Saturday, May 30, 2009

tag..tagged..tagging..

1. Apa perasaan sekarang?
- ngntok...tapik nak update blog dlu...
2. Saya nak makan
- 1.kenny rogers...huuuu..lame da xmakan...
-2. BigApple yg sedap ataupon J.Co yang lazat...
3. Saya tak suka
- xske ape ekk..xske biler lapar sbb rase nak makan org jek...
4. Impian saya
- be a general manager yg sempoi...yeahh
5. Haiwan yang saya tidak suka
- semestinya incek kumbang tanduk yg kaki panjang2 tuh...yekkkzzz!!
6. Saya Harapkan
- saye boleh kawen dgn anak raja..hahaha!!! brangan plak..xde arr...saye harapkan hidup saye sentiasa diberkati dan mendapat tuah dan boleh jadik gemok sket..heheh
7. Jika boleh di putarkan masa..
- hurmmm...too many things i wanna change...but xbek tamak...aku cume harapkan yang ummi aku xeksiden n kaki smpai skang jadik xbes da...cayang ummi..mmmuahhh!!!
8. Saya pada 10 tahun akan datang...
- cik syira..saye pong nak keje ngn gomen...yeahhh!!
9. Handfon saya adalah sebuah...
- white sony ericsson.,w910i n nokia free dr company..heeee...
10. Saya pernah bercinta sebanyak....
- time skolah dlu tu bukan cinta tp gediz jek...sooo...jap2 nak kire...ermmm...ok2 saye penah bercinta sbanyak sekali sahaja...okay..
11. Saya suka pada...
- my braces...hahaha!!!
12. Kawan-kawan saya...
- huh..ramai sgt ler...mn2 pegi konpem dapat kawan...xmengira usia dan jantina...
13. Pernah dikhianati?
- khianat...rase xpenah g kot..
14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
- semoga Tuhan mmbalas segala kejahatan anda..(berdoa smbil pandang kiblat..heheh)
16. Senaraikan 8 orang untuk di tag
- cik afrina
- mok
- iR KAMI
- kerry uh lala
.- alamak..ramai sgtla 8 tuh..taram jela sesape pong..!

Friday, May 29, 2009

oPisku..yEahHH!!!

Sebelum proceed ke isi utk tajuk utama..aku juz nak tayang..hehe...mural kat dinding tu aku yg lukis tapik yg kaler org len..heheh...but the color combination aku yg wat...cmbes je kan...maapla kalo lukisan ni kaler die cm gigil2...org yg mengaler tuh ade parkinson sket...heee...sowi jijot!!!
ok kawan2....marilah melawat ke opis aku yg sekangkang kera tu ekk...sebenarnye opis ni adalah bilik cctv skali..n bos aku nak aku monitor org thru cctv skali..selain dr g ke dept berkenaan...hurmm...cm security plak..haha!!
xpela jadik minah guard yg berjaya...minah guard yg ade degree lg tuh..heheh...okla meh aku jelaskan..akceli bos aku nak aku monitor org utk improvekan quality tpt2 yg dirasakan agak lousie...bukan monitor utk tgk sape pencurik ke saper bersalah ke....da name pon quality control....klo attitude staff xok..maka aku kene la carik solution on how nak mmperbaiki lg attitude mereka...ok..ada paham...itulah fungsi utama QC...
baiklah marilah menjelajah opis ku..


ni lah die rupanya...masih lg bersepah sbb cctvnye masih in profress utk dimantapkan lg...ala..nnti aku kemaslaa cntik2..
ni plak screen cctv tersebut...cmbes jek tgk org wat keje..haha...kire skodeng arr..tapik aku skodeng ngn niat suci ye..
ni pintu masuk...bilik ni nmpak cm kosong sbb xde sebarang hiasan..nnti2 la aku hias sket2...
ok..ni pandangan screen cctv tuh dengan lebeh dekat...akceli ade 100 bijik cctv yg akan dipasang..ni baru bberapa ketul...siap ade cctv wireless tuh..tpt pemasangan akan dirahsiakan sbb yg wireless tuh siap ngn audio lg..maka berhati2 la dalam percakapan..hahaha!!

ni plak pc daku...pc utk melagha...berblogging..berYM..bertagged...berfacebooking..berfrenstering..berdonlod lagu...bermembuat report...menghantar report kpd bos dan mcm2 lg laa....

ni plak printer 3in1 n yg sebelah kiri tu menatang utk kawal cctv tersebut..tapik aku xpenah sentuh pon menatang tuh coz takut terjahanamkan plak...ehehe...
nnti la aku blaja sket2..
ok2...itu sahaja...
ade mase mehla dtg bertandang...
bawak buah tangan skali bukan buah dan tangan sbb aku pon ade..hahaha!!!

