Thursday, April 9, 2009

kEceLarUan iDentiTy..

sigh~

hurmmm...
xde moodla today but stilll nak update blog...
knp xde mood....
not bcoz of PMS...bukan juge sbb saket ati...bukan juga sbb xde keje....bukan juga sbb xde duet...bukan juga sbb tido lmbat last nite...
abes tuh...sbb ape???
sigh~

semalam aku trdengar lagu 'better in time'-leona lewis di radio...aku agak trsentak dan terkedu sekejap dgr lagu ni coz...hurmmmm nothing...sengal la DJ tuh g putar lagu sebegitu..bukak la lagu punk rock ke..

sigh~

huh..asek mengeluh jek..xbek btul..
cmne xmngeluh...dr pagi aku rase pelik dgn diri sendiri...akceli aku telah mngalami satu mimpi yang agak 'ngeri' gakla...dan agak mengarot ditambah sket dgn merapu serte x ada logika....
nak tau ape mimpi aku....
aku mimpi aku akan brkahwen...n criusly aku lupe sape mamat yg akan kawen ngn aku tuh...penat nak flashback smule..dan yang pasti mamat trsebut aku sgt kenal rapat dgn die n mcm da brtaun2 kawan la...sape ekk??? sumpah aku xble nak igt smule..huh.

okla aku citerkan satu persatu jalan citer mimpi aku tuh...
memula aku ikot ummi n abah g kenduri..then trjumpala mamat ni..
kami duduk kat satu beranda n bual2 kosong...ape yg kami bualkan aku xbape pasti..
tp bual kwn2 la...sengal2 ubi...then yg aku igt mamat tu kate..'eh jom kawen'...dan aku tnpa mmbuang masa tros jawab..'ok..jomla'...wahh..terlebeh suda..

lepas je jawab ok..aku tros jmpe ummi n abah ckp nak kawen ngn mamat tu...ummi cume diam jek...xgeleng n xangguk..pastu kami anak beranak tros balik uma..alangkah trkejutnye coz rupanya abah da order tanah n pasir nak betulkan uma untuk wat balai sume...dan lagi trkejut yg rupenye majlis kawen aku akan brlangsung lg seminggu...
suasane mmg agak kelam kabut coz mcm2 xwat lagi...
dan yg pasti..mamat tu muncul kejap sgt...die xtolong pon aku prepare persiapan kenduri...

selepas tuh...ape brlaku ekk???
ooo...kedua2 alarm henset aku brbunyik...dan aku pon trbangun dgn satu prasaan yg xbape nak tenteram...kenapa xtnteram....???
sbbnye aku trpiki..knpla dkm mmpi tu mudah sgt aku terima lamaran mamat tuh...
siape die smpai senang sgt ni..??

huh...juz ignore it..
mimpi kan mainan syaitan rite..
cubela mimpi aku dpt duet juta2..mesti aku akan bgn tido dgn muka yg bersinar2...

sigh~

6 comments:

  1. I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.so you also can read my blog.
    my blog is about Air Max shoes,nike star shoes.welcome to visit. and Air Max

    ReplyDelete
  2. well hi mr/ms. dmm8899...
    actually i juz wondering...do you understand malay? hurmmm..

    ReplyDelete
  3. apehal dia promot kat coment ko ni dawai...
    terkejut aku...
    uh.. kau minpi lagi..
    pasti samapi nka klimaks ko terjaga...
    uh.. cliche gile...
    tapi x pe...
    aku leh agak laki tu sapa...
    ngahahaha....

    ReplyDelete
  4. tulah aku pon pelik sal tah die leh promote kat page aku neh...
    die igt aku anak org kaye kot..haha!!

    sape laki yg ko agak tuh..
    aku sendrik xtau sape die cane lak ko leh tau...
    cheh..nak men teke2 la tuh..

    ReplyDelete
  5. weyh Y...
    aku taw sape yg melamar ko tuh..
    pastu ko terus kawen.. ehuhuhuhuhu
    beshnye mimpi kawen..
    mimpi la da dapt anak skali.. ahahahah :P

    ReplyDelete