Friday, April 3, 2009

nO kOmEn.....~

blurry day...

hurmm...











arini ni pegi keje...ngntok..semalam pon ngntok...dan semalam semalamnye lagik pon ngntok....senang ckp tiap hari pon ngntok la...everyday blues...

semalam tido kul 2.30am...sbbnye sndrik yg gatal xnak tido...pastu malam td tido kul 3am...sbb aku join dak opis g meronggeng karok kat Diva..
seronok la jugak...join bachelor & bacheloret party ni....party la sgt..huhuh! sempat jugak aku mnyanyikan lagu rasmi aku...ape lagi klu bukan lagu 'goyang inul'....mesti ramai yg rindu nak dgr aku nyanyi lagu ni...kepada rakan seperjuangan karok kt KL tuh...igt inul igtla aku...

aku xde plak amek gmba time karok tuh...sbb gelap so xnampak..tp nnti2 klu akak2 opis aku tuh da transfer gmbar dr kamera mereka akan aku uploadkan jua yee...

sigh~

blur lagi....bosanla..sudahla duk kat opis sorg2..xde geng pon...
rase btul2 mcm psycho...errrr....tp aku normal lg la..

entry yg lepas aku ada tulis brkenaan skandel....okla..ape yg korg paham ttg skandal...terutama ditempat kerja...adakah ianya sihat dan tidak berunsurkan negatif..? huuu...xde sape leh jawab...bg aku...aku xske skandal...ditpt keje mahupun diluar tpt keje..ade byk reason aku ckp mcm ni...bukan utk kepentingn diri tapi utk kepentingan manusia sejagat..bukan melarang sekerasnye...mnlah tau aku ckp xske tapik last2 jadik kat aku kan...aku hanya meluahkan ape yg terbuku jek..

bagi aku..skandal ni akan menyekat kehendak individu tertentu..terutama apb individu trsebut trpaksa menerima hakikat bahawa dia telah diskandalkan dgn seseorang...bukankah ia akan mnyukarkan keadaan utk individu tersebut mngorat yg lain..(ini bukan ttg aku laa..tapi ttg manusia sejagat ye...aku cool je)...
ramai yg kate setiap pasangan yg telah diskandalkan itu akan mnjadik juga dan akan berkahwin...lagi skali aku trpiki..adakah mereka akan suka sama suka dgn ikhlas?...bukan sbb trpakse ke? trpksa memuaskan ati manusia sekeliling yg inginkan mereka bersama...andaikata ini trjadik pada aku...aku pon akan sentiasa trpiki2 adakah 'die' ikhlas...sbb aku nak manusia yg sayangkan aku sec ikhlas dan melalui 1st impression shj si dia suda jatuh ati pada aku...wahhh...demand plak...smpai mati pon xdapatlaa...haha!!

bila aku diskandalkan dgn seseorang aku akan rase kesian pada manusia trsebut...kenapalah dlm byk2 gadis diluar sn aku yg kene jadik skndal kamu..malang sunggoh kamu kerana sesungguhnya aku bukanlah seorang yg layak utk diskandalkan dgn sesiapapun...
kerana...
aku adalah mnusia tnpa perasaan....

aku akan trsenyum dan bagi respon utk setiap apa yg brlaku dlm tmpoh pen'skandal'an ni...kdg2 nmpak mcm aku suka...bukan kdg2 tp selalu sgt nmpak mcm suka...aku suka bukan sbb skandal..suka sbb ade jugak yg caring nak melayan aku ni...yelah...kite kene kreatif dlm mnjadikan idop lebeh enjoy kan..

walopon kotak perasaan aku da expired tapik aku sgt suka bile org melayan kerenah aku....aku mmg sgt sukakan perhatian tapi bukan mencapap ye..errr...sape jek yg xsuka ble dilayan kan...sengal ubi plak jap...huhuh..

