Tuesday, April 7, 2009

bAlau oH baLau..

Salamm...
entri kali ni adalah brkenaan dgn aktiviti aku dikala besday sultan johor, abahku dan juga dr.adnan (8 April)...kbetulan besday mereka bertiga sama..dan semestinya mereka sume mmpunyai kaitan dlm idop aku...
sultan johor? errr...die same bugis ngn aku..heheh..

td petang aku mnghabiskan sisa2 cuti aku dgn tido...satu aktiviti yg agak sihat kan..
aku cuma nak qada' tido aku yg xcukup malam td..

malam semalam..seperti yg aku da katakan...aku telah join staff HP brcamping di Balau...ini adalah plan last minit dan org2 yg ada pon men tangkap muat jek...plan asal adalah nak men bowling serte tgk wayang...tapik tetibe rase nak wat keje gile kan...


selaku staff yg xpernah mmpersia2kan harta company..maka kami telah melenjan innova company utk dijadikan transpot ke destinasi yg telah di plan kn...
minyak pun da siap2 kami topup mgunakan kad petronas company jugak...
klu xcukup baru kami topup sndrik la...heheh


ni adalah sebahagian team gonjeng yg punctual...yg len2 tuh masih lagi brsolek kat uma kot tu yg lmbat..maka utk mnghilangkan bosan menunggu..kami pon brposing laaa...


gmbar ni mmbuatkan aku sedar diri yg aku xdela setinggi mane..errr...ataupun epul kat blakang tuh yg trlebih tgi...mn2 la..


gmbar ni kononnya nak menunjukkan ketinggian masing2..aku agak berpuas ati coz i'm in the middle..haha..mksudnye aku adalah senormal2 manusia..


selepas sume anggota cukup..perjalanan dimulakan pada tepat 930pm..
pilot kami adalah incek epul manakal co-pilot adalah incek lifizan..
prjalanan brmula dgn kelajuan yg xbape nak laju sbb traffic pon agak slow..maka kami pun pasrah..


dlm prjalanan perot masing2 da stat mngeluarkan bunyian yg pelik...sesampai je di Kota..kami pon singgah di kedai makan brnama Jenggo...
aku xmakan pon sbb b4 pegi aku da melantak nasik lemak yg sedap...


kami tiba di Balau lebeh kurang pukul 1230pm...lupe nak citer..tepat kul 12am..kak wati telah menelefon dr. adnan di UK dan kami pon mnyanyi lagu besday utk beliau walopon sumbang...yg pnting hajat trcapai..
jejak je kaki kat Balau...pihak lelaki tros pasang khemah..aku tolong gak..tp tolong tgk jela...hanya tu yg mampu...(bukan xpandai pasang khemah k..)


ni lah khemah kami..purplish....


sesiap je khemah trsebut aku dan kak wati tros mncarik penempatan..selaku pasangan 'chenta'..kitorg xleh brpisah..haha!!


haaa..tau xkenapa garisan ni dicipta..sebenarnye pas jek siap pasang khemah..kitorg tros g tepi pantai...garisan ni plak adalah utk prmainan yg mcm cak galah tuh..akceli aku xtau la ape name sbnar game ni..tp syok gak la..


ni team aku..kitorg stat wat strategi nak menang nih..aku walopon xprnah men tp pura2 hebat la..


ni plak pihak lawan yg xberapa nak hebat...err..sbnrnye mmg xhebat pon..


dan team yg xhebat tu semestinye kalah dgn team aku yg hebat..hahaha!!!!


lepas da penat men game trsebut..kitorg pon stat melonggok sume makanan yg ade...
niat di ati masing2 nak wat citer antu..tapik hasilnye...xngeri lgsung pon..huh!!


ni plak adek2 yg makin lame makin rapat dok ngn aku..sbbnye mereka rase ngeri...ape ntah yg ngerinye..aku pon xpaham..padahal mereka2 tuh sume wat citer lawak jek lebeh..


aku pon ble da xrase seram...melantak jela ape ade depan mate tuh..heheh


ni memasing sebenarnye da ngntok sume..tapik pure2 gagah jek..chett..
lepas da penat dan perut pon da penuh...kami pon tido dgn nyenyaknye...


bgn pagi2 bute...err bukan pagi tapi subuh...aku tros melihat keindahan ciptaan Tuhan..sekadar menambahkan pahala melihat lautan yg trbentang luas...


hasil seni aku mestilah xleh dilupakan...sempat gak aku mncoret diatas pasir trsebut walopon setengah jam pastuh ombak da memusnahkan ia..


dan lagi skali aku trpegun dgn keindahan alam...ni adalah dikala sunrise..chantek sgt kan...

bile sume anggota da segar...kami pon mula kan pagi dgn brmain tengteng....dasat kan..lgpon bolehla utk mngeluarkan peluh..


tgk ni betapa hebatnye aku melepasi sume rintangan dan pancaroba tengteng trsebut...


disebabkan kes tertentu..aku xdapat nak mandi laut..maka aku hanya mampu mnjadi penonton sahaja dikala mereka mandi...
alaaa..waktu kat desaru dlu da puas da men pantai...huh!


tu dia team pendengki dan team teraniaya...


selesai sume mandi...kami pon prgi mmbersihkan diri dan brgegas utk pulang...
kami mmg plan nak balik awal sbb niat mmg nak camping jek..heheh..
selaku gadis2 yg ayu...kami hanya duduk sahaja smbil mmerhatikan pihak jejaka tgh kemas khemah..hehe..agak kejila sbb dorg yg kene kemas..


ni la die team jejaka trsebut..'abg gagah2'...weeeewittt!'..hahah!! abg la sgt sume tuh adek2 aku jek..

prjalanan balik pula...kak wati brtindak sebagai pilot manakala ain sbgi co-pilot...
mn pegi pihak jejaka? huh sume bntai tido kat seat blakang..


ni sbnrnye gmbar selepas aku dan epul berebut bear2..hehe..of kos aku brjaya dapat yg bear2 besa...adek mn leh lawan akak yee...


epul mmbuat aksi konon2 mgoda dan fizan plak brpura2 gagah dibelakang..mnkala aku plak mmg sntiase cool..


tgk..aku da kate mereka2 ni syok mbantai tido jek...tu la sape suh xtido lgsung..


dan kami yg segar2 ni..err akceli xdela segar sgt pon...brjaga demi memastikan sume selamat smpai ketempat yg dituju...kak wati yg da separuh jek mate trbuka tu pon stil mgagahkan diri...
kami smpai pasir gudang tepat jam 1230pm..lmbat sket smpai sbb b4 tuh singgah plaza kota tinggi brwindow shopping (da pokai laa..tu jek yg mmpu..hehe)..

smpat gak singgah mcD utk tapau sbb tau kat uma xde makanan...
smpai jek uma aku tros sumbat baju2 kotor dlm mesin basuh n mula bntang 'sarang' aku dan brtukar mnjadik 'kongkang'..

selesai sudah cerita aktiviti aku utk cuti kali ni..
skang aku nak g goreng telur n makan dgn nasik dan kicap..
besela lauk bujang la katekan...

chaloo!!!

No comments:

Post a Comment