Tuesday, June 30, 2009

oH kaMpUnGku...


bersempena dgn cuti yg nak kate lama..xdela lama sgt...3 ari je pon...aku pon berangkatla pulang ke kg...
kejadian ni sume berlaku pada 27jun yg lepas..
heheh...akceli semalam lg aku nak update blog..tapik..pg2 ade miting..pastuh petang plak HOD miting..pastuh ble aku nak update blog...ade jek keje...
last2...mood nak update tuh ilang...maka aku pon xupdate la..

ok...berbalik pada tajuk asal...
pada 27 jun tuh...akceli aku keje halfday...tapik same jek mcm xkeje sbb aku join rombongan cik kiah a.k.a rombongan spital g kenduri kawen sorang doktor paedatrician HP kat Melaka...
jauh kan perjalanan aku..heee...

maka pagi sabtu tu pon aku memakai la baju kurung maroon aku tuh...
mekap2 sket...yela nak g kawen kat uma org besar2 tuu...doktor tuh kawen ngn pengarah MARA...mn tau ade sedara2 die brkenan ke kat aku..hahahah!!!



skali tuh tersama kaler baju plak ngn kak sathia...xperla redha jek..
asalkan xsame kaler ngn langsir ke..alas meje ke..heee...



ni lah rombongan cik kiah tuh...
ni baru satu kete...ade lg innova n perdana join..
ketua rombongan utk kete ni di ketuai oleh kak wati (baju ijau kiri)..serte co-pilot iaitu nai (baju ijau kanan)...dan dayang2 cun diblakang (dr kiri..jijot,ina n aku)



prjalanan utk smpai ke Melaka xla lama sgt sbb kak wati drift...bawak kete mcm hantu..huh!
kul 1030am kami brtolak n smpai dlm kul 1pm...



di sebabkan dlm kete da melantak byk cekedis..maka aku xabes mkn nasik mnyak..mbazir btol..



inilah die pasangan bahagia trsebut..Dr. Marina dan Datuk Nam...
semoga kekal hingga anak cucu..



prjalanan balik plak..kak wati drop smpai kluang n aku pon balik nek bus...
dlm bus leh plak trtido...ciss! dhla gua pakai lenses...abes kering mata...

smpai2 kat uma..trkesima jap tgk dapor..
umi tinggikan dapor..nak wat lagi bilik kat dapor tuh...
so bile aku kire2 smula bilik yg ade kat uma...ade 7bilik...cmni leh wat bisnes sewa bilik da...haha...
besela family besar...kenela byk bilik...n yg besnye...bilik aku umi nak tmbah bilik air..ngehehe....
dan yg lagik bes...aku akan brpindah kebilik yg lebeh besar..yay!!



inilah suasana di dapor tuh...umi aku wat konsep uma kg...
kayu sume...xpe2...depan ala2 moden dapor amek lak ala2 kg...



pastuh aku pon melepaskan la kerinduan kat kucing kerek aku ni...
si Kiko sengal..
ni die tgh wat muke kunun2 chumell la tuh..chett..

malamnye plak...aku duk melepak2 kt depan tv...niat kat ati nak tgk mentor...tapik abah da conquer plak tv tuh...makanya xdapatla aku tgk mentor...
tv lg satu xdapat nak pasang coz kat dapor tgh serabut...
tensi2...
penat bodek abah nak bukak tv3 tapik abah lebeh trtarik nak tgk citer perang2...yg xbeh blahnya citer tuh adalah berbahasa tamil....huuu....abah tu mmg asalkan perang jek..bahasa blakang citer..



disebabkan burink..aku pon kaco adik aku yg bongsu ni...die kene pksa ngaji...so die pon mengaji dgn nada dan muka yg xpuas atila...pastu lg die xpuas ati is aku plak sebok btulkan kesalahan bacaan die..
naseb la sape suh jadik adek aku..aku kn mmg garang..hahaha...



da siap kaco adek aku tuh...kaco plak lagik sorg ni...jenab...kunun nak stadi la tuh padahal die trlupa bawak balik buku teks die..poyo gler...

masa pon brlalu dgn pantas...maka ari isnin pon mnjelma..da tibe masa kene balik PG n keje smula..huhuh....saat itu terasa mnyesal sbb xgunakan masa dgn begitu effisien....
aku brtolak dr senggarang ke air itam pada pukul 2.25pm..n tibe di air itam pada kul 330pm...n kat situ kak wati pikap aku n kami pon balik brsama2....
balik tuh smpat singgah mkn kat KFC...heheh...



ok la...slaku akak yg bes..kepada adik2 ku...minggu depan akak balik lagik ye..mesti korg sume rase stress je kan....hahahaha!!!!
tu lah sape suh degil sgt...

k la..
chalo!!

