Thursday, April 30, 2009

DetiK kEbeBasaN Ati Yg LarA...yEahHH!!!

Selama beberapa ari aku mngalami kerisauan akibat laptop n kamera aku telah mngalami kehilangan..huuuu~
sudahlah barangan tersebut adalah hak milik company yg dipertanggungjawabkan keatas aku..maka apabila ianya hilang..aku secara automatik mnjadi ibarat xbernyawa seketika..huuu..terseksa beb!!
Waktu aku bgtau berita yg xbes ni kat Dr. Adnan...beliau terus kluakan statement..
'Hilang darah diganti darah..hilang laptop diganti laptop'..
selepas sahaja ayat trsebut tamat diutarakan..lg skali aku rase nyawa aku da siap bagi lambaian mesra kat jasad aku...
pada waktu tu..ramai la yg bagi simpati kat aku..yg salahkan aku sbb careless...masalahnye kan...case aku ni is the 1st case yg berlaku kat admin block ni...adakah aku disabotaj??? ooouuhh...aku trpiki plak..kejam sgt ke aku kat hospital tuh...rasenye aku da cukup nice da..hurmmm...
lagi skali aku rase mcm nak pitam apabila disebut jumlah keseluruhan aset yg ilang trsebut adalah RM5k..sepanjang 2 ari aku makan xlalu..tido lena plak..jalan xbermaya...
tapi segala kedukaan tuh da ilang apabila Dr jmpa aku n ajak berbincang pasal kehilangan trsebut...
ayat Dr yg pertama..
Dr: Laptop..ada duit nak bli?
Aku: (sengeh kerang sambil cube buat muke comel)
Dr: Ok..juz forget bout' it..at least u da rase experience kehilangan barang yg sgt berharga..
Aku: (trkedu dan trkejut)
dan adalah lg perbincangan yg xleh dinyatakan disini brkaitan kerja...
abes jek perbincangan..aku terus mnarik napas lega dan nyawa aku kmbali bercantum dgn jasad aku..
yg penting..
SAYA LEGA..YAY!!!
sekian!
p/s: malam ini gua balik kg..yay!!

Sunday, April 26, 2009

kOngkAng jAdian LagiK..sigh~


Ntah kenapa..dari semalam aku asek bertukar mnjadik 'kongkang jadian' jek...mood aku pon mngalami sedikit kecelaruan...aku rase aku lebeh byk berdiam diri utk minggu ini....errr...btul ke aku tuh..??

btullah aku cm malas nak bercakap..bukan sbb braces dlm mulut ni..tapik malas sbb malas la..

semalam pas keje...smpai jek uma aku tros goreng nasik..pastuh mkn2..pastuh tido..cmbes jekan..

bgn jek tido sambong mkn lg...


arini plak..aku bgn awal utk teman ina wat duty manager...dgn kudrat yg ade aku gagahkan jugak..pastuh petang tuh bantai tido lg...arrghhhh!!!..nape ni ngn aku..kuat btul tido..skang ni aku da jadik lemah semacam..ni mesti angkara tido petang yg byk...


huh! wiken yg membosankan....

gaji plak xmasok lagi..kalo x leh gak aku g bershopping....

err...rasenye kelmarin aku baru bershopping..huhuh..

xpe2..simpan duit utk crazy sales kat The Zon nnti..heheh..


ermmm..rasenye kan aku bknlah seorang yg shopaholic dahulu...tapik skang ramai yg kate aku giler shopping n high maintenance..wahh..mcmlah gaji riban2 kan nak high2 nih...


oklah..disebabkan tenaga yg ade xmncukupi utk mnjana ayat yg lebeh bes..maka aku rase lebeh baik aku stop ngarot..
so mari bertukar mnjadi kongkang..
bertuuuukaarrrrr!!!!



Saturday, April 25, 2009

ciRcus...bRitNey..


