Sunday, April 5, 2009

beRseKutU mEmbAwa mUtu.

tepat pukul 930am...cidot dtg kat aku n kejut aku suh bangun n teman die g bli bekpas kat depan...tapik demi nak qada' tido aku yg slame ni xcukup...aku pon pura2 mati...haha..keji la jugak..aku juz pesan blikan nasik lemak sebungkus sbg alas perut ble aku bgn nnti...
tepat kul 1030am aku pon bgn gak..tu pon setelah cidot kacau aku..
bgn jek tido aku pon mkn nasik lemak aku tuh smbil minum milo dan baca paper..mcm bapak2 punye stail lak..hehe..

lepas da kenyang...bermula aktiviti kemas uma...kire gotong-royonglaa..kami bahagi2kan tugasan kemas luar rumah dan dlm rumah..
of kos aku amek dlm rumah..sbb aku sgt selebet pd pg ini maka malas nak keluar rumah....



ni pemandangan dari dalam...baju2 sume da siap basuh so aku juz jemur karpet je..bg mati sket sume kuman2 di bawah pncaran matahari pasir gudang ni...



lepas mop lantai..terasa kosong plak uma aku ni...besela uma bujang so xdela sofa ke ape..tgu la nnti2 br bli..tu pon klo ade duet..heheh..



pastu aku kemas stor...nak tau...stor uma kami diserang anai2...tensi jek rase...naseb bek anai2 tu juz makan kotak2 dlm stor je..klo da keluar n makan almari ke baju ke...huuuu...xdapat aku bayangkan...geli2...



ni lah rupe sarang anai2 tuh...geli2...meremang bulu roma aku ble tgk n dgr bunyi anai2 tuh...tapik trpakse mmbeanikan diri kemas gak dlm tuh..



nmpak x ape yg tgh lari tuh...ape lg klo bukan lipas...mnjerit2 jap aku ble skali 3ekor lipas lari kua dr dlm stor..aku bukan takot sgt ngn lipas..tp ni spesis lipas yg kejar2 org tuh...men kejar2 la jap ngn lipas2 sekalian..tp akhirnya sume tumpas ditgn aku apb mereka sume disembur ridsect..hahaha..



tgk tuh smpai cangkul pon digunakan utk menumpaskan anai2 tu tau...hebat kan..



abes sume barang2 dlm stor kami punggah bawak kua...naseb baik kualiti barang trsebut stil ok..



ni kawasan blakang uma aku...ni gmbar sebelum dikerjakan oleh anggota pengemas kawasan luar...cian kat rumet aku...da mcm cine bukit tgh brkebun plak gaya die...sabar eh ina..hehe..



haaa...ni gmbar after..hebat kan mereka2 yg bersihkan kawasan ni...siap ade busut nak tanam sayur lagi...pasni xyah arr g pasar bli sayur..hehe..

lepas jek kemas semua kawasan uma..cidot pon bertindak sebagai mak..ape lg memasak arr....
aku yg tgh kepenatan...tumpas kejap kat ruang tamu bawah kipas....
siap trtido jap..
pastu bgn2 jek g mndi n brsantap..
keadann cuaca skang ni hujan dan sejuk2..
dan keadaan aku plak tgh kenyang teramat..
patotnye aku tido lagi..
tapik xleh plak tido...geram btul!!

xpela..rasenye aku kene usaha lagi ni..

baiklah..
bertuuuukaaarrrr!!!!!

3 comments:

  1. aktiviti kemas rumah la yg paling aku x suka...
    hahaha...
    korang ada amik tender x?...

    ReplyDelete
  2. hee... wah aku suke part tanam2 pookok2 nih.. dulu byk kali gak try tanam pokok cili.. tp tak berjaya.. ahahahah :P

    anai2 tuh kene panggil pkar tuh datang.. hee... besh la umah korang.. bole aku datang lepak tak.. heee.. tak maloonye.. lalalalal :P

    ReplyDelete
  3. to mok: apela ko...kemas uma pon xske...ko tau kemas uma tu ibarat satu terapi utk ilangkan tensi tau...

    tender?? sori2 kami bg tender utk golongan elite jek..hahaahahah!!!


    to afrina: part tanam pokok tu aku pon slalu jek failed..haha...tp dlu kecik2 slalu jek tanam2 sayur n bunge..pling senang nak tmbuh is kacang pnjang..pastuh trbelit2 satu uma..haha..

    tu lah..anai2 trsebut sgt degil...ubat yg kami guna tuh sgt kuat smpai tgn boleh melecur tau..tp anai2 trsebut still xnak ilang..haissyyy!!

    ReplyDelete