Tuesday, May 26, 2009

pAbiLa DaWai mnyEpi....



Mesti ade yg tertanya2..kenapakah sudah lama Dawai xmengupdate blognya...yahhh!! aku pon tertanya2 soklan yg sama...adakah sbb xde laptop...eh..tiap hari aku mngadap pc...adakah kerana sudah bosan...ouhhh tidak..i'm a blogger girl...baiklah marilah sama2 kite merungkai segala persoalan...
akceli...aku da snap bermacam2 gmbar utk entry2 yg aku nak buat..n mcm2 jugak aktiviti sepanjang minggu lepas n mingu ini n semalam pon ade gak perkara yg bes...tapi...aku mcm xde kekuatan utk menaip serta kekuatan untuk berfikir...
aku ibarat tunggul duduk depan pc n termenung jek...kenapa ekk...??
aaknye badi 'kongkang' tuh kuat sgt kot...haha!!
xpela..abaikan jek..yg penting aku da kembali...
malam tadi aku teman abg aku bli barang2 utk wat hantaran tunang die....time bli tuh aku de gak la brangan2 nak design utk hantaran time aku plak tunang...heheh..tapik..taun ble tuh leh tunang...wawawa...xpe2 cool...aku kan muda lagi...umo jek ramai tapik semua org kate aku cm baru lepas SPM..(ayat nak sedapkan ati)..
semalam bersamaan 25May adalah hari dimana ofis baru aku dirasmikan...n aku selaku tuan punye opis tuh yg kene potong reben sambil disaksikan oleh para HOD sekalian...akceli lagi aku de amek video sewaktu perasmian trsebut..tapik ade plak satu adegan yg leh wat kontroversi..maka aku lupakan saje niat utk mengupload vid tersebut...nak tau ape yg kontroversi sgt tuh...hahaha!!!...xpela..xpayah tau sbb ia agak bong-OK...
wiken yg lepas plak..aku telah pulang ke kg dgn menaiki bus...lepak siot badan nek bus...da lame xnek heheh!!!...dah arr bus ke senggarang mcm sardin...huh!!
smpai jek uma...rilek2 jap..tros tolong umi wat burasak n lepat loi nak jual...smpai ke tengah malam aku tolong umi dan bayangkan betapa lepakingnye aku..tp xpe..aku kan anak yg COOl...ngehehe
ahadnye pulak aku telah join besfren aku yg nak kawen tu g edar kad jemputan...xsangke da die nak kawen...dlu time skola2...kami berempat besfren..n waktu tu adela citer sal kawen2...aku lah yg paling galak nak kawen awal..ye la da cita2 aku nak jadik surirumah yg berjaya..n si sima ni plak nak kawen umo 30..katenye..but see...die gak yg kawen dlu..
harini pulak...aku xduk pon opis aku tu lagi..aku terase mcm poyo laplak klo dok situ..sbb aku sorg2 jek dlam opis yg sekangkang kera tuh..nnti2la...pc dlm opis tu pon sengal2 lagi...
okla bile aku da kemas opis tu kang aku tayang kat korg sume ehh...heheh...
petang ni plak.aku kene jadik koreographer utk tarian joget..kene ajar nurse sbb mereka kene perform time 'NURSES NIGHT' nnti...aku pon xsure aku igt xlagi sume step tu..ahahaha!!!
k la..aku nak wat keje..
chalo mere bete!!!

3 comments:

  1. Y...
    ummi kammo jual burasak ker???
    nk beli pewlishhh...
    ade setiap mase kker?
    kat mane rumah kamoo..
    weyhs edapnye burasak. n lepat... perghhhh memleleh da air liur..

    aku wonder jugak.. pesal konye entri da tak serapid dulu.. ehuhuhuhu aku rindu nk baca weyh.. :P

    ReplyDelete
  2. hah....burasak+lepat lui vs tempe....who can win?.....bila ah nak samapi burasak ko tu kat umah aku haaa...?

    ReplyDelete
  3. to afrina: yup my mum jual burasak..tapik not everydat babe...juz bile ade org tempah jek...klo u berminat leh la wat tempahan hehe..
    tapik klo nak free sile2 la bertandang ke umah saye time raye...

    to incek ipin:
    eleh nak lawan kunun...klo tanye org jawa mmgla temoe yg menang...
    eh kan aku da mkn kan utk ko arituh...siap anta kat MMS lg...xcukup2 lg ke...sudah2la tuh..ko da cukup boroi da...

    ReplyDelete