There's only two types of people in the world
The ones that entertain and the ones that observe
Well baby, I'm a put-on-a-show kind of girl
Don't like the backseat, gotta be first
I'm a like the ringleader,
I call the shots(Call the shots)
I'm like a firecracker
I make it hot
When I put on a show


c/o I feel the adrenaline moving through my veins
Spotlight on me and
I'm ready to break
I'm like a performer,
the dancefloor is my stage
Better be ready,
hope that you feel the same
All eyes on me in the center of the ring just like a circus
When I crack that whip,
everybody gon' trip just like a circus
Don't stand there watching me,
follow me, show me what you can do
Everybody let go,
we can make a dancefloor just like a circus

There's only two types of guys out there
Ones that can hang with me and ones that are scared
So baby, I hope that you came prepared
I run a tight ship so beware
I'm a like the ringleader,
I call the shots(Call the shots)
I'm like a firecracker,
I make it hot
When I put on a show

c/o

Let's go
Let me see what you can do
I'm runnin' this like-like-like a circus
Yeah, like a what?
Like-like-like a circus




p/s: sebenarnye aku ske ngn lagu ni n ske ngn lyrics die...maka marilah kite bersama2 melayan lagu ni...cambes je kan..


Thursday, April 23, 2009

blUrR...ExciTed...HunGry...errrr...KongKaNg??


Sebenarnye...
aku baru jek bgn tido ni..
aku kmbali mnjadik 'kongkang jadian'....
kemalasan tahap dewata raya da mnyerang semula...
argghhhhhhh!!!!!!

tulah...dr pg smpai ke petang asek blurr jek..nape tah..aku rase cm bdn aku jek yg wat keje tp otak melayang tah kemane2 jek..
time miting pon cm blurr2 jek...

selepas jek mkn pagi...skang ni almost tiap ari kul 10am aku akan melantak nasik lemak..pastuh lunch pon mkn nasik lagi....ni klo xgain weight xtaula...
ok kmbali ke citer asal...selepas mkn pagi...aku pon g la ajak abg nasir panjat bumbung atas hospital tuh utk amek gmbar....sebenarnye lagi...dr semalam Dr.Adnan suh aku amek gmbar atas bumbung tuh..tp memandangkan semalam pakai kebaya so xjadikla....

time g atas bumbung tuh aku ajak ina teman skali....nak tau aku dgn bijaknye leh pakai heels 2.5inch aku tuh time pnjat bumbung tuh...bukan men jalan jek..siap panjat atas kotak aircond lg tuh..memandangkan aku da pro gune heels so sume tuh hujung jari jela..heheh..
panasnye kat atas bumbung tuh..huh..mcm hampess...tp da lame xrase kepanasan cmni..dlu time fieldwork slalu jek brjemur smpai kulit yg mulus ni jadik burn..huhuh..



ni sedikit pemandangan yg aku tangkap utk tatapan...nmpak xkawasan luas tuh..tu sebenarnye tu kawasan utk Iskandar Malaysia..adela mereka2 ni nak wat pembangunan pe tah...



ni plak pemandangan bumbung atas admin block..



haaa...tgk tuh...dgn brgayanye aku kat atas bumbung tuh tau...
tu sudah mesti...walau kat mane pon aku berada gaya mesti ttp cool..



kenapa tetibe ade gmbar pendrive ni??
heheh...actualy..td time miting ngn Dr.Adnan..n kebetulan die baru balik dari China..
so time dlm bilik miting tuh aku saje arr ayat.."dr..xde ape2 hadiah dr china ke?"
tetibe die seluk poket die n kuarkan pendrive sony 128G color merah menawan n bagi kat aku..dalam plastik lg tuh...heeee....aku pon xcitedla..yela da memang tgh xde pendrive..skali dapat yg 128G..mn xteruja..

okla...hakikatnye skang aku xmakan lagi n tersangat lapa..
dhla mood pon xbape nak betul..
sbb tuh aku xske trtido petang..
eh silap..bukan petang tp pas mgrib..
keji sunggohkan prangai trsebut..

okla..
nak g geledah dapor...
chalo!

