Tuesday, March 31, 2009

saya malas sebenarnye...

aktiviti arini:

1. GM meeting with all staff hospital penawar n seperti biase kene present sumting kat depan gak..
2. after meeting dr.adnan pgl n suh aku update progress March target & to do list..
3. duk depan pc smbil tgn sebok dial sume no. HOD utk tanye progress..kdg2 kene gak g dept dorg utk kejar gak progress keje tuh..
4. makan pg share nasik lemak ngn ina..
5. lunch dgn lauk yg pelik..pisang masak pe ntah...ade ke pisang wat lauk..
6. attend HOD meeting..kene conduct slide utk March to do list..n time meeting kene gosip2 ngn sorg akauntan kat HP ni...(malu gil coz xpenah kene skandal cani dasat smpai sume HOD n dr.adnan pon tau)
7. pas meeting duk melagha dan brchatting smbil tgu balik keje
8. after opis hour singgah UO jap utk mmbeli-belah brg2 ngarot...dan xtrmasok dlm senarai shopping bulan ni pon (kecuali ubat gigi la)
9. smpai uma melantak kek coklat osmet aku n dok melepek kat depan tb smbil layan tenet..
10. abg aku call ajak kua g makan ngn die..so aku ajak ina skali..dlm prjalanan bncang ngn ina nak tito awal utk elak ngntok..tapik smpai skang aku xtito lg..
11. smpai uma dlm kul 1030pm...mandi jap coz xsempat mndi abg da smpai..iron baju..(memula nak pakai kebaya tapik tuka pakai kemeja chantek aku)..update blog dan pasni knpem tido..

sekian terima kasih..


Monday, March 30, 2009

hEnpOn bAru laGik..errrr,...

aku sebenarnye agak blurr arini...sbbnye aku pon xtau..dr pg tadi mmg agak bz..kene buat stock take..stock take tuh ialah aktiviti mngira sume stock di hospital..semua staff kat admin block turun padang...ini ialah aktiviti bulanan..
penat mmg penat coz tgh wat stock take..pastu tgh syok kire barang..kene plak attend meeting with the mr.chairman..sape lg klo bukan dr.adnan...
meeting brlangsung hmpir 2jam jugak..abes jek meeting tuh..aku sgt brsyukur sbb ade makan free...tp utk org2 yg wat stock take jek..jimat duet..heheh..

lepas tuh smbong smule wat stock take n siap je sume aku pon stat buat keje lagha..ape lg ngadap pc dan mula la aktiviti yg aku slalu wat..

tgh syok2 brchatting...tetibe abg romzi (HR) pgl aku..die kate amek henpon..aku pon buat2 blur la..padahal da tau yg aku akan dpt henpon beserta no digi bisnes..
dpt jek henpon tuh mulela plak aktiviti mnggodak henpon trsebut..
pastu aku pon msg dr.adnan btau no baru tuh...xsmpai setengah...msg2 dr dr.adnan pon masok..msg ape lg..msg ttg tugasan la...huh..
penin2..skang ni pon sebenarnye ade keje utk present time HOD meeting..tp slaku org cool..maseh byk lg masa utk mlm ni..heheh...

so aku nak kreditkan sket gmbar2 henpon baru tuh..
sile2 la lihat..



ni rupe slepas henpon di kuakan dari kotak die...perasaan aku sewaktu menerima henpon ni ialah...ngeri...sbbnye..aku akan tau workload aku akan brtambah..



henpon ni mmpunyai simcard digi bisness dimana apabila aku call sume staff HP yg ade no digi ni..ia adalah free..heheh...dan utk pggilan ke no lain mestilah tidak melebihi rm70...



nokia HP...
ape ntah no series die..


now..henpon aku da brtambah jadik 3bijik...aku da xtau nak sumbat mn da..dua2 poket kot aku penohla....dasat plak terasa diri ni..

pastuh dr adnan bg kami2 ni bawak balik kereta kancil company..dr.adnan kate nak lanyak kete tuh lanyak la dan die suh kami yg xde kete ni blaja bawak...heheh...sonok2..



ni la ropa kete tuh...

oklaa...da xde bnde la nak ngarot...
ade keje nih yg harrus disiapkan....

selamat tinggal...

Sunday, March 29, 2009

aKtiViti Ari wikEn yG diJangKekaN pUlak..

