Thursday, April 30, 2009

DetiK kEbeBasaN Ati Yg LarA...yEahHH!!!

Selama beberapa ari aku mngalami kerisauan akibat laptop n kamera aku telah mngalami kehilangan..huuuu~
sudahlah barangan tersebut adalah hak milik company yg dipertanggungjawabkan keatas aku..maka apabila ianya hilang..aku secara automatik mnjadi ibarat xbernyawa seketika..huuu..terseksa beb!!
Waktu aku bgtau berita yg xbes ni kat Dr. Adnan...beliau terus kluakan statement..
'Hilang darah diganti darah..hilang laptop diganti laptop'..
selepas sahaja ayat trsebut tamat diutarakan..lg skali aku rase nyawa aku da siap bagi lambaian mesra kat jasad aku...
pada waktu tu..ramai la yg bagi simpati kat aku..yg salahkan aku sbb careless...masalahnye kan...case aku ni is the 1st case yg berlaku kat admin block ni...adakah aku disabotaj??? ooouuhh...aku trpiki plak..kejam sgt ke aku kat hospital tuh...rasenye aku da cukup nice da..hurmmm...
lagi skali aku rase mcm nak pitam apabila disebut jumlah keseluruhan aset yg ilang trsebut adalah RM5k..sepanjang 2 ari aku makan xlalu..tido lena plak..jalan xbermaya...
tapi segala kedukaan tuh da ilang apabila Dr jmpa aku n ajak berbincang pasal kehilangan trsebut...
ayat Dr yg pertama..
Dr: Laptop..ada duit nak bli?
Aku: (sengeh kerang sambil cube buat muke comel)
Dr: Ok..juz forget bout' it..at least u da rase experience kehilangan barang yg sgt berharga..
Aku: (trkedu dan trkejut)
dan adalah lg perbincangan yg xleh dinyatakan disini brkaitan kerja...
abes jek perbincangan..aku terus mnarik napas lega dan nyawa aku kmbali bercantum dgn jasad aku..
yg penting..
SAYA LEGA..YAY!!!
sekian!
p/s: malam ini gua balik kg..yay!!

3 comments:

  1. Y....biar benarr...?
    camner leh ilang..
    letak kat opis pun leh ilang ke??
    takde camera?? leh detecct ke..
    ishhh..shiannye kamo...
    turun simpati.. tp tak leh la nk tolong byk mane pun.. sebab saya ni kan budak GREEN.. huhuhu.. ape pun.... be string k babeh.. jgn pk negatif kat orang len.. ;) maybe ade hikmah disebalik kejadiannye tuh...:> b positive k..
    mmg la.. mane ade dwet nk ganti.. kt nih saving pun takde.. ehuhuhuhu stakat baru bape bulan keje.. hope everything is fine k..
    take care darl.. ;)

    ReplyDelete
  2. yahuuu.......kongkang dah semakin pulih dari demam-demam kemurunganya....... beb....malampaunye harga 2eset tu sampai 5k..itu kamera EOS ker...?mengikut penilaian aku,hrga semasa 2 eset tersebut +-rm3k.....

    ReplyDelete
  3. to afrina:
    thans beb coz u alwaiiz bg kate2 yg besh...heheh..xde pong nak piki -ve kat others..aku still ok..

    to ir_kami: cheh..aku da xjadik kongkang la beb..

    ReplyDelete