Wednesday, April 22, 2009

JKKP time..

Salam Sekalian..
semalam aku xupdate pon blog aku..
puncanye ialah aku mngalami masalah blurr dikala malam...biasala da lama xbertukar mnjadi 'kongkang jadian'..huuuu~

td pepagi..sesampai jek kat opis..aku cm rase klaka..sbbnye aku pakai baju kebaya tapik bawak bagpack serta pakai selipar buruk aku tuh..heels plak aku pegang jek..cm ayu tapik xbape nak ayu..heheh..

pastuh cm bese adegan pagi2 kat opis..tros jek on pc dan on sume bnde2 yg lazim aku layan..
pastuh sambil2 tuh sempat gak aku donlod lagu2 lame...teringat zaman muda mudi..time2 tuh layan BSB, N'sync, Five jek..hurmmm..rindu2...

tgh syok2 donlod lagu baru teringat yg petang kang aku kene ikot abg Nasir g JKKP kat JB..huh..selaku seketari..kene la ikot n tau sume tuh..




tgk tuh fail yg perlu dibawak n ditunjukkan pada org kat JKKP tuh..



ni plak cek g perlu dibayar kepada org JKKP tu jugak..



dhla arini aku pakai heels 3inch...so ak pon jalan trkedek2 la mnjaga langkah agar xtersungkur...seb bek ade lif n xkene jalan jauh sgt..tp jenuh gak la..



sebenarnye sebelom smpai ke JKKP tuh...byk gak persinggahan yg dilakukan oleh abg nasir..memula die g bli barang..pastuh amek pasport die..aku plak dok jela trcongok dlm kete menunggu...tp xpe..bes gak merayap ni..xdela trperap ek kat hospital tuh..hehehe...

okla..sekian sahaja aktiviti aku pada arini...
chalO!!



rindu kat nyanyau aku....tgk tuh comel kan die..name die KIKO si KEREK...time ni die tgh pure2 mati...

Monday, April 20, 2009

tag..tag..tag..

1. Letakkan gambar profile anda



2. Terangkan maksud gambar itu
-gambar ini menunjukkan keadaan aku sebagai seorang ahli pemikir yg sentiase memikirkan tntang mase depan dan memikirkan bagaimana nak menjadik manusia yg berguna..

3. Kenapa pilih gambar itu
-sebab aku rase mcm cool jek gmbar ni..

4. Tag 5 lagi blogger!
alamek..sesape jela..

p/s: to miss afrina..sowi coz lmbat wat tag u neh..i xde mase plak la..huhuh..tu yg lame jek mnyepi.

::pEnaWaR iNteRnaTionAl. NiTe::


Jumaat..17hb April 2009..
"Penawar International Nite a.k.a Besday Party Dr. Adnan"

pada mln trsebut...sume staff dikehendaki memakai pakaian ala2 international..dan segala kebaya, cheongsam dan sari telah pon diharamkan..
aku plak dgn senang-lenangnye telah memakai evening dress...heheh..

yela nak pakai ngarot2 tp kang aku kene perform...
mlm tuh aku smpai lmbat kat Hotel Selesa..
sbbnye nak lepaskan magrib dlu..baru berkat sket..heeee..

sesampai jek kat Hotel Selesa..aku agak trpegun dgn semua hadirin yg hadir..
dasat2 sume pakaian mereka...terasa kerdil plak diri ini..
hehe..dhla mekap sndrik..tu pon ala kadar jek..takot trjadik cm opera cine jek..

sebenarnye..aku baru jek g jmpe orthodontist utk ketatkan braces ni..
so ke'ngilu'an tu maseh terasa lagi...
tu yg otak xleh nak berfungsi sgt..
jadi anda2 sume diminta melihat sajelah gmba2 sepanjang aku berada didalam majlis trsebut..



ni ialah cinderella yg trlambat sampai di tempat kejadian..



bersama Maharaja Khairul a.k.a PR Hospital Penawar



bersama adik Achid..heheh



bersama Wak Sukarnoe a.k.a Pakcik Noh a.k.a Housekeeper



Bersama Justin...bulan 5 ni die nak blah g Hospital Queen..sedey..sob2..



bersama nurse2 sekalian yg mewakili ward utk performance..
yang kiri skali (yg pakai ala portugis) tuh ina..bukan nurse ye..tapik ward administrator..



bersama kawan2 sekalian..



bersama dr. adnan..



bersama achid n epul..



red karpet..



bersama tangge..



actually time ni aku nak tunjuk kain yang menggerbang tuh.tapik xjadik plak..



pas jek majlis abes..kami2 sume tros g melantak lagi kat mcD..minggu ni aku rase hampir tiap mlm aku mkn double cheese burger..gemoknye xjugak..



bersama burger yg bakal di lahap..



bersama org2 portugis yg sesat..



bersama justin lagik..

disini jugak aku ada uploadkan vid aku perform lagu 'la bamba' tuh..
aku agak terharu gakla coz ble aku perform jek..punyela ramai backup dancer yg kua join blakang aku...heheh..
sile2 la tgk..

Thursday, April 16, 2009

akUkaH...????

Entah kenape agaknye aku asek xde idea je skang...
biasanye otak aku sntiase penoh dgn bermacam2 idea..hurmmm...

da tua agaknye
heheh..

sejak dari semalam aku g keje n xwat keje sgt pon...
mn xnye...aku kene tolong kakak2 admin yg nak wat performance time besday dr.adnan ni..
xpe..bersekutu kan mmbawa mutu..hahah..

td plak pagi2 aku kene join miting then pas jek lunch..tros wat keje yg xde kaitan dgn QC..heheh..
okla aku join tgk jek kakak2 serta abg2 admin ni prepare utk perform malam sok...

mereka2 sume pada mlm sok pakai baju2 yg tersangat dasat..baju aku ni plak aku sewa kat mak andam jek..nak g butik cm mahal sgt..heee..gua mn mampu beb...tapik aku sempat gak test2 try pakai baju mereka2 nih..heheh..



tgk neh ade yg pakai baju jepun la...name pon 'internaional nite'..baju kebaye ke, cheongsam ke...sari ke..sume da kene band..xleh pakai....dasat kan..



yg ni plak baju utk penari latino..heheh...dorg ni hebat2 belaka dlm menari...



yg ni plak pasangan tarian antara dua negara...france ngn china...sesuaikah...hahah..



yg ni plak 'miss universe..heheh...tgk tuh tag aku siap xtanggal lagi..betapa berhemahnye aku slaku pekerja..heheh..
act baju ni org len punye..saje jek gedix nak try..



sesuaikah aku dgn baju ini..tersangat dasatla utk org brnama dawai laa...



sebenarnye..ni jela baju yg aku brani nak pakai...xnak fancy sesangat..kang xleh nak perform plak..heeee...yela kang sume trpikat...susah arr..

ok la aku da ngntok gle..td jamming smpai ilang sore nih...

k..
bertuuuukaaarrrr...
mnjadik 'kongkang jadian'...yeahh!!

Tuesday, April 14, 2009

ntAhapeApe jEk..

tiada citer menarik pon untuk entry kali ini...

cume aku nak tekankan..
bahawasanya..

'AKU SGT BLUR'

sekian..

Monday, April 13, 2009

kEingiNan yG x Brape tErinGin...

