Monday, March 9, 2009

keGiaTan daN kEjadian yG taK dIjanGkeKan..

YO!!

actually aku tgh wat artikel ttg 'permanian berhadas' sambil2 tuh update blog aku nih..badan da cukup lepak n otak da xlarat nak piki ttg artikel nih..dan actually lagi..aku terpaksa rela wat artikel ni..huhuh mnyesal aku cakap ske menulis..aku sebenarnye ske mngarot...aaaaaaa!!!

pada 8mac arituh..aku g kenduri kat Semerah..kenduri sepupu aku..da kawen pon die..sebaya aku tuh..hurmm...tercabar plak..haha! tapik xpe..jodoh aku xsampai lagik...n aku xkesah pon..i'm happy being single..yeah!!

semasa kat Semerah tuh..ramai jugak yg datang...kire sume sepupu belah mak aku adela..n yg pastinye ramai terkedu tgk aku da bergigi besi..ceiss!!
siap ade dak kecik pgl aku 'akak cantik gigi besi'..xpela..yg penting ade ayat 'cantik' tuh..haha!! budak2 kan jujur.aku caye kat dorang..
sebenarnye..time kat kenduri tuh..ade perkara yang lebeh mngejutkan aku...
aku jumpe smule ngn mamat yg mak die penah merisik aku time aku matrix dlu..
hurmmm...paham x?
act time aku matrix..(zaman muda-mudi)...ade sorang makcik ni..sedara aku laaa...die sgt2 berkenan ka aku..dan lepas jek aku abes spm tros die merisik aku...tetapi malangnye ummi xsetuju coz aku blaja lagi...
jadik selepas beberapa taun mamat tuh da bertunang ngn orang len..

dan..selang beberapa taun..iaitu pada 8mac2009..

kami bertemu smula.huhuh..tapik malangnye die da mnjadi tunangan orang..
orangnye good looking..badan sedap2..dan baik..tapi da ditakdirkan kami tiada jodoh..tapi aku dapat rase mak die tuh masih berkenan kat aku lagi la...giloss!!

seronok tgk sepupu aku da kawen..n ramai lagi kawan2 aku yg da kawen..aku stil rase aku maseh lagi budak2 utk kawen2 ni..xpuas nak enjoy idop as teenager..yela..aset pon xterkumpul lagi...xpela kan..pelan2 kayuh...
yg pasti umo 27 tuh da kire tahap kritikal aku harus kawen..

okla..marilah menatap gmba2 aku kat kenduri tuh yee...




hot lagi x aku? huhuh..aksi ironwoman...



juliana n husband die (sape tah name..lupe lak)..



bahagienye mereka..purple sesuai utk mereka kan..



haha!! jgn tiru aksi ni kalo ibu anda tidak seperti ibu saya..



bersama makcik terchenta..makcik vouge dan anak buah vouge gak..



abangku tersayang..



kazen yg sengal



inilah kerja aku at kenduri tuh..tukang pengelap cawan serta supplier cawan..



ajk2 pembantu sekalian...



aksi sewaktu brgamba dgn pengantin..



aksi2 sengal bersama kazen sekalian



lagi skali sengal..



dah..mari pulang...

okla kawan2...aku dah xleh handle mata yg da ngntok serta badan yg da penat gle..
oleh itu...

chalo..

3 comments:

  1. owh..
    aku rindu dengan suasana macam tu..
    kamu semua memang sepaten ker pe'el..

    tapi..
    memang sesuai la gigi besi tu..
    dah beberapa hari aku risau..
    risau nak matchkan..
    dawai = gigi besi..

    alhamdulillah..
    kerisauan terkawal..

    ReplyDelete
  2. ahahaha.. tergelak bace komen si mok..
    Y.. dapat ku bygkan kamo semaken cantik bile pemakaian besi itu sdah tertanggal...
    mst kamoo vogue..
    weyh.. abg ko pun kepala masuk air same seperti kamoo.. carer laa.. ehuhuhu krimkan slam sekali lagy..

    wahh.... hebat Y.. kecil2 da ade org masuk minang.. aku ni haa... dr kecik smpai besa.. takde pun org nk masuk minang.. wakakakak.. :P penantian yang tidak pasti.. kerana jodoh ku belom smpai juaaa.. :P

    ReplyDelete
  3. to mok: sesungguhnya kami lahir dari keturunan yang sama..maka peel pon lebeh kurang sama..huhuh..xpayah la kamu risaukan ttg besi tu kerana nama aku kan dawai kokot..
    so..besi dan dawai ibarat irama dan lagu..

    to afrina: wah..vouge ker i..hope so..i da semakin mmbiasekan diri dgn besi ni..
    sekali lagi..i n abg i kan dari perut yg sama..tu u xjmpe da whole family i lagi..
    hurmm...walopon da ade org minang tapi ending idop i ttp camnih..uhuh..marilah kite teros menanti..mari2

    ReplyDelete