2 air mata n air hidung..dahla die tgh selesema..

waktu ni..aku pon terase ke'cuak'kan beliau..
heeee..



orait beralih pula ke hari esoknya..iaitu hari persandingan...
aku sampai2 jek..mak andam tgh mekap pengantin..
baju yg akan dipakai adalah baju berkaler merah mak ngah..
lawa gakla..nmpak naik seri pengantin tuh..




nmpak x...merah giler kan..lawa2...aku ske kaler cani..



sambil2 xder keje..aku pon amek la gmba ngn isha..selaku anak buah sima...
nak tau...die kate pas cik cim die kawen...ayu akan kawen plak..pastu andik n last aku..aku pon tanyela nape aku yg last..
nak tau lagik..isha jawab sbb aku nmpak muda sgt2...hahahahahahahah!!!!!!...
padahal aku paling tua antara dorang sume...
xper..budak2 xpandai menipu..



ni plak pas makan beradat...n pengantin da pon bersanding...mintak maapla sebab gmbar byk kat kamera andik..kang aku da rembat dr die aku upload lagi..

criusly..aku mmg sgt hepi time sima ni kawen...
kawan2 skola lama pon ramai yg datang...
argghhhh....aku da tua da...huhuhu....
ehh...aku muda lagik la....isha yg cakap..heheh..



biler plak turn aku?????

NO KOMEN...ngahaha!!

3 comments:

  1. heheh..beb..apasal baju ko sama ngan kaler pelamin haa.....hahhahah....copy cat haa...?

    ReplyDelete
  2. ahahahaha.. ye la Y.. pesal ko pkai same ngan pelamin.. kalo ko berdiri kat situ sure tak nmpak da ko.. ehuhuhuhu

    weyh... ko tahun depan arr.. aku tunggu kad ko.. hope tahun nih ko tunang... tahun depan ko kawen ok.. hee.. aku nk g bersama segerombolan budak2 green yang da semaken hijau.. ehuhuhu
    aku doakan ko cepat kawenn.. amin.. :>

    ReplyDelete
  3. to ir_kami:hahahaha...aku mmg saje la pakai same kaler..baru nmpak semangat menyokong perkahwinan mmber aku..apesal..xcung ke aku pakai baju merah..??

    to afrina: mak aihh...taun depan nak kawen..ngn sape tuk plak cik rina....i xdak calon utk dikahwini laa....awal sgt...i bajet lagik 3taun...ke ko yg nak kawen..ahahaha...gatai...

    jmpa di gathering ye...xsaba nak jmpe u...konpem semakin sehat sejahtera..heheheh

    ReplyDelete