Nak tau satu bnde yg sengal x??

aku teringin kan sumting...
tapik cm xde point plak kalo aku teringin nak wat bnde ni....
sbb perkara yg aku teringin nak buat ni besenye utk org2 yg cepat goyah atinye saje...
mesti kamu2 sume xpaham kan..
baiklah2..aku berterus terang seterang2nye...

sebenarnye aku teringin nak menangis..
pelik kan..aku teringin sbb rase da lame sgt xnangis...
last nangis pon bulan Jan lepas iaitu brsamaan kejadian bong-OK..tu pon sehari jek aku nangis..ehh silap setengah hari jek..heheh..

aku teringat aku pernah mncatat rekod paling lame xnangis..iaitu sepanjang aku berada di Matrix...sbb aku xnangis ialah xde prasaan...ntahler..

tapik skang aku btol2 teringin nak menangis..
sbb ade org kate if kite nangis..masalah akan rase kurang serta rase lega sket..
so aku nak kuakan sume perasaan yg bergelodak dlm ati aku ni..
bile aku cube nak nangis jek mesti xjadik..
tensi2..

ape yg wat aku teringin nak nangis??
sbb...kerja...? nope..
skang aku berusaha buat kerja aku enjoy..aku xkan mngeluarkan ayat2 negatif trhadap kerja aku...ramai yg memperkatakan kerja aku senang..agaknye sbb nmpak aku rilex sentiase..tapik xpe..aku tau kerja aku mcm mane...
mmg aku akan sntiase berusaha utk membuatkan masa lapang aku mnjadi lebeh lapang iaitu dgn mmbuat kerja2 QC sepantas mungkin sehingga ade yg xtau ape aku da buat..haha!!
dan yg pasti ape sahaja kerja yg dilakukan..kite mesti enjoy..kerja ape aje yg xsusah..kalo xde kerja lagi susah..so aku kene bersyukur dgn kerja aku ni..
sbb aku da merasai kesusahan mencari kerja dan bekerja mnjadi kuli tatkala cuti semester...

okla back to the main point..ape ekk sbb aku nak nangis ni...
xde sbb la...yg pasti aku nak nangis jek..

baiklah2..xpayah la nangis..
buang karan jek...
dlu zaman cinte2 bolehla kunun2 nak nangis...
skang da tua...(tapik ati masih muda..heheh)..
lupekan jek niat tuh...

baik aku siapkan repot yg diminta oleh dr.adnan...
dan yg pasti sejak pg tadi..
da dekat 5 repot aku buat utk dihantar pada bos aku yg masih di London..
xpe2 amanat kerja...

eh..nak pegi goreng daging begerla..
lapa plak..
repot? ala...mlm masih muda..heheh..

chalo!!

Sunday, April 12, 2009

..hurmMm...



apa yang bermain di fikiran anda tatkala tgk gmbar kat sebelah ni...

ganas?
kejam?
mmg patot letak ayat cmnih?

haha!!.

ayat ni diletakkan disebelah punch clock..
tujuannye biar semua staff sedar ngn ape tujuan mereka dtg bekerja...

ok itu sahaja...
sekian..

Saturday, April 11, 2009

La bAmBa...yeAhH!!!

Ugghhhh...aku xmnyangka anjakan paradigma yg aku lakukan smpai begini skali...
haha...
bukanlah kearah yg burok...tapik kearah lebeh berani...lebeh berani utk buat ape saje...

betol ke ni dawai...
mmgla dawai akan lakukan ape saje..tp stau aku...dawai tu dulu agak pemalu gak..hahah!!!!



baiklah2...stret to da point la....
akceli aku akan perform dgn life band time besday dr. Adnan...wahh...terlebeh betol aku ni kan..
dan nak tau apakah lagu yg akan aku nyanyikan..