Pada hari sabtu brsamaan 28hb March..aku mghadiri exam utk jadik cikgu a.k.a KPLI..buat kali kedua..hurmmm...
aku smpai dari PG ke kg pukul 7am..dan pukul 8am plak da kene g exam..bayangkan betapa aku ngntok teramat..
exam kali ni xsesusah last year...boleeee laa...tapik pas exam baru aku tau yg kali ni adala ambilan khas utk ke sabah dan sarawak..akceli aku xheran pon..if dpt...aku akan usaha kan utk kawen b4 posting..hahah!!
keji2..

semasa aku sedang berjuang kat dewan exam tuh...ade satu keadaan yg wat aku malu...nak tau ape..tgh aku bace karangan english....aku leh trlelap selama 2-3saat...bile aku celik jek mate..org yg jage exam tuh tgh tgk aku...dan aku selaku manusia yg coo..tros sambong bace karangan tuh dgn tenang..padahal da malu..
huh..dasat2..

akceli lagi sebelum exam tuh...aku pandang2la makhluk yg turut mnghadiri exam tuh..tgh mata melilau2.,..terpandang makhluk sorg ni...aku siap lap crmin mate aku utk pastikan die adalah makhluk yg aku knal tuh....
dan selepas beberapa minit aku trkelip2 pndang die..barulah die bg peace kat aku..nak tau sape die..
die adalah MAMOK yg xbes..hahahah!!!!

Mok kate die pasan aku masok dewan exam tuh..dan die hampir2 nak jerit aku dgn name dawai...dan aku sgt brsyukur die xjerit..sbb kalo die jerit gak..huh...die leh dropkan my water face...

lepas jek exam..aku tumpang mok balik uma..tapik sebelum balik aku smpat gak singgah summit ngn die utk shopping sket..hehe..thanx mok teman aku....
tapik sebenarnye..aku telah diugut oleh mok utk banje die makan...die kate aku kaye padahal selisih gj die ngn aku hanyalah seratus ringgit jek..cheh!

so selepas ugutan yg xseram lgsung tuh..aku pon banje la mok mkn KFC..tu jek yg aku mampu...hehe..mok aku ikhlas ye..sbb pasni aku pasni akan pow ko plak..jgn risau ye...




ni la muke mok tatkala gembira dibelanja...byk gle die makan..tu kat depan tu die punye la sume..haha...errr...mok muke ko nmpak kurus arr kat dlm gmba ni....tp hakikatnye....errr...
xde papela..ahahaha...
time makan mcm2la yg kami borakkan...sume kisah kehidupan die yg kununnye sadis tu...aku dgrla dan brpura2 jadik pndengar yg setia..heeeee...
ni plak ble kami da ontheway nak nk balik..jap jek aku g summit tuh..sekadar shopping beg dan juga heels...



ni suasane dlm kete mok..errr silap..kete bapak mok..cube prhatikan muke aku..mcm org kene culik ngn penculik kanak2 kan...hahah...sori mok..aku xde pon ckp muke ko mcm penculik....



err..gmba ni plak...muke mok tatkala control macho...padahal macha...heheh...sori lg mok..kalo xkutuk ko rase xlengkap idop..kepada gadis2 diluar sane...mok ni single lg..sape2 nak isi borang sile2laa.....(mok cepat brterima kaih kat aku..aku tgh promote ko ni)...

sesampai jek uma..aku pon dok layan diary af7...padahal mata td sgt ngntok tp xleh nak tido lak..tensi sunggoh..
dan malamnye plak cm bese la layan konsert af7 plak..heheh..

keesokkan harinye...ummi ajak g kenduri kawen...ummi kate kat uma kawan abah..aku pon ikot jela...teman ummi....



sebelum g..smpat lg nak posing2..sbb camera dan dawai mmg xleh dipisahkan...



ni kat bawah pokok ceri yg ummi tanam..da besa pon...kalo da besa konpem la aku yg paling utama akan berada dibawah pokok ni utk mngutip ceri2 trsebut..heheh..



ok2 smbung kisah kenduri kawen tuh...smpai jek kat uma kenduri tuh...aku pon terasa cm penah smpai jek tpt tuh...sebelum masok of cos ummi akan wat byk sgt prhentian utk brgosip..tensi aku tgu..



aku kagum sket kat uma kenduri ni coz 1st time kat kenduri..ade org sediakan air mcm kat pasar tuh..ala...yg ade macam2 kaler dlm balang plastik yg besa tuh...so dgn kejakunan yg ade...aku dan ummi pon amek semua jenis kaler air..hahah..

bile pngantin smpai jek..aku agak trkedu coz rase cm penah pndang jek muke pngantin laki tuh...
lama aku tatap muke die...lame2..baru aku igt yg die ialah skulmate aku...
huh..da kawen da...dan yg pasti aku xcam die coz die sgt 'sihat' skang...
die ni besfren ngn xbf aku time form3 dlu..
n aku cm trnampak kelibat xbf aku tuh..
tp...pastuh penat trcari2 tp xjmpe...hurmmm..
xde jodoh..heheh..

okla...rase mcm da nak brtukar la jadik kongkang...
babai..

Thursday, March 26, 2009

sekAdaR utK tAtaPan...

sebenarnye bukan niat aku nak letak gmbar2 sebegini..tapik adalah seorang makhluk tuhan yg xseksi tuh...name die cik afrina(bukan nama sebenar)...xtau rupe2nye apekah ropa si kongkang ni yg sebenarnye....simpati btul aku...zaman millennium camni ade gak yg xtau..huhuh...saba ye cik afrina..

maka aku kreditkan la beberapa gmbar kongkang ni....
dan pasti mereka sgt comel..sbb tuh aku rela jadik 'kongkang jadian'...hahah!!

jadi..marilah menatap raut wajah2 kongkang sekalian..
mari2..











di taGged oleh ciK aFrinA...

What time did you wake up today?*

owh..semestinye kul 6am utk subuh then tido smuler smpaila kul 715am utk mndi dan bersiap g keje..


What are your plans for today?*

plan? errr...xpenah pon nak plan ape2..juz folo the flow..terukkan..ape gua kess..haha!!

Who do you miss most?*

diri saye sewaktu form5....mn pegi dawai yg sebenar neh??


What matters most to you?*

segala bnde yg leh wat aku hepi..family...enemy.huhuh..


Who do you love?*

GOD..family..frens and myself..


Name 1 person that is amazing?*

person eh...hurmmm..myself arr...sape g..

The name of the person that you're thinking right now?*

alamak..tanak jawab leh x....segan ler aku kalo btau....errr...sebenarnye aku tgh piki sal...errr pasal..osama bin laden..mn agaknye die skang ni ekk..

What is your favourite food?*

nasik..nasik..nasik..dan semua yg brkaitan dgn nasik...


When did you last get drunk?*

i dun drink lah..mau masok neraka jahanam ka..


Do you want to have babies?*

ade ke tanye soklan cmnih kat aku...of cos la nak...nak 4org..2boys n 2 girls..yg pasti sulung mestila baby boy..then 2 tgh girls then bongsu boy..haha..ske2 jekan..


What did you have for lunch today?*

nasik putih+ ayam panggang + sayur brokoli + kerabu mangga + sirap limau ais = RM5.80...burrppp...alhamdulillah..


Are you working now?*

yup..as kuli di hospital...kais pagi petang baru makan..


When was the last time you felt really happy?*

juz now...sbb baru pas mkn so hepi la...xkan pas mkn nak nanges..


Who is one person that can really make your day?*

nobody..i make my day by myself..heheh....


And why is that so?*

sbb aku hepi aku adalah aku dan kau adalah kau..hahahah!!


Any last words?*

disini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana menyokong saye selama ni utk mnjadi idola anda sume..rajin2 la undi saye utk kekal di puncak...kite jumpa dipuncak!!!!

haRi iNi daN sEmalAm..

entri ni kali ni mnceritakan hal semalam dan hari ni...
semalam kan aku gile punye xde mood..tapik arini mood aku da kmbali normal...
berkat kesabaran dan kesengalan aku..
dapat gak aku mngawal emosi aku..
cool kan..

semalam ada HOD meeting...akceli aku xske meeting sbb ia mengantokkan dan borink..tapik apakan daya..aku trpaksa melaluinya...
meeting semalam brmula pukul 945am hinggalah 1130am...seriusly aku xmampu nak brlakon khusyuk...
hipokrit sunggoh rasenye..



tgk ni pic yg aku smpat candid...aku agak kagum sbb dr.adnan boleh brcakap non-stop...hebat2...
naseb bek ade kek coklat yg sgt sedap dihidangkan semasa meeting trsebut..
maka..mulut mengunyah jela..haha..



ble rase2 da mmg xleh nak handle mate..tgn aku pon mula lah gatal nak melukis yg bebukan...
naseb bek posisi kedudukan aku sgt selamat utk brpura2 tulis note..
tapik..selamat2 pong still kene attack gak..ceiss..ade aje yg die nak tanyelah..

selepas meeting trsebutlah mood aku tros mnjadik huru-hara...dan terus huru-hara sehinggalah malam tadi..

tapik..

arini mood saye da ok..hahah!!
walopon ok tapik keje brlambak...mcm2 aku nak kene audit utk prsediaa QC court esok hