Sunday, March 15, 2009

mAri mEngArut siRi 4 - ma childhood

entry for today..i wanna mngarot bout ma childhood..eventho ma childhood not great as urs..but happy my heart la..i still wanna write bout it..n juz read! haha!

i dunno why i must write in english..but that's not a big prob..as long as i'm happy..okla..okla...stop speaking..1..2..3...yak dek wisseng mabbicara ugik..erkk...alamak..trtype in bugis plak..

stop!!!

dahulukalanya.zaman kanak-kanak aku..aku xde kawan2 pompuan yg ramai..sebabnye kat kg aku tuh budak pompuan yg sebaya aku pon bape ekor jek..so aku pon brkawan dgn abg aku n kawan2 abang aku..
klo abg aku nak g mmancing..aku pon sebok gak nak ikot..klo abg aku nak g godak parit..aku lah org paling excited skali nak g..klo abg aku men guli..aku pon sebok nak men..tapik ble kalah..of cos la aku gune kuase wanita..meraung sekuat ati.haha!! agak keji jugakla..

dulu..sewaktu berumur 9-10tahun..aku berambut pendek mcm laki dan slalu brseluar pendek..ble nek drjah 5..aku da mula kene pakai tudung..mase tuh aku mcm mberontak sket..pegi skola pakai tudung..baru 5minit dlm clas aku da bungkus tudung letak dlm beg elok..dan ble cikgu agama aku masok.cepat2 aku sarong balik..mesti korg tgh bayangkan macamana muka aku pakai tudung skola yg renyuk kan...sudah tentu trsangat 'comel'..

balik skola jek..aku tros xsaba2 nak salin baju untuk join kawan2 aku pegi kat tangki air depan uma aku utk men sembunyik2 ataupun men tangkap berudu..
errr...korang rase geli ke ble dgr ayat berudu...aku tangkap berudu kerana menghargai ciptaan Tuhan..ble da tangkap aku akan belek2 berudu tuh dan akan brkata dlm ati mcm ni..'berudu2..kenapa time ko kecik ko sgt comel..tapik ble da besar cm hampeh'..hurmmm

men pondok2?..masak2?...
errkk..mmgla aku men gak tapik besenye dorg akan suh aku jadik bapak ataupun anak laki..huh! apa igt aku xleh bawak watak gadis sunti ataupun surirumah ke..kan surirumah tu cita2 aku..disebabkan tu lah aku slalu malas nak men pondok2..dan aku agak terkilan..ble men kawen2..aku mesti kene jadik org yg bersilat ataupun bapak pengantin..aarghh!!...tertekan aku ble piki smula..

cmne plak ngn batu seremban..? men ceper?
hurmm..disebabkan tgn aku xberapa berseni dlm prmainan tuh..maka aku slalu dipanggil utk penuhkan korum jek..
biasenye..petang2..klau aku xmen smbunyik2 atau tgkap berudu..aku akan men rounders...haaa...yg ni aku hebat..haha!! permainan yg noleh menigkatkan hormon kelelakian aku..yeahh!

dan..bg permainan seperti bola beracun, bola kaki tiga..tu sume pejam mate jek..
paling seronok men bola kaki tiga kerana aku leh baling selipar @ bola dgn sekuat ati kat musuh2 sekalian..heheh..dan kalau seluar koyak ke..baju koyak ke..tu sume prkara normal bg umi aku..

walopon aku trsangat aktif dlm sukan kmpung nih..tapik aku xpernah pon brminat nak masok sukan sekolah..sbbnye..malas nak tnjuk skill..huh!
tapik jgn sangke aku kat sekolah seorang yg pendiam..senyap2 aku akan bawak getah yg da disambong pnjang2 untuk bermain lompat getah..
of cos aku da ready pakai tracksuit dlm kain..ble loceng rehat brbunyik jek...aku mula mgganas mnunjukkan skil lompatan aku..huhuh...betapa aku dikagumi kerana setiap level lompatan getah mesti aku akan lepasi dgn penoh macho..

tapik..

ble aku da mula meningkat dewasa...hormon testorteron aku semakin brkurangan dan aku mcm semakin feminin...tapik bg yg da lm knal aku..mereka akan brkata..'dawai2..ko dari dlu smpai skang..same jek..'
bagos sebenarnye bg setiap gadis utk brsikap feminin..dan hakikat sebenar utk aku is..aku sebenarnye mmg ske melawa dan bermekap..tapik dari segi sifat pulak..aku xdapat nak nafikan aku mmg sgt hyperactive...
hurmm..

baiklah...ble aku rase aku nak smbong cerita ttg akukecik2 dlu..
aku akan sambong...ada mcm2 lagik sebenarnye..
tapik aku mngejar mase nak bersoping plak..
lagi satu fakta..shopping dan dawai mmg xleh dipisahkan..

sekian..

3 comments:

  1. ahahahahah Y u make me LOL ROTF.. ahahahaha
    weyh giler kentang ko nih haa.. dulu aku pun bende3 tuh seme.. paling besh men masak2 la..sebab ade api!! ahahahh wat cam g camping gtu.. ahahahah.. cepat la smbung.. aku ske bace.. ahahahah penawar aku ketika duka... ahahaha

    weyh.. ko soping ape.. jeles btol laa.. aku tak dpt soping sbb dwet aku tak byk cam ko.. ahahahah :P

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahahaha
    gelak golek2 bace post ni
    besttttt
    hahah teringat zaman2 aku kecik2 dulu..
    wakikikikiki

    ReplyDelete
  3. ooowwhhh...kamu berdua gelak sbb ape?
    aku rase cm xde yg lawak pon sbb aku sgt ikhlas time tulis entry nih..heheh..

    ok2 kang aku akan piki kan ape lg yg aku wat zaman aku kecik2 dlu...byk sgtla..

    ReplyDelete