'LA BAMBA'

huhuh...mcm klaka je kan dgr...
tpakse coz team aku kene anta wakil...walopon sore aku sedap sket jek dari katak..aku ttp akan buat yg trbaik utk dr.adnan..

semalam after keje...aku dan rakan2 yg len tros brkejar ke studio penawar...tujuan utama adalah utk jamming...
akceli memula bukan aku yg harus nyanyi..tp jijot sbb sore die mcm artis...
dan aku memilihkan lagu brtajuk 'dont speak' utk jijot nyanyi...
setelah mencuba dan mencuba...
team jamming xbersetuju plak kitorg nyanyi lagu tuh..
maka kami tros tuka plan nak nyanyi lagu 'la bamba'..
vokalis pilihan tetap jijot...
malangnye sore jijot ayu sgt2 utk lagu ni...
dan aku yg bersore lantang serte garau ni trpakse mencube naseb..



ni la rupe studio penawar tuh...
simple jek..


sewaktu jijot tgh nyanyi aku n ina pon watla aksi2 sengal...


aku cube2 nak men drum..tapik tgn aku xcukup berseni utk drum ni...huh..
kan bes klo pandai men menatang neh..


gitar?? lagi lah pengkau tgn aku ngn menatang nih...
slame ni mengaharpkan og len jek men kan gitar utk aku..
mcm macho kan klo aku pandai men gitar...


ni plak gmbar pada hari ini bersamaan 11 apr dan hari sabtu...
kami dtg utk prektis lagi...
dan aku pon mcm igt2 lupe jek lirik lagu 'la bamba' tuh..
taram saja..


ni la barisan pen'jamming2' terkemuka Hospital Penawar...
mereka2 sume ni dasat2 belaka...
aku jek yg xdapat aura dasat tu lagik...
huh xdapat nak bayangkan cmne muke aku time nyanyi tuh...
sengal2..

aku ada uploadkan skali vid aku jamming td....
klo buruk ke xsedap ke...
korg kutuk dlm ati jela ekk..
huhu..






p/s: ni kire 1st time aku jamming...so mmg agak kaku serte neves sket arr...jadik no wonderla klo aku nyanyi tunggang langgang ye..heheh..

Thursday, April 9, 2009

kEceLarUan iDentiTy..

sigh~

hurmmm...
xde moodla today but stilll nak update blog...
knp xde mood....
not bcoz of PMS...bukan juge sbb saket ati...bukan juga sbb xde keje....bukan juga sbb xde duet...bukan juga sbb tido lmbat last nite...
abes tuh...sbb ape???
sigh~

semalam aku trdengar lagu 'better in time'-leona lewis di radio...aku agak trsentak dan terkedu sekejap dgr lagu ni coz...hurmmmm nothing...sengal la DJ tuh g putar lagu sebegitu..bukak la lagu punk rock ke..

sigh~

huh..asek mengeluh jek..xbek btul..
cmne xmngeluh...dr pagi aku rase pelik dgn diri sendiri...akceli aku telah mngalami satu mimpi yang agak 'ngeri' gakla...dan agak mengarot ditambah sket dgn merapu serte x ada logika....
nak tau ape mimpi aku....
aku mimpi aku akan brkahwen...n criusly aku lupe sape mamat yg akan kawen ngn aku tuh...penat nak flashback smule..dan yang pasti mamat trsebut aku sgt kenal rapat dgn die n mcm da brtaun2 kawan la...sape ekk??? sumpah aku xble nak igt smule..huh.

okla aku citerkan satu persatu jalan citer mimpi aku tuh...
memula aku ikot ummi n abah g kenduri..then trjumpala mamat ni..
kami duduk kat satu beranda n bual2 kosong...ape yg kami bualkan aku xbape pasti..
tp bual kwn2 la...sengal2 ubi...then yg aku igt mamat tu kate..'eh jom kawen'...dan aku tnpa mmbuang masa tros jawab..'ok..jomla'...wahh..terlebeh suda..

lepas je jawab ok..aku tros jmpe ummi n abah ckp nak kawen ngn mamat tu...ummi cume diam jek...xgeleng n xangguk..pastu kami anak beranak tros balik uma..alangkah trkejutnye coz rupanya abah da order tanah n pasir nak betulkan uma untuk wat balai sume...dan lagi trkejut yg rupenye majlis kawen aku akan brlangsung lg seminggu...
suasane mmg agak kelam kabut coz mcm2 xwat lagi...
dan yg pasti..mamat tu muncul kejap sgt...die xtolong pon aku prepare persiapan kenduri...

selepas tuh...ape brlaku ekk???
ooo...kedua2 alarm henset aku brbunyik...dan aku pon trbangun dgn satu prasaan yg xbape nak tenteram...kenapa xtnteram....???
sbbnye aku trpiki..knpla dkm mmpi tu mudah sgt aku terima lamaran mamat tuh...
siape die smpai senang sgt ni..??

huh...juz ignore it..
mimpi kan mainan syaitan rite..
cubela mimpi aku dpt duet juta2..mesti aku akan bgn tido dgn muka yg bersinar2...

sigh~

Tuesday, April 7, 2009

bAlau oH baLau..

Salamm...
entri kali ni adalah brkenaan dgn aktiviti aku dikala besday sultan johor, abahku dan juga dr.adnan (8 April)...kbetulan besday mereka bertiga sama..dan semestinya mereka sume mmpunyai kaitan dlm idop aku...
sultan johor? errr...die same bugis ngn aku..heheh..

td petang aku mnghabiskan sisa2 cuti aku dgn tido...satu aktiviti yg agak sihat kan..
aku cuma nak qada' tido aku yg xcukup malam td..

malam semalam..seperti yg aku da katakan...aku telah join staff HP brcamping di Balau...ini adalah plan last minit dan org2 yg ada pon men tangkap muat jek...plan asal adalah nak men bowling serte tgk wayang...tapik tetibe rase nak wat keje gile kan...


selaku staff yg xpernah mmpersia2kan harta company..maka kami telah melenjan innova company utk dijadikan transpot ke destinasi yg telah di plan kn...
minyak pun da siap2 kami topup mgunakan kad petronas company jugak...
klu xcukup baru kami topup sndrik la...heheh


ni adalah sebahagian team gonjeng yg punctual...yg len2 tuh masih lagi brsolek kat uma kot tu yg lmbat..maka utk mnghilangkan bosan menunggu..kami pon brposing laaa...


gmbar ni mmbuatkan aku sedar diri yg aku xdela setinggi mane..errr...ataupun epul kat blakang tuh yg trlebih tgi...mn2 la..


gmbar ni kononnya nak menunjukkan ketinggian masing2..aku agak berpuas ati coz i'm in the middle..haha..mksudnye aku adalah senormal2 manusia..


selepas sume anggota cukup..perjalanan dimulakan pada tepat 930pm..
pilot kami adalah incek epul manakal co-pilot adalah incek lifizan..
prjalanan brmula dgn kelajuan yg xbape nak laju sbb traffic pon agak slow..maka kami pun pasrah..


dlm prjalanan perot masing2 da stat mngeluarkan bunyian yg pelik...sesampai je di Kota..kami pon singgah di kedai makan brnama Jenggo...
aku xmakan pon sbb b4 pegi aku da melantak nasik lemak yg sedap...


kami tiba di Balau lebeh kurang pukul 1230pm...lupe nak citer..tepat kul 12am..kak wati telah menelefon dr. adnan di UK dan kami pon mnyanyi lagu besday utk beliau walopon sumbang...yg pnting hajat trcapai..
jejak je kaki kat Balau...pihak lelaki tros pasang khemah..aku tolong gak..tp tolong tgk jela...hanya tu yg mampu...(bukan xpandai pasang khemah k..)


ni lah khemah kami..purplish....


sesiap je khemah trsebut aku dan kak wati tros mncarik penempatan..selaku pasangan 'chenta'..kitorg xleh brpisah..haha!!


haaa..tau xkenapa garisan ni dicipta..sebenarnye pas jek siap pasang khemah..kitorg tros g tepi pantai...garisan ni plak adalah utk prmainan yg mcm cak galah tuh..akceli aku xtau la ape name sbnar game ni..tp syok gak la..


ni team aku..kitorg stat wat strategi nak menang nih..aku walopon xprnah men tp pura2 hebat la..


ni plak pihak lawan yg xberapa nak hebat...err..sbnrnye mmg xhebat pon..


dan team yg xhebat tu semestinye kalah dgn team aku yg hebat..hahaha!!!!


lepas da penat men game trsebut..kitorg pon stat melonggok sume makanan yg ade...
niat di ati masing2 nak wat citer antu..tapik hasilnye...xngeri lgsung pon..huh!!


ni plak adek2 yg makin lame makin rapat dok ngn aku..sbbnye mereka rase ngeri...ape ntah yg ngerinye..aku pon xpaham..padahal mereka2 tuh sume wat citer lawak jek lebeh..


aku pon ble da xrase seram...melantak jela ape ade depan mate tuh..heheh


ni memasing sebenarnye da ngntok sume..tapik pure2 gagah jek..chett..
lepas da penat dan perut pon da penuh...kami pon tido dgn nyenyaknye...


bgn pagi2 bute...err bukan pagi tapi subuh...aku tros melihat keindahan ciptaan Tuhan..sekadar menambahkan pahala melihat lautan yg trbentang luas...


hasil seni aku mestilah xleh dilupakan...sempat gak aku mncoret diatas pasir trsebut walopon setengah jam pastuh ombak da memusnahkan ia..


dan lagi skali aku trpegun dgn keindahan alam...ni adalah dikala sunrise..chantek sgt kan...

bile sume anggota da segar...kami pon mula kan pagi dgn brmain tengteng....dasat kan..lgpon bolehla utk mngeluarkan peluh..


tgk ni betapa hebatnye aku melepasi sume rintangan dan pancaroba tengteng trsebut...


disebabkan kes tertentu..aku xdapat nak mandi laut..maka aku hanya mampu mnjadi penonton sahaja dikala mereka mandi...
alaaa..waktu kat desaru dlu da puas da men pantai...huh!


tu dia team pendengki dan team teraniaya...


selesai sume mandi...kami pon prgi mmbersihkan diri dan brgegas utk pulang...
kami mmg plan nak balik awal sbb niat mmg nak camping jek..heheh..
selaku gadis2 yg ayu...kami hanya duduk sahaja smbil mmerhatikan pihak jejaka tgh kemas khemah..hehe..agak kejila sbb dorg yg kene kemas..


ni la die team jejaka trsebut..'abg gagah2'...weeeewittt!'..hahah!! abg la sgt sume tuh adek2 aku jek..

prjalanan balik pula...kak wati brtindak sebagai pilot manakala ain sbgi co-pilot...
mn pegi pihak jejaka? huh sume bntai tido kat seat blakang..


ni sbnrnye gmbar selepas aku dan epul berebut bear2..hehe..of kos aku brjaya dapat yg bear2 besa...adek mn leh lawan akak yee...


epul mmbuat aksi konon2 mgoda dan fizan plak brpura2 gagah dibelakang..mnkala aku plak mmg sntiase cool..


tgk..aku da kate mereka2 ni syok mbantai tido jek...tu la sape suh xtido lgsung..


dan kami yg segar2 ni..err akceli xdela segar sgt pon...brjaga demi memastikan sume selamat smpai ketempat yg dituju...kak wati yg da separuh jek mate trbuka tu pon stil mgagahkan diri...
kami smpai pasir gudang tepat jam 1230pm..lmbat sket smpai sbb b4 tuh singgah plaza kota tinggi brwindow shopping (da pokai laa..tu jek yg mmpu..hehe)..

smpat gak singgah mcD utk tapau sbb tau kat uma xde makanan...
smpai jek uma aku tros sumbat baju2 kotor dlm mesin basuh n mula bntang 'sarang' aku dan brtukar mnjadik 'kongkang'..

selesai sudah cerita aktiviti aku utk cuti kali ni..
skang aku nak g goreng telur n makan dgn nasik dan kicap..
besela lauk bujang la katekan...

chaloo!!!