Monday, April 6, 2009

piCs ouTing wIth HP stAff yG gonJenG2 bElaka..

SEperti yg dijanjikan..gmbar2 sewaktu aku dan staff2 hospital brpoya2 telah pon aku uploadkan dlm entri kali ni...
gmbar xdela byk sgt tp cukup utk dijadikan sebagai kenangan kali pertama outing dgn staff2 HP..biasela..org yg frenly mcm aku mmg senang utk masok dlm mn2 geng..ckp jela geng ape..sume layan..
sejak dari azali aku diasuh utk jadik peramah..patotnye name aku rahmah kan brsempena aku yg peramah ni..haha!!

dan buat pengetahuan..sewaktu aku update blog ini..aku sedang duk lepak2 smbil xwat pape keje..mntang2 la dr.adnan g UK selama 2minggu...
ehh...aku bukan curik tulang..tapik mlm td aku da cukup brsusah-payah mnyiapkan report yg nak di email pd dr. adnan tau..
so..waktu mlm td harus diganti pd hari ini..haha!!
gelak2 jugak..petang ni HOD meeting aku kene wat presentation..padan muka aku coz slide aku cm hampeh..haha..gelak pd diri sendrik..

sebenarnye aku ade keje ke xde keje ke..aku ttp cool dan nmpak mcm xde keje lgsong..padahal beban yg trletak di bahu aku agak besar jugak..tp ape yg penting..kite enjoy dlu..keje jalan ati senang..rite!

ok1..mari2 layan gmbar2 sekalian..

Hari kejadian kami outing adalah pada 3 April 2009..perjalanan bermula pada jam 830pm ke Jusco Tebrau...niat di hati nak tgk wayang citer tale n time..tp..sesampai sahaja di sane..wayang kelihatan seperti gula dihurung semut...fuhhh...mlepas nak tgk wayang..



tgk ni..ina rumet ku..smpai menari sbb terkilan xdapat tgk wayang..aku trpakse pure2 xkenal die kerana sikapnye itu..maafkan aku ina..hahaha!!!


selepas melepaskan kekecewaan kami semua pon terus brhajat utk makan di dataran JB..
sebut aje pasal mkn sume terus jadik senang ati..yg paling uatama senang ati tentulah kak ila dan si ida ni..haha..biasela..kite hidup utk makan..errkk..salah2..


ni lah ajk kuat makan2 ni...abg zul dan kak watie..
mereka juga merangkap jawatan ketua dan penolong ketua gonjeng..heheh..


masing2 sabar jek tgu makanan...sume wat muke cool padahal perut da brdondang sayang..


haaa...tgk ni...lepas jek makanan smpai..brmula acara melantak smpai pitam..
nasib bek xde yg pitam..


ni plak aksi manje aku dan pasangan chenta baru...kak watie..hehe..
yg sebelah2 tuh penyebok jek..


makanan ni xsmpai 2minit dihidang tros da nak lesap..
dasat2..


aku trpakse minum air yg berunsurkan limau demi mnjaga kualiti suare..
besela..kang nak melalak..haha..


errr...jgn trkeliru dgn gmbar ni...ni hanyalah lakonan semata2 setelah dicabar utk brgmbar aksi sebegini..heheh..
akceli aku teruja melihat kotak rokok trbaru yg ade gmbar janin baby...
effective ke cara trsebut utk mngurangkan org merokok??
bg aku ianya akan brkesan trhadap kaun hawa yg merokok sahaja sebab kaum adam tidak mengandung..hurmmm..


aksi ahli2 gonjeng..


haaa...ni suasane dlm bilik karok kat DIVA...memula sume malu2 kambenk...
tp bile acara melalak brmula..
lg skali true color masing2 trserlah..


barisan penyanyi2 wanita gonjeng yg mmpunyai vokal yg mantap2 belaka..


yg ni pulak penyanyi lelaki gonjeng yg bolehlaaa...hehe..sebenarnye..dorg lagi power..


ni plak..barisan cheerleader merangkap dikir barat merangkap pemusnah keadaan..errr silap..penyeri keadaan..hehe...


muke tahan ngntok nih asek dgr lagu jiwang...gmbar aku nyanyi lagu inul xde plak..chess...
tp aku xterkilan pon..heheh...org cool mmg mcm ni..


dari depan..kak watie..ain..wai..


time ni aku xsure lagu ape abg zul nyanyi..tp kami semua trpakse melayan aksi2 beliau..huhuh..


xsalah aku time ni lagu jiwang..tu yg memasing wat muke ketat..feel la kunun..


tepat jam 23oam..masing2 da nak terkulai..maka kami pon berangkat pulang kepangkal jalan..
sempat jugak brposing..


lepas2 ni mgkin apabila kami sume stress...(yeker stress)..maka kami akan pegi lg melepaskan kestressan tersebut..haha!!

dan utk pengetahuan anda2 semua..pada malam ni aku akan join lg staff HP yg gonjeng2 belaka ni utk g picnic kat balau..ngehehe.. besempena besday sultan, besday dr. adnan dan juga besday abah aku (mereka sume lahir pada 8 apr)...maka kami pon mengambil kesempatan ini utk beronggeng di tepian pantai..seronok2..heheh..

aku cube mnceriakan hidup aku yg kusam ni dgn byk brjalan dan mncari ramai kawan..ini adalah terapi yg bagus bg org yg available mcm aku..haha!!

chalo!!!

5 comments:

  1. pssttt.. wai.. ina kat dlm pic atas tue nur ina razali ke? cewah~ siap tempek nama penuh lg. dia sek tigs ke wey???

    ReplyDelete
  2. kokot...
    mane gambar ko begelek?....
    aduh...
    x dapat nak tgk...

    ReplyDelete
  3. to syira: yolah kak..cik ina yg xbesh tuh...die kem salam kat ko..heheh..

    to mok: mn bleh letak gmbar cmtuh...kang kontroversi..haha...dan ko mngkin akan trgoda plak...

    ReplyDelete
  4. ahahahahah weyh... ko soh jijah nyanyi tak..
    sore dye power beb... giler kentang.. tak tpu.. ehuhuhuhu aah la.. aku engat ko nk post pic ko gelek lagu inul...
    "maafin inul yah... " wakakakakak

    kirimkan salamku pada rakan greenies yang len eyh.. ;) this week GEMs da start di Desaru.. hee.. pasti mereka sedang tensi2.. heee.. :P teringat kenangan kite diwaktu itu.. heee..

    enjoy giler team gonjeng ko eyh... pssttt... kat team gonjeng laki tuh takde yg single ke?? wakakakka Y... tlg curikkan tok aku satu.. hahahahahaha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete