Sunday, March 29, 2009

aKtiViti Ari wikEn yG diJangKekaN pUlak..

Pada hari sabtu brsamaan 28hb March..aku mghadiri exam utk jadik cikgu a.k.a KPLI..buat kali kedua..hurmmm...
aku smpai dari PG ke kg pukul 7am..dan pukul 8am plak da kene g exam..bayangkan betapa aku ngntok teramat..
exam kali ni xsesusah last year...boleeee laa...tapik pas exam baru aku tau yg kali ni adala ambilan khas utk ke sabah dan sarawak..akceli aku xheran pon..if dpt...aku akan usaha kan utk kawen b4 posting..hahah!!
keji2..

semasa aku sedang berjuang kat dewan exam tuh...ade satu keadaan yg wat aku malu...nak tau ape..tgh aku bace karangan english....aku leh trlelap selama 2-3saat...bile aku celik jek mate..org yg jage exam tuh tgh tgk aku...dan aku selaku manusia yg coo..tros sambong bace karangan tuh dgn tenang..padahal da malu..
huh..dasat2..

akceli lagi sebelum exam tuh...aku pandang2la makhluk yg turut mnghadiri exam tuh..tgh mata melilau2.,..terpandang makhluk sorg ni...aku siap lap crmin mate aku utk pastikan die adalah makhluk yg aku knal tuh....
dan selepas beberapa minit aku trkelip2 pndang die..barulah die bg peace kat aku..nak tau sape die..
die adalah MAMOK yg xbes..hahahah!!!!

Mok kate die pasan aku masok dewan exam tuh..dan die hampir2 nak jerit aku dgn name dawai...dan aku sgt brsyukur die xjerit..sbb kalo die jerit gak..huh...die leh dropkan my water face...

lepas jek exam..aku tumpang mok balik uma..tapik sebelum balik aku smpat gak singgah summit ngn die utk shopping sket..hehe..thanx mok teman aku....
tapik sebenarnye..aku telah diugut oleh mok utk banje die makan...die kate aku kaye padahal selisih gj die ngn aku hanyalah seratus ringgit jek..cheh!

so selepas ugutan yg xseram lgsung tuh..aku pon banje la mok mkn KFC..tu jek yg aku mampu...hehe..mok aku ikhlas ye..sbb pasni aku pasni akan pow ko plak..jgn risau ye...




ni la muke mok tatkala gembira dibelanja...byk gle die makan..tu kat depan tu die punye la sume..haha...errr...mok muke ko nmpak kurus arr kat dlm gmba ni....tp hakikatnye....errr...
xde papela..ahahaha...
time makan mcm2la yg kami borakkan...sume kisah kehidupan die yg kununnye sadis tu...aku dgrla dan brpura2 jadik pndengar yg setia..heeeee...
ni plak ble kami da ontheway nak nk balik..jap jek aku g summit tuh..sekadar shopping beg dan juga heels...



ni suasane dlm kete mok..errr silap..kete bapak mok..cube prhatikan muke aku..mcm org kene culik ngn penculik kanak2 kan...hahah...sori mok..aku xde pon ckp muke ko mcm penculik....



err..gmba ni plak...muke mok tatkala control macho...padahal macha...heheh...sori lg mok..kalo xkutuk ko rase xlengkap idop..kepada gadis2 diluar sane...mok ni single lg..sape2 nak isi borang sile2laa.....(mok cepat brterima kaih kat aku..aku tgh promote ko ni)...

sesampai jek uma..aku pon dok layan diary af7...padahal mata td sgt ngntok tp xleh nak tido lak..tensi sunggoh..
dan malamnye plak cm bese la layan konsert af7 plak..heheh..

keesokkan harinye...ummi ajak g kenduri kawen...ummi kate kat uma kawan abah..aku pon ikot jela...teman ummi....



sebelum g..smpat lg nak posing2..sbb camera dan dawai mmg xleh dipisahkan...



ni kat bawah pokok ceri yg ummi tanam..da besa pon...kalo da besa konpem la aku yg paling utama akan berada dibawah pokok ni utk mngutip ceri2 trsebut..heheh..



ok2 smbung kisah kenduri kawen tuh...smpai jek kat uma kenduri tuh...aku pon terasa cm penah smpai jek tpt tuh...sebelum masok of cos ummi akan wat byk sgt prhentian utk brgosip..tensi aku tgu..



aku kagum sket kat uma kenduri ni coz 1st time kat kenduri..ade org sediakan air mcm kat pasar tuh..ala...yg ade macam2 kaler dlm balang plastik yg besa tuh...so dgn kejakunan yg ade...aku dan ummi pon amek semua jenis kaler air..hahah..

bile pngantin smpai jek..aku agak trkedu coz rase cm penah pndang jek muke pngantin laki tuh...
lama aku tatap muke die...lame2..baru aku igt yg die ialah skulmate aku...
huh..da kawen da...dan yg pasti aku xcam die coz die sgt 'sihat' skang...
die ni besfren ngn xbf aku time form3 dlu..
n aku cm trnampak kelibat xbf aku tuh..
tp...pastuh penat trcari2 tp xjmpe...hurmmm..
xde jodoh..heheh..

okla...rase mcm da nak brtukar la jadik kongkang...
babai..

3 comments:

  1. y si kongkang jadian...
    wahh.. mabeles la weekend anda.. ;) pheewwwiiitt.. adalah dengan ini.. aku pun nk soh ko banje jugak.. mana aci si mok je dapat.. mkn kepci plak tuh.. dye tuh la mok.. ko bg dye makan cam tuh nnt maken mok!! ahahahahah LOL ko patut belikan dye sayur dan buah2an je.. ahahahahah :P baru la nnt dye selim shady.. ahahahaha

    weyh mok... nmpak kurus ker? gamba ketika beliaw memandu kereta ternampak lebihan yg berada diperut.. mungkin kerana kenyang sangat makan di kepsi tadi.. aahahahahah :P LOL aku mngharap ko post la pic heel n bag yg ko beli tuh haa.. :P da lame aku tak g bersoping weyh!!jeles2.. heee.. :P

    weyh.. mintak2 ko kene posting kat sabah srawak.. nnt ko mst kene kawen.. ahahahah aku tak saba nk tgk ko kwen.. lalalala.. ko kawen je arr ngan raihan=raja lawak.. ko= permaisuri lawak.. kene la weyh.. wakakakakak :P lol.. joking.. slamt kembali bekerja wahai kongkang jadian.. ;)

    afrina si kongkang yang baru nk jadi.. tp tak jadi2 la Y.. wakakakak. :P

    ReplyDelete
  2. hahahah....
    aku tak kisah makin gemuk..
    asalkan orang belanja..
    hahaha...
    owh, terima kasih kerana mempromosi aku secara eksklusif.. hehehe...
    ok2.. next time aku belanja ko dawai..
    ngahaha...

    ReplyDelete
  3. to afrina: wah mata kamoo sgt teliti..perot mok pon kamu nmpak..dasat sunggoh..tulah makin kurusla saye..tp xpela...saye ikhlas..heheh..baik x?
    kawen dgn mok...owhh tidak....sbb saye dlm proses nak ngorat sepupu die yg kachak tuh...heheh..

    to mok: mmg la ko xkesah ko makin gemok..klo kurus..da xleh nak pgl mok..kene la pgl ros..hahah!!
    oo...promosi tu adalah taktik bodek utk dapatkan zali..hehe..

    ReplyDelete