10mins later~

seketika selepas 10min aku trkesima seperti patung merenung skrin laptop...aku trpiki kan sesuatu...aku ni sebenarnya seorang yg zalim pada diri sendri..aku xmmpunyai perasaan sbb aku sendri yg sekat kebebasan perasaan aku utk hidup dgn sihat..jahatkah aku?? xjahat kan...sbb itu diri aku sendri....tp mcm jahat pulak sbb itu akan mnyekat tahap kenormalan diri sbgi seorang manusia....
org kata...perempuan dan airmata tidak boleh dipisahkan...tp airmata dan dawai ibarat langit dan bumi..aku susah utk menangis tetapi kalau dah menangis susah utk brhenti...
arrgghhhhh....sudahlaa..aku da xmmpu nak piki ttg perasaan2 nih...bosan!!
jadik seorang manusia yg cool tnpa perasaan lagi bagus sbb kalau ada perasaan ni leceh...perlu dijaga..perlu diberi perhatian...perlu dibelai....dan apabila perasaan trluka...maka dari situ manusia akan brsikap bukan lg seperti manusia..percayalah...

cukup shj aku ngarot smpai cni...bateri semakin weak dan aku xbrdaya lagi...
izinkan aku...
tido kat dlm opis ni kejap..ala..kejap jek...

bertukar mnjadik 'kongkang jadian'...
bertuuuukaaarrr!!!!!

4 comments:

  1. kau kene skandel dengan sape y...
    sape yang skandelkan ko tuh..
    ape motif dia..
    ke kau yang suruh org skandelkan ko...
    since populariti kau dah suam2 suku..
    hehehe...
    pape pon y..
    just be ur sep..
    lantak lah org nak kata apa pon..
    aku kat sini pon selalu je org skandelkan aku..
    aku buat tak kesah je...
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. phgewwwiiit....
    Y da ade skandal skrang.. maju...
    baru je bape bulan.. ;) heee.. da ade skandal.. mabeles... aku tak de org pun nk skandalkan.. ahahahahah.... dudul la aku ni pon!!! ahahahahah :P takde sibuk carik pasal..


    Y... knapa plak anda sekat diri anda supaya takde perasaan.. (pelikss!!)bersikap cool mmg la cool.. tp sebagai manusia dan bukan kongkang.. kite nih perlu ade perasaan la cik Y... kalo rase nk nanes.. nanes je.. sebab kite kan manusia biasa.. sebab aku nih mmg ratu air mata.. sebab sikit pun aku leh nanes.. tp aku cepat ok.. lepas beberapa minit da bole gelak seperti biasa..heee.. :>
    tp...jika anda begitu.. teruskan sikap anda yer..;) tamo berlakon jadi org len okee..:>

    tp.. tak dinafikan.. kalo kite lebihkan perasaan kite akan jadi lebeh teruk dr kongkang.... perasaan kene ade... tp kene balance.. ;)

    weyh.. jelesnyee.. nk jugakl g karok.. aku ske layan lagu tiada lagy kidung mu...wawawawa lagu inul tuh adek aku je ske nyanyi.. ahahahah :P

    panjang nye aku celoteh.. da mcam blog aku da.. ahahahah :P

    ReplyDelete
  3. to mok: weh...mn ade populariti aku da suam2 kuku...stil ok la...malah semakin mantap..huh!!
    org yg diskandalkan ngn aku tuh pon same jek sengal ubi...
    aku pon xdelah nak mnjadik manusia hipokrit...
    slame nih sume prangai2 aku kat GREEN tu...mmg aku yg sebenarnye....ayu kan...hahaha!!!

    to afrina: wawawawa...mn ade yg maju...saye stil same laa...
    huuu....saye xble la nak meneruskan hidup mnjadi manusia berperasaan sbb perasaan saye da masuk ICU sejak dr dlu...huhuh!!
    xpela...saye akan try slow2 ye cik afrina..

    nak g karok ke...anytime nnti jomla kite ronggeng sesama...slame ni asek brhubung dialam maya jek...windu kat kamu..

    ReplyDelete
  4. hahah beb...aku tertarik pada statemen "aku x adil pada diri aku sendiri...."aku rasa ko blm sedia lagi ah beb utk bercouple........walau paper pun....just relex n cool ajer.......persahabatan bkan utk menyerabutkan kepala tapi utk tros uat kita eros meng hepi n gembira....bak kata org,,,,jgn tapi ingatan aku.,,,,,jgn tros mengharap,,,,tapi jgn plk berhenti mengharap...be u're self,,,,,,

    ReplyDelete