Monday, June 15, 2009

GREEN Gathering...part 1..



orait...
utk pngetahuan anda sekalian..pada 12-14June...kami dak2 greenies telah dijemput utk mnghadiri satu gathering yg dianjurkan oleh Khazanah Nasional Berhad..
memula malas nak pegi..tapik memandangkan it is compulsary..maka aku pon pegi gakla...



kami yg dari pasir gudang ni bertolak pada pukul 3pm...dengan menyewa teksi...dan dalam kul 4.45pm smpaila di Desaru yg mmbawa seribu memori tuh..mostly memori yg bes giler!



tempat penginapan kali ni ialah di Villa Exora yg bes dan cool...kami duk 3org sebilik...ni view dari dalam bilik...

dan selepas jek aku dapat villa yg cmbes tuh...aku pon cepat2 cabot contact lenses aku n salin baju pastu terjun atas katil n bertukar mnjadik 'kongkang jadian'..
hebat x..

malam tuh plak ade opening ceremony n sket talk dr Dr.Ismail...
B4 majlis bermula haruslah ade dinner...



time dinner aku jmpa la plak mek ni...miss afrina da bomb..da semaken chubby..tapik still sengal..hehe...kami makan semeja..slame ni kan jmpa di alam maya jek..



n..paling rindu skali kat minah tembam ni...AMIMAH..
dlu time kat Desaru diela yg paling bek ngn aku..same2 gonjol...share prob sesame...
mcm2 la kitorg wat sesame..
time Talk tersebut..Dr.Ismail meminta kami sume letak job sebenar yg kami impikan selame ni...waktu tuh aku jadik blur jap sbb cite2 aku nak jadik surirumah...xkanla aku nak tulis kat kertas tuh aku nak jadik 'good housewife'..
maka aku wat keputusan letak jawatan ikot degree aku..

so General Manager Geoscientist la yg mnjadik idaman ati walopon ini adalah mustahil...

disebabkan kebosanan semakin memuncak..Amim telah bertindak secara sengal dgn memakai 2 cermin mata...die kate power spec die da low...
ape2 jela Amim ni..

tgk la muka bosan kami..huuuuu~

selepas talk tu berakhir....aku pon balik ke villa dgn satu prasaan yg xsaba nak tido..tapik xjadik plak nak tido coz aku mndapat satu panggilan telefon pada kul 12lebeh...dan panggilan itu berakhir pada pukul 2am.....
giler rabak mata aku melayan nager yg kebosanan...
seb bek aku nak dengki die bia bil tepon die naik..tu yang lama giler gayut..hahaha!!!
padan muka ko...

pagi yg indah tu...aku n kengkawan brjalan kaki je ke dewan...untuk aktiviti seterusnya...
cmbes jek berjalan kat tepi pantai..leh tgk sunrise...

nmpak x muka ngntok..haha..
tapik suasana yg nyaman da mmbunuh prasaan ngntok tuh..

smpai cafe jmpa amim lagi...minah ni da melantak awal2..mmg kuat makan btol..patotla tembam..haha!!
kt dlm dewan ade grup activities...Dr.Ismail bahagikan kumpulan ikot cite2 kitorg..so aku dapat dlm grup scientist...haha..aku jadik scientist..porak peranda dunia..satu grup ngn afrina plak tuh
pastuh adela kene men tulis2 atas mahjong paper...afrina suh aku tulis tapik aku xnak..last2 die gak kene tulis..haha..padan muka kamu..

Dr. Ismail puji tulisan die mcm tulisan komputer...ni keadaan die tgh kembang pas kene puji..chettt..haha!

aku plak jadik AJK lelap jek..malas nak wat pape sbb malas la..

aku pon xtau kenapa saat2 mcm ni semangat ke'kongkang'an semaken mnjadik2..

last2 kami akur mnjadik 'kongkang jadian'..trpaksa ok..

petang tuh...aku g tepi pantai...aku cukup trpesona ngn keindahan pantai ni...klo korg nak tau...tpt paling aku ske is tepi pantai...bes2...mnyamankan...

smpai2 jek tepi pantai aku tros celup2 kaki kat laut tuh n men pasir..hehe..

pastuh of kosla posing kat tepi pantai..

amcam..mcm kat Hawaii x..??

n saat2 yg nyaman ni..aku pon mngambil masa utk brmuhasabah diri..

ouhhh...kaki mestila kene tanam dalam pasir baru rase cmbes..hehe..
aku xmandi pon dalam laut atas sebab2 keperempuanan...maka dok jela melepak tepi pantai tuh..

pastuh kat tepi pantai trsebut....jmpa la ngn minah serabut ni...cik Deeplicious...
borak2 kisah kehidupan dgn die...

disebabkan kami brdua je xmandi maka kami kene la mnjaga barang2 org yg mandi...chett!!..

tgk tuh..seronok jek mereka...mcm kanak2 ribena..
rindu pulak kat mereka2 ni..sbb xtentu lagi kitorg leh ade gathering mcm ni..
ok la wait utk part 2 punye entry ekk..


3 comments:

  1. akhirnya ko uat jgk menda yang membazir iaitu bermuhasabah diri....(ko yang kata ha.,,,bkan aku...)......no matter how....life must go on with beutiful colour.....dont make a dort on the beutiful of life......do dawai...go dawai.......cam hampes bila kena makan obat....:(

    ReplyDelete
  2. weyh.....
    aku baik ok.. heee.. :P sebab tuh aku willing nk tulis.. wakakakakaka... ape seyh.. muke aku kembang semangkuk la Y.. aku semaken momok.. ramai yang mengatakan sedemikian.. ehuhuhu ape pun aku amat enjoy gilak g desaru.. ehuhuhuhu

    weyh pesal tak mandi.. aku siap mandi laut n swimming pool lagy.. da la penuh..wat muke tataw malu je kat situ.. wawawawa :P rugi weyh... ehuhuhuhu

    Y aku rindu gilak ngan desaru.. padahal baru bape ari tinggalkan.. ehuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. wpun Y x knal aku tp nk jugak bgtau, ak 1 grup scientist gk ngan ko & rina uhu lpe nk snap gmbr kumpulan sbgi bukti eceh ok slmt3!

    ReplyDelete