Thursday, May 28, 2009

BuRasak + LepAt Loi...cEdaaPp maA!!

Yeahh...
Aku selaku anak bugis dgn bangge nye nak tayang makanan rasmi org Bugis yg wajib ade time raye..heheh...
Tapikan...muka bugis aku ni org slalu salah tapsir as org kelantan...stress aku ble org kate cmtuh..
i'm pure bugisean also johorean..okayy!
celah mn yg cm kelantannye tu pon aku xtau la...tokse kawe jadik kelate..
huh!
ok..kmbali ke tajuk entry..arituh kan aku de citer yg aku wat burasak n lepat loi..so kat sini adela sket2 aku letak gmbar cane rupa kedua2 menatang tuh..
check it out!
Burasak di perbuat drpd beras+santan+garam n dikukus agak2 jelantah sket...ble rase da ok2 tuh...baru leh dibungkus dlm daun pisang...

ni la rupa nasik ala2 lemak tuh yg nak dibungkus dlm daun pisang...daun pisang tu mesti yg pucuk punye...sbb kalo yg tue konpem pahit nnti nasik tuh..

ni plak after da bungkus...tapik akceli pasni nak kene bungkus g dalam daun pisang yg agak tua..kene compilekan dalam 6=7keping n bungkus dalam 2=3 lapis daun pisang tua...tapik aku lupa plak nak snap gmbar tuh..huhuh..

skang mari kite blaja wat lepat loi...lepat loi plak adalah pulut+santan+garam yg dikukus jugak agak2 jelantah...pastu..kene acu dalam kayu yg dibentuk prisma...

leceh sket wat menatang ni sbb kene wat sket2...korg tau pulut ni ade sebesen besar n aku wat sorg2 jek...tgn aku lenguh giler pastuh..huh!

nmpak tuh...nak kene alas plastik bia xmelekat kat kayu..org dulu2 alas gune daun pisang jek..tapik aku ni tgn ganas..maka daun pisang tuh akan slalu terkoyak rabak aku wat..heheh!

haaa...cun x hasil tgn aku..heheh...

yg belah kiri tuh rupe bentuk lepat yg da dibungkus....before bungkus cmtuh pulut yg bentuk prisma tuh kene bungkus dlu ngn pucuk pisang satu2..haaa...yg tu umi aku yg wat..sbb tgn aku pengkau sket xreti nak menggayakan cane...

bentuk burasak ble da bungkus besar lebeh kurang cm lepat gak...aku slalu terkonpius mn satu burasak n lepat...

selepas semuanya selesai dibungkus...

maka bolehlah kite merebus menggunakan kayu api ye kawan2..bukan dapor gas..sbb aromanya berlainan sket...dua2 bnde alah ni akan direbus selama 8jam...time ni aku da membuta sbb xsanggup nak jaga api....hidopkan api jek mampu...jaga api tugas abah aku n adik laki aku laaa....hehe..

kalo time raye..tempahan yg umi aku trime kdg2 smpai 2ratus lebeh..n bayangkanla berape jela tenaga kerja yg ade...tapik aku salute kat umi n nenek aku sbb dorg leh wat dr pagi smpai tgh mlm tnpa rase penat..segan plak aku as org muda...

okla kwn2..klo rerase nak try bnde ni..mehla dtg umah aku..tp b4 raye ke-3 la..sbb sume org serbu umah aku untuk makan burasak+ikan parang masak asam pedas+ayam masak bugis(akceli tu bukan name die..pe ntah name betul lauk ayam ni)....nak2 bile marhaban laki...time raye kedua..dorg akan point umah aku utk mkn tengahari sbb umi aku akan hidang burasak..tangkap leleh sehh..haha!!

itu saje kawan2..

renung2kanlah dan selamat beramal..











Tuesday, May 26, 2009

pAbiLa DaWai mnyEpi....



Mesti ade yg tertanya2..kenapakah sudah lama Dawai xmengupdate blognya...yahhh!! aku pon tertanya2 soklan yg sama...adakah sbb xde laptop...eh..tiap hari aku mngadap pc...adakah kerana sudah bosan...ouhhh tidak..i'm a blogger girl...baiklah marilah sama2 kite merungkai segala persoalan...
akceli...aku da snap bermacam2 gmbar utk entry2 yg aku nak buat..n mcm2 jugak aktiviti sepanjang minggu lepas n mingu ini n semalam pon ade gak perkara yg bes...tapi...aku mcm xde kekuatan utk menaip serta kekuatan untuk berfikir...
aku ibarat tunggul duduk depan pc n termenung jek...kenapa ekk...??
aaknye badi 'kongkang' tuh kuat sgt kot...haha!!
xpela..abaikan jek..yg penting aku da kembali...
malam tadi aku teman abg aku bli barang2 utk wat hantaran tunang die....time bli tuh aku de gak la brangan2 nak design utk hantaran time aku plak tunang...heheh..tapik..taun ble tuh leh tunang...wawawa...xpe2 cool...aku kan muda lagi...umo jek ramai tapik semua org kate aku cm baru lepas SPM..(ayat nak sedapkan ati)..
semalam bersamaan 25May adalah hari dimana ofis baru aku dirasmikan...n aku selaku tuan punye opis tuh yg kene potong reben sambil disaksikan oleh para HOD sekalian...akceli lagi aku de amek video sewaktu perasmian trsebut..tapik ade plak satu adegan yg leh wat kontroversi..maka aku lupakan saje niat utk mengupload vid tersebut...nak tau ape yg kontroversi sgt tuh...hahaha!!!...xpela..xpayah tau sbb ia agak bong-OK...
wiken yg lepas plak..aku telah pulang ke kg dgn menaiki bus...lepak siot badan nek bus...da lame xnek heheh!!!...dah arr bus ke senggarang mcm sardin...huh!!
smpai jek uma...rilek2 jap..tros tolong umi wat burasak n lepat loi nak jual...smpai ke tengah malam aku tolong umi dan bayangkan betapa lepakingnye aku..tp xpe..aku kan anak yg COOl...ngehehe
ahadnye pulak aku telah join besfren aku yg nak kawen tu g edar kad jemputan...xsangke da die nak kawen...dlu time skola2...kami berempat besfren..n waktu tu adela citer sal kawen2...aku lah yg paling galak nak kawen awal..ye la da cita2 aku nak jadik surirumah yg berjaya..n si sima ni plak nak kawen umo 30..katenye..but see...die gak yg kawen dlu..
harini pulak...aku xduk pon opis aku tu lagi..aku terase mcm poyo laplak klo dok situ..sbb aku sorg2 jek dlam opis yg sekangkang kera tuh..nnti2la...pc dlm opis tu pon sengal2 lagi...
okla bile aku da kemas opis tu kang aku tayang kat korg sume ehh...heheh...
petang ni plak.aku kene jadik koreographer utk tarian joget..kene ajar nurse sbb mereka kene perform time 'NURSES NIGHT' nnti...aku pon xsure aku igt xlagi sume step tu..ahahaha!!!
k la..aku nak wat keje..
chalo mere bete!!!

Wednesday, May 20, 2009

aDakaH DuniA iNi aDil????