Friday, June 26, 2009

PesTa dUriAn di HosPiTal PenAwaR..yay!

yaaa...itu diaa..!!
amcam ade bau durian x...
heheh...

bertepatan dgn tajuk entry aku 'pesta durian di hospital penawar'....maka aku nak mnceritakan la detik2 aku bertukar jadik manusia xsedar diri tatkala makan durian....
pada hari semalam iaitu bersamaan 25 June tepat jam 4pm...bos aku iaitu Dr.Adnan sudah belanja itu kami sume makan durian...

dan aku pon setelah sekian lama xbedal durian ni...rasa mcm heaven giler nmpak durian yg byk tuh...



amcam meleleh x air liur...



ni la geng gonjol aku...sape lg klo bukan kak wati a.k.a kupang...hahahah...
org spital ckp aku n die da mcm belangkas....
nak wat cane...da kak wati ni mmg sgt nice...



haaa...tu die...sume angkatan askar hospital penawar turun padang untuk mnyerang durian2 trsebut...



bubur durian pon ade...siap ada pulut lagi tuh...cane la xkecur air liur aku ni....



aku rase setelah ditambah tolak adela dlm 3bijik durian aku mkn...
hehe...tu xcmpur mkn bubur durian n pulut lg...seb bek la aku beringat2 yg aku ni tgh demam jadik xjadik..maka aku limit kan la kuantiti durian yg masok dlm perot tuh..



mcm gaya pelahap je kan..hahahaha!!



asalnye atas meja tuh..berlonggok2 durian...xsampai 5minit tros kurang mcm tuh...



our director..yg pakai baju oren tuh...turut sama turun padang mnyerang durian.....

selesai jek pesta durian....
bahananya aku rasa selepas aku da balik uma....huh!..panas siot badan...kepala pon berat jek semacam...aku da mcm makan gnja da rase.....
padan muka keatas diri aku sendrik...heheh..

Wednesday, June 24, 2009

Ko xDe kEje ke MaMok..???


ok...ape komen korg setelah menatap gmbar di atas...
cantek ke gmbar ni...ke mcm hampess....
ok mari aku terangkan situasi sebenar...mcm mane gmbar ni boleh wujud secara tetibe...sebenarnye gmbar ni telah dilakarkan berdasarkan interpretasi Mok..(yg konon2 terer melukis tu)...terhadap komen aku kat entry die...

aku hnya suh die bayangkan gaya aku g skola tatkala ujan....
pastu xsangka plak die btul2 membayangkan dan bayangan die lngsong xbes..huh!
aku dlu kat skola punyela ayu..bersopan santun..lemah lembut..suara bak buluh perindu....err...trciter lebeh plak....

papepon Mok..aku hargai jugakla hasil seni ko yg xbape nak berseni ni....
bagus2..ade effort...pasni jgn lupe banje aku plak...
da tibe turn ko okayy!!..
perjanjian tetap perjanjian...huh!

Tuesday, June 23, 2009

saYe hOmeSick...riNdu UmMi..

pagi td...aku trlewat bgn...sbb tido trlampau nyenyak kot...hurmmm....sudah beberapa mlm tido aku kosong tnpa mimpi....bagus gak kan,,xdela aku stress nak igtkan smule ape aku mimpikan malam td..huhuh...

aku bgn tnpa ape2 feel...n aku tau kenapa aku mcm tuh...sbbnye ialah aku telah mndapat satu pnyakit yg dinamakan...'HOMESICK'....

walopon Pasir Gudang dan Senggarang xdela jauh mn..tp igt aku slalu balik ke...keje maa...huwaaaaa!!!!

xpe2 aku kan cool...mn leh nmpak cm mnja sgt..huh!....akan tetapi...apabila sahaja pnyakit 'homesick' ni mnyerang...maka segala urat sarap aku akan jam...otak aku plak ibarat kehilangan neuron2 yg selama ni aku bela....kening aku plak akan mnjadik semakin rapat akibat kerutan didahi menghitung hari...dan mulut aku plak akan senang utk mnjerit2 mnyanyikan lagu..'balik kmpong..oooooo....balik kmpong..lalala~~'....dan..ini sume telah berjaya mmbuat osmet2 aku trkena sawan....maafkan aku...aku xsengaja kawan2...huuuu~

sejujurnya aku katakan...aku mngenali pnyakit ini bila aku pertama kali duduk brjauhan dr family...iaitu bila aku duk kat Kulim....rasa mcm kekok jek bila bgn pagi xde org kejut...biasanya kalau kat uma..jam loceng aku is suara Ummi yang mcm Whitney Houston mnjerit tuh...then...sepanjang aku kat Kulim...hampir tiap hari ummi akan call aku...tapik yg aku pelik...time tuh walopon aku homesick smpai demam2..tp aku xpernah nangis bila call dgn ummi...kitorg akan borak2...ngumpat2...ketawe2...mcm hepi giler la...padahal tgh homesick tuh...pelik2..