"Life is not fair..."
slalu xdengar statement cani..mesti slalu kan.. n mesti korg pon akan slalu sebot statement ni ble rase teraniaya...
aku beminat plak nak timbulkan issue tntang keadilan ni since aku pon slalu rase mmg xadil..tapik as long as aku percaya pada qada' & qadar..maka aku akan cuba menyedapkan ati sendrik ble terasa mcm teraniaya...
tapik kan..aku kdg2 terpiki..yg slalu membuat sesuatu tuh x adil adalah manusia sendrik...sengaja nak mnganiaya manusia yg satu lagi utk kepuasan..puas ker?
kenapa susah ek nak dapatkan keadilan ni...
lagi satu...ade jugak ketidakadilan yg mmg sudah ditentukan oleh Tuhan utk menguji hambanya...contohnya..macam aku...
sejak aku diuji oleh mcm2 dugaan..aku hanya mampu redha jek..
dulu aku sering rase akulah manusia yg slalu mendapat tuah....mase skolah2 aku bukan pandai sgt..golongan kasta bawahan jugak...tapik berkat doa..aku dapat masuk matrix..n waktu matrix aku ni kire parasit yg slalu mnghasut org agar xstadi..n berkat doa lagi skali..aku brjaya masuk UM..universiti pilihan kelima aku..seb bek xdilelong..sbb CGPA mcm lahanat sket..huhuh...
Zaman kampus UM plak...aku blaja so-so la..kdg mcm rajen,kdg mcm hampes...ponteng class xpayah cakap..tapik Alhamdulillah..CGPA aku ok semua n melepasi tahap yg aku inginkan...
tapik...semua tu berubah ble aku mula melepasi alam U...ade yg kate..'tulah...stadi utk exam jek..kan da jadik cmni"...errr...mereka2 ni hakim ke senang2 nak menghakimi aku...xpe2 aku sabar lagi..coz mybe ade yg btulnye kot...
then ade plak yg kate..."rezeki ko mahal la...mesti dlu ko ada wat dosa truk"..mak aihh!!...ni lagi la..malaikat Raqib dan Atib ke tahu sume dosa pahala aku...
2008 merupakan tahun dimana aku mengalami satu keruntuhan moral serta kehilangan semangat terhadap diri sendri...nak tau kenapa??
tatkala aku gembira melihat kawan2 aku sume da masok Petronas....n aku pon bercita2 utk ketempat yg sama...aku mndapat berita yg aku da dikire failed utk memasuki company yg gah itu...walaupun interview trsebut success...
apakah??
dan selepas aku 'failed' utk ke company tersebut...interview yg berikut2nya..(adalah dlm 20 interview) pon failed dgn cemerlangnye....mcm ade satu saka yg ikot aku untuk failed...argghhhh!!!!
waktu tuh rase mcm xnak hidop da..
yela..terkontang-kanting di Kota Metropolitan mncari kerja..
tapik..atas sokongan dan dorongan org2 tersayang...aku hidop gak..uhuhuhuhhh...
2009...hurmmm...aku xtau lagi tahun ni tahun bertuah atau tahun yg akan berlaku byk ketidakadilan utk aku...
xpe..aku redha jek if ape2 berlaku..telan je la semua..aku kan COOL....awek cool mn leh cepat melatah kan...
orait!!..chalo!!

Sunday, May 17, 2009

ruPa aTau Hati jaDik piLiHan...


sebenarnye memula aku xde idea..then tetibe ade iklan kat rancangan 'ape2 aje' pasal 'rupa atau hati'...n aku rase cm bes plak topik nih...

well..kalo tanye pada aku..mn satu aku pentingkan..heheh..of kos aku akan jawab rupa..tapik jawapan 'rupa' tu mybe utk calon bf sahaja..sbb bg calon suami aku pentingkan 'hati dan iman'....huhuh...agak keji plak ade calon bf n suami kan...

okla...kecantikan 'rupa' leh dilihat dgn jelas...segala cacat cela..jerawat baru nak tumbuh ke...mekap plastik ke...sume 2 leh nmpak dgn sekali imbas saje..(kalo org tuh xrabon cm akulah)..tetapi...kecantikan 'hati'...susah sket nak dilihat..kene amek masa yg agak lama utk tau 'hati' tuh putih atau hitam...lecehkan..that's why ramai yg lebeh ske pilih 'rupa' dr 'hati'...kesian kat 'hati'...n ble ditanya pada manusia2 sekalian pilih yg mana..mulalah masing2 jadi bluehyppo a.k.a hipokrit..mngatakan mereka pilih 'hati'...hampess...

kalau diikut pada lumrah manusia sekarang...mereka akan memilih 'rupa' dahulu baru menilai 'hati'..sbb nak sedap mata memandang..yela kalau mata pon rase xbes jek nak pandang..ape lagi 'hati' nak menerima..btol x?

antara lelaki dan perempuan..rasenye mn yg lebeh memilih 'hati'...?

jawapan aku..PEREMPUAN..bukan sbb aku seorang perempuan maka aku bersikap bias..tapi rasenye tu lah hakikatnye...perempuan slalunya akan melihat pada keikhlasan 'hati' dahulu sebelum membuat penilaian terhadap 'rupa' seseorang lelaki..kerana itulah..wujudnya byk pasangan yg org kate 'bagai pinang dilanyak lori'...

statement aku bukan nak menimbulkan pape issue pon..okla...mmg ade jg laki yg pilih 'hati' lebeh dr 'rupa'..tp...boleh dibilang kot ngn jari...kadang2 kesian kat perempuan ni sbb trpaksa berhabisan duit utk menghasilkan 'rupa' yg akan mndapat perhatian lelaki..tipulah kalo perempuan tu mekap utk diri sendiri...honestly..aku mekap pon sbb nak kan perhatian...buat ape aku nak pura2 suci xnak perhatian...sume tuh plastikla kalo ade yg kate..'i mekap sbb i nak memuaskan hati i jek'..

mmg bes kalo kite dapat pasangan yg cantik 'hati' dan cantik 'rupa'..mesti cam heaven jek kehidupan ni...but..nak dapat kedua2 tuh cantik..mmg sukar...org2 yg cantik ni selalu jek ade sifat yg leh spoiled kecantikan mereka...dengki..mulut jahat..PHD...tapik kalo dua2 xcantik..wallahualam...fikir2kanlah dan selamat beramal...haha..

aku? aku ni cantik yg mn ekk 'hati' atau 'rupa'...ade sape2 leh bagi jawapan?

kalo ade yg nak kate aku xcantik pon aku xkesah..sbb aku tgh berusaha mencantikkan 'hati' aku ni...walopon ade yg kate aku nak wat extreme makeover..chett..aku baru pakai braces jek da kecoh..huhuh...

baiklah..

tu jek yg aku leh ngarotkan...

anda selaku manusia yg dikurniakan akal...

pilihlah pasangan atas dasar keikhlasan 'hati' dan kecantikan 'iman' serta kesempurnaan 'adab'...

jgn pilih seseorang tu sbb..dia da tgu anda lama sgt...dia mmg da lama ske kat anda...ataupun..dia tu cantik mcm angelina jolie..sume tu akan mmbuatkan anda hidup dlm kepura2an saje...

chalo mere bete!

Friday, May 15, 2009

13 May @ donate beras...14 May @ jadik pompom gurl...15 May @ jadik kongkang..



Disebabkan aku xmempunyai laptop lagi..maka aku trpaksa la selalu delay masa utk mengupdatekan blog aku ni...kene take turn utk meminjam laptop org..huhuh...


maka disini aku entrikan 2 aktiviti sekaligus utk tatapan sekalian..


jadi..marilah membaca dan melihat..

mari2..





seperti yg telah dinyatakan didalam tajuk entri ini...pada 14 May..iaitu pada hari semalam bersamaan ari khamis..selepas shj waktu keje iaitu pukul 5pm...aku n osmet rumah aku sekalian telah pergi ke padang bola sebelah kastam (akceli sepanjang aku dok pasir gudang ni baru aku tau de perumahan kastam,,heheh)..tujuan kami kesana ialah untuk menjadi pompom girl menyokong pasukan bola sepak Penawar melawan company PGEO...



yang pakai jersey putih tuh adalah team Penawar..





ni plak ahli penyokong yg xmengira usia...




akceli ni anak abg nasir..intan nasuha yg tomei...



perlawanan berakhir dlm pukul 7pm...walopon team Penawar kalah..tapik xpe...heroes lose 1st..haha!!


kemudian pada 13 May yg lepas pulak iaitu bersamaan hari rabu...aku telah join team HP yg boleh dikira rajin n nak melarikan diri dari tugasan di opis pergi ke Taman Cendana utk menderma beras kepada keluarga yg xberkemampuan...


kami kesana dgn menaiki Innova Penawar dan kami bertolak pada pukul 3pm...(errr..nape aku tulis mcm gaya karangan SPM ni)



tgk tuh...itulah kawasan umah flat di Taman Cendana...akceli uma tuh cam umah kotak jek...kalo dok 3org boleeelaa..tapik ni ada yg anak 11org sumbat dlm umah tuh....


cuaca yg panas terik elah berjaya menghasilkan bayang2 aku yg sgt jelas..huh...dah lame xberjemur cmni..dulu2 time kat U slalu la..


inilah lori yang mengangkut beras2 sekalian....



xsemua penduduk di Taman Cendana tuh dapat..juz yg xmampu bebetul jek yg dapat...

ni plak muka aku kepenatan...cmnela xpenat..dgn baju kebaya+heels 2.5inch..aku angkut 5kg beras nek tgkat 5...cm nak patah pinggang beb..huh..seb bek 5kilo jek..kalo 10kg...mesti aku da terbaring jek skang pura2 koma...

selesai jek melakukan aktiviti menderma...kami sume pon g la melantak kat kedai makan di mana Manager Director kami blanja..heheh...

sampai jek uma...memasing jadik 'kongkang jadian'..yg pasti aku presiden kongkang laa...muaghahahahah!!!

taGged fRom misS sYahIra..

tempat membeli belah yang wajib dikunjungi:
-The Shoppe Hospital penawar yg empunya..huhuh
-Tesco Bandar Seri Alam
-Tesco Extra Plentong, tu pon sbb ade big apple..haha!
-Jusco Tebrau
-Plaza Angsana la...ape lagik
5 benda yang wajib anda beli:
-jajan jela...yang len2 tuh bubah2 laa....huhuh..
5 benda yang wajib ada di dalam handbag/bag anda:
-purse
-hp 2bijik
-keys
-compact powder
-lipgloss
5 benda yang wajib ada di dalam dompet anda:
-ic
-tesco card
-business card
-cash
-my photo.
5 gaya pemakaian yang anda gemari sewaktu bersiar-siar/membeli belah:
-tracksuit + longsleeve
-jeans + longsleeve
-jeans + baby-T + half jacket
-jeans + blouse
-selipar cun daku
5 tempat yang anda gemari bersantai bersama pasangan/teman anda:
-since i have no bf..so pass!
-but klo dgn teman..means kengkawan..jawapannya karok arr...hahaha...DIVA geng..then..depan TV..kire bersantai gak kannn...pastu..depan TV..depan TV dan depan TV..bosannye la kan...
5 topik yang anda gemari semasa bersama pasangan/teman anda:
-teman a.k.a kengkawan rite...kisah kehidupan kami lah..ape lagik...then bout money..bout guys..bout makeup n lastly bout how to get married with rich guy..hahaha..!!
5 mangsa tag yang anda gemari:
-cik afrina
-incek mok
-sesape jela yg merasakan diri mereka ni blogger

Wednesday, May 13, 2009

i dun care...


Semalam merupakan ari yg xbes sgt utk aku...dan disebabkan semalam jugak aku trbawak2 perasaan yg xbes tu hingga hari ini...
syuhh2..nyah ko prasaan yg xbes...!!
nak tau kenapa semalam aku rase xbes...semalam dari pagi..petang n malam aku kene fire ngn 3 ekor otromen jadian yg lgsung xhebat tuh...
dan aku disebabkan malas melayan aku mmbenarkan jek telinga aku menerima fire trsebut smpai jadik abu.....firela sesuka ati kamu sbb 'i dun care'..tapik terima kasih sbb brjaya buat aku menimbulkan perasaan xbes serta malas kerja...
aku xtau la kalo aku ade trbuat dosa ke ape kat ketiga2 ekor otromen ni..tapik setau aku aku xpenah mnganggu hidup mereka dan ahli keluarga mereka....
hurmmmm....xpela...aku redha jek..sbb aku xnak mnjadik org yg trlebih mantol..kang klo aku mntol lebeh2 len plak jadik..ngn org trtentu jek aku leh mantol..skang ni aku masih di fasa mngenali hati budi masing2..n aku xmngharapkan mereka2 ni memahami hati budi aku ni..
tapik sebenarnye aku xskela ble jasad jek yg bekerja...dah dua malam aku tido awal...mcm xsangke kan..betol ke tuh dawai..tido kul 1030pm tuuu..cayalah..
lupe plak..aku kan bleh bertukar jadik 'kongkang jadian'.
malam tadi lg bes...setelah penat sepetang aku n geng hospital yg len wat donation beras kat umah org miskin...sampai uma da dekat mgrib..aku mndi2..n dgn perot yg kosong aku dok trbungkang kat depan tb tu..dlm keadaan yg agak serabai tp maintain comel la...waktuh tu aku trpiki2 akan 2ekor otromen yg fire aku tuh...pastuh bayangkanlah tgh penat n lepak le tuh...aku kene fire plak dgn otromen ketiga....argghhhhhh....!!! stress aku la cmni..tapik dgn muke xde prasaan aku say sori..(walopon tau bukan salah aku)..then aku tros smbung melepek kat depan tb tuh..bernanah telinga aku beb..
okla..aku nak mncari roh aku yg ilang tah kemana2 je ni...

Tuesday, May 12, 2009

tEnSen...BoSan...jIwe kaCo...


berbekalkan tajuk entry ini saje..mesti kamu2 sume da tau ape isi2 yg bakal aku typekan..
mesti isi yg padat dgn emosi dan perasaan kan...
ntahlaa....sejak akhir2 ni aku rase betul2 bosan..borink..even aku da cube nak ceriakan ati ni..tapik still xberjaya..seperti yg aku katekan...aku rase kosong...
semalam...aku duduk sorg2 dalam ofis ina yg letaknye diceruk dunia tu...bile dok sorg2 otak aku mula lah berfungsi dgn penuh emosi....aku xske saat2 mcm tuh..dan smpai satu ketika tuh..aku amek kertas n aku tulis segala mcm bnde yg aku xske n benci...aku tulis dgn sgt pnjang..dah ala2 karangan SPM da..abes jek tulis sume2 tuh..aku koyak2 kn kertas tuh n lepas tuh rase puas..
huhuh..rase mcm psycho plak...xpela..nak mnyanyi memekak kang ade yg baling aku ngn kerusi..ditambah plak tekak tgh rase xbes....jadik aku xnakla menyeru ribut taufan tuh agar dtg...
aku rase aku perlukan kawan2 lama aku untuk duduk disamping aku n dgr sume masalah aku...sbb..mn2 aku prgi pon...aku still perlukan besfren aku utk berkomunikasi....sbb..mereka lebeh mngenali aku..selain dr UMMI...kalo balik kg mmg konpem la 'anyam ketupat' serte berbicara ttntang ati dan perasaan ngn UMMI..heheh...
okla..aku nak kene study sal flowchart Lab plak...
tapik rasenye aku hanya akan bertahan utk 5mins jek..then bertukar mnjadik 'kongkang jadian'..
chalo mere bete!!!

Sunday, May 10, 2009

::foOt spA yG beSh..^^::

Huarghhhhh!!!!!

gian btol aku nak update blog ni la...

trtekan btol...

cane aku xtrtekan..rasenye dr aritu aku nak update blog ni..tapik...disebabkan tenet streamyx yg sgt bong-OK..maka aku trpakse melupakan hasrat trsebut...

ok back to the ampang point...

pada ari khamis yg lepas bersamaan 7 May...aku n osmet2 aku sekalian telah merantau ke Tesco Plentong utk rndam kaki dlm anak2 ikan a.k.a foot spa...tujuan utama kami ialah utk release tensen..heeee....tensen ker....

tapik yg pasti kalo aku ke Tesco Plentong trsebut mesti tpt prtama yg aku serbu ialah 'BigApple' yg shedapp tuh..heheh...

kami smpai jek kat Tesco tu da agak lewat..dekat2 kul 10pm...tpt foot spa tu pon da lengang....kami amek pakej yg 20 mins jek coz save budjet..heheh..tapik yg seronoknye disebabkan kami da g ujung2...so aku rase masa kami di extend hampir 45mins kot..smpai kaki aku ni da kecut da berendam...

tapik mmg besh gle arr wat foot spa ni....cm nak wat hari2 jek....



sori coz gmbar ni agak blur..biasalah yg amek ni pon ade saket parkinson (sori jijot..heee)...memula aku rendam jek ikan2 sume da terkam kaki aku...geli siot!! cm nak trkencing aku dibuatnye...tapik ble da lama2 bes plak...heheh..

tgk tuh...ganaskan anak2 ikan trsebut...nak tau ape rase ble kaki dikerumuni anak2 ikan trsebut...rase cm ade org men cubit2 mnja kat kaki tuh..haha!! bg yg super sensitif kat area kaki tuh..lupekan je la hasrat nak wat foot spa..

ni lah hasil kaki selepas direndam...terase lembut je kaki ni...heheh...pastu segala kematu dan kulit kering pon da ilang dimakan oleh ikan2 tuh...konpem kenyang gle mereka2 tuh kan..

bulan depan ade gaji aku nak g lg la....hehe..mari2 membazir duet...pas ni nak usha2 plak body massage n facial la..isyyy aku ni...cm org nak kawen plak....alaa...time2 cmni la aku mesti memanjakan diri...yela...nak nek kan saham semula...ngahaha!!

poyo la plak rase...

arini 'MOTHER'S DAY'......to my UMMI sayang...i love u soooo much..walopon ummi ku brutal dan gamble...tapik berkat kebrutalan ummi la aku jadik manusia...heeee...n berkat bebelan ummi tiap2 saat wat aku mnjadik tegar dgn kata2 keji org...berkat cubitan2 kat peha yg dahulunya jadik corak kat peha aku wat aku mnjadik seorang yg tahan pada kesakitan zahir dan batin....berkat ummi paksarela aku jahit baju jugak wat aku mnjadik seorang yg bertangan seni...dan berkat ummi slalu paksa aku masak jugakla perot aku terisi dikala aku lapar dan keseorangan...

to PN.NORIAH BINTI YUSOF...HAPPY MOTHER'S DAY...^^

Wednesday, May 6, 2009

i'M GEtTing siCk..

Semenjak kehilangan laptop ni..aku semakin jarang meng'update' entry trbaru...
aku pon semakin hilang idea baru2 ni...
kenapa?
sbb aku byk memikirkan bnda yg lebeh penting dlm idop...
contoh?
aku memikirkan bagaimana utk memajukan diri..
bagaimana utk mnghindari PHD..
bagaimana utk mngelak dr berubah mnjadi 'kongkang jadian'...
huhuh!!..
setiap hari aku mesti berniat utk tido seawal yg mungkin...supaya mata aku xnmpak sembam pada keesokkannya..
tetapi agak malang sbb niat tu xkan trcapai..
mata aku yg degil ni xkan trpejam selagi jam belum menunjukkan pukul 1-2am..
semalam hampir pukul 23oam baru aku trtido...
penat jugakla berpura2 tido..
sekarang ni pulak..aku masih lagi segar..walaopon ptg td aku sgt2 lepak..
bulan 6 akan datang ini..byk even yg akan brlaku..
insyaALLAH my lovely bro akan brtunang dgn pilihan hati dia..
dan my lovely besfren akan berkahwin...
aku pulak yg teruja lebeh2 utk majlis mereka2 nih..heeee~
biasalah mereka2 ni org pnting dlm idop aku..
terkedu selama 30saat....
arggghhhhhhh!!!!!!!
aku betul2 blur dgn kehidupan aku skang...
walopon hari2 yg berlalu, bulan2 yg berlalu dipenuhi dgn pelbagai aktiviti..hakikatnye aku rase kosong....
kenapa kosong??
no reason...cume terase kosong je....
aku xble teruskan mcm ni...sbb lm2 nnti aku jadik psycho pulak..huhuh...
oklah...xpentingla sume tuh...
kehidupan mmg begitu...
yg penting skang..duit bulanan utk bg ummi cukup n perut aku terisi setiap meal hours....that's it!
skang mari kite brpura2 tido..
bertuuukkaaarrrrr!!

Monday, May 4, 2009

Ari aHad yG LaLu...

Cuti kali ni...walopon hanya 3 ari jek..tp okla...

terase gak duk melepak diumah..

pada ari ahad..kebetulan sume besfren aku ade kat kg...maka aku dgn peramahnye mngajak mereka2 ni melepak ngn aku di tepian pantai yg xbape nak cun tuh sambil makan kerang goreng....

sedang duk makan sambil mngumpat dan mengimbau kenangan2 lalu..tetibe datang pacat , deq'an and the geng....dorg pon tumpang la skaki kat meja kitorg makan...dok lg mengimbau kenangan lama time skola2 dlu..

criusly aku mnjadik rindu kat zaman tuh..zman kegemilangan kami sume..yg terjal dan gonjol belaka..ape kan daya masa xdapat diubah...tp kalo dapat ubah masa..aku akan prbetulkan keadaan dimana sepatutnya aku xpatot jatuh cinta kpd sesape..huhuh..

sedang mngimbau dan mngimbau..datang plak saufi and the geng...terase cm port tuh tpt reunion plak..haha...pastu lagi..xlama kemudian...zaki,ceweng and the geng plak smpai..wahh!!..aku mmg xsangke ngn keadaan disitu sbb kami xplan lgsong..

tapik agak sedeh sbb sorg besfren aku xdapat hadir same..yela die bz bli brg preparation utk wedding die...aku plak ngn besfren2 aku ni da piki jahat nak hadiah kan die ape..haha!! sima ko tgu jela hadiah kami ye..

okla..aku uploadkan skali gmbar2 sekalian utk tatapan.

ni lah pemandangan laut yg xbape nak cun tuh..



sedap..heheh..kerang goreng yg xpenah bubah rase..

nilah besfren aku dr zaman aku budak hingusan lagi..andik masidawati..ble turn ko nak kawen hah?

ni pon sorg lg besfren yg gonjol..sri wahyu...heheh..ayu kite kawen sanding same2 eh..bio dorg kawen dlu..

yg ni pak husniyatul adawiyah..gadis yg sentiase cool..hahah!

cam bese ble balik uma..ummi mesti akan wat kan roti piza yg sedap utk kami...

ni lah die..sedap gilos...

k la..da masa pulangkan laptop org...

chalo!!!