n aku penah wat keje giler...aku balik Johor untuk dua hari jek....nek bus malam kamis...smpai pagi jumaat...then malam sabtu da balik smula...puncanya ialah homesickla...

kalo nak dipikirkan..aku xdela mnja sgt ngn ummi...mksud aku mnja mcm org gedik2 ngn mak die..aku ngn ummi adalah anak beranak yg gamble..sbbnye ummi aku mmg otai giler....kalo xcaya silalah dtg ke senggarang dan berjumpalah sendrik ngn Pn.Noriah atau nama glemer beliau...Kak Nor Terer...haha!..errr...sebenarnye...aku rase satu senggarang pgl ummi aku ngn panggilan 'ummi' gak...sampai adik bongsu aku mngeluarkan statement.."eleh mcm ummi die jek nak pgl mcm tuh"...aku cool jek..

hurmmm...ade lagi 3 ari je lg...bila tiba jek Sabtu..maka aku akan berambos dr Pasir Gudang...hahahaha!!!...Senggarang nantikan kedatangan aku...

kEnaNgan TeriNdaH...



kenangan dalam gym kat HQ Penawar..



kenangan sewaktu pertama kali mnjejakkan kaki ke Hospital Penawar...

video

kenangan sewaktu karok ngn ina n nai kat angsana..sebenarnya time ni niat nak g solat asar..tapik trlalu plak depn karok box...tros singgah dlu..haha!!
org kate bek karok dlu..kang tgh solat asek igt nak karok jek..sengal2...

video

aksi2 sengal lagi..

video

dan lagi..

video

kenangan ketika men futsal..dan hari trsebut merupakan hari prtama aku pakai braces..

video

konon pro jek..heheh..

tamat..

Sunday, June 21, 2009

NursEs NiTe...yG penUh Glam..

Okayy...
1st of all jgn trkejut aa bile tgk muka aku yg da mcm mak lampir ni...
aku telah dimekap n aku rase muke aku burok giler...
aku rase bile aku xmekap lagik cun..hahahaha!!
tapik utk mngelakkan dikatakan xsupport Nurses Nite..maka aku relakan jek muka ini di mekap...

ok straight to the ampang point...
pada 19 June yg lepas..Hospital Penawar telah menganjurkan 'Nurses Nite'...
dan ia telah diadakan di Hotel The Zone...bertempat di Ballroom 6..
acara bermula tepat jam 83opm...n aku pon smpai tepat2 831pm..terlewat seminit..
maka takhta aku mnjadi MC telah mnjadik milik org len..
dan aku xkesah pon..sbb itu adalah plan B..
but kesian kat org yg kene ganti aku tulah..
akceli aku brsyukur xjadik MC sbb xnak org pngsan tgk muka mak lampir aku tuh...heheh..

ok..mari melihat keajaiban yg xbape nak bes pon..
jeng! jeng jeng!



cakk!...
ngahaha....jgn pndang lama2 nnti korg dapat nightmare...



cube korg teke..persembahan ape yg tgh dipertontonkan tuh...
haaaa...tulah persembahan dr perempuan yg bukan perempuan...
heheh...paham x?



ni gmbar aku brsama staff nurse...wani yg chumell..



itu die bos aku...



menu?...
hurmmm...sume yg datang pakai dasat2..but makanan plak..ala2 kg..ape class...chett..



walopon aku tau gmbar ni jauh..but korg leh tgk gak kan betapa para nurses sekalian sgt glam ngn gown memasing...



when evrything da setel...aku pon xsaba nak balik tidoq...ngehehe...
akceli ade byk g yg berlaku..but...skang ni gmbar aku xamek lg kat staff2 yg len..maka xdapatla nak citer lelebih..juz intro dlu arr....

to be continue..

Tuesday, June 16, 2009

GREEN Gathering...part 2..

oraittt!!!
sambongan utk part kedua....
gathering yg bes sbb jmpa geng2 lama jek..huhuh..

ni adalah sambongan
utk hari terakhir aku di Desaru..iaitu bersamaan 14 June 2009 jatuh pada hari Ahad..

pagi Ahad tersebut aku bgn agak lewat...nak kate tido awal xdela pon..coz after BBQ malamnye tu aku tros tido ngn perot kembong...err...gmbar time BBQ tuh xde la plak aku snap..maka xdapat la nak tunjuk betapa byknye aku mkn..huhuh...

walopon makan byk badan stil cmni..trtekan jiwe...





bangun2 jek aku trkial2 iron baju sbb mlm td tido dgn sgt nyenyak...
pastu sempat posing jap kat balkoni...
muka nmpak jek cm segar..padahal aku mcm org baru mkn gnja...mamai giler..



pastuh...g bilik Amim yg terletak kat bawah bilik aku..tgu die plak bersiap..mcm siput...huh!



sampai kat dewan...aku dok ngn Amim n Deep...dorg ni dhla gonjol2 belaka...maka kami asek trgelak2 jek cm org gilak..hahah!!!



ni bukti aku mamai..tgk mata aku sembam giler kan...
xtau la nak ilangkan cane menatang ni..



pastuh lagik...adala plak teamwork lg...nak kene wat ape ntah..aku xkonsentret pong..maka aku mcm AJK lelap sekali lagi...



tapik aku berjaya la mnghasilkan lukisan yg mcm hampes ni...haha...ni adalah hasil keje aku n Deep la...aku lukis yg ada gmbar bangunan n topi tu jek..n border tepi yg burok giler tuh...
x aku sangke tgn aku ni sbenarnye mmg xberseni..



lukisan xdela chantek sgt tapik tgn kitorg da mcm pelukis trkenal tgh wat keje secara bersungguh2..huh..poyo teramat..



makan pagi plak kami disajikan dgn karipap n kuih seri muka...
time mkn cmni teringat kat kenangan waktu aku dok kat Desaru ni selama 2.5month tuh...
kuat giler aku makan smpai berat aku bertambah beb..tapik bile pasang jek braces...4kg tros aku ilang..ceisss!!!!



minah ni name die Wani...die mngaku ade wat partime as a stewardess...hahaha!!!
minah ni mmg sengal tahap dewata raya ah...tgk muka mcm suci giler...tapik hakikatnye aku lagi sopan dr dia...ngahaha!

pas mkn nek smule dewan...aku dgr talk mcm dgr xdgr jek...huuuu~
disebabkan kebosanan da mnguasai minda..aku n Amim wat keje giler..



ni lah hasil keje giler kami terhadap resume...cube teke sape die..?



haha!!!...ni la muka sebenar minah kat atas tuh....gonjol..



pastuh Dr.Ismail ade tunjuk vid national geographic sal Penguin...comel siak!!
bek korg g carik sal penguin ni..kisah hidop dorg menarik giler...




biler sumenye da berakhir..aku pon da sipa salam2 sume org...
maka aku pon bergerak pulang ke villa utk checkout...
sepanjang perjalanan sempatla nak berposing lagi..



inilah rupa villa yg kami huni....mmber2 aku ckp area cni 'keras'...
n aku ade bukti nahawa ianya mmg keras sbb aku da trkena pada mlm aku tgh gayut ngn nager...
siot..



selamat tinggal villa Exora..



dan selamat tgl bilik 556..sbb pasni xmungkin aku akan kmbali..klo kmbali pon mungkin atas hal2 trtentu....klo x...xmungkin sbb ko mahal sgt..huhuh..



berakhirlah gathering yg xseperti aku jangkakan...
aku mnjangkakan ianya akan happening giler..tapik masing2 sume masih lagi mmbawa perasaan penat bekerja...
maka ia mnjadi agak lousy..



balik tuh aku tumpang ngn Mira sbb baru aku tau yg die dok PG gak n attach kat POC (Petroleum Oleo Chemical)..



time nak balik ni...mula la segala memori kat Desaru pd zaman dahulukala timbul semula..
memang besla walopon ia telah merubah kehidupan aku...



selamat tinggal kenangan...



aku akan kembali semula ke PG n mnjalani kehidupan yg smaa tipa hari...
huh....da xde lagi udara segar...kmbali mnyedut udara yg tercemar...benci!


P/S: kat bawah ni adala rupa aku time aku duk kat Desaru...dan dimana pada waktu tuh aku kuat giler mkn....sbb mknan da terhidang n mkn pon 6kali sehari...ada perbezaan x ngn rupa skang..ke same jek..huuuu~.. kalo sama jek mmg sah la aku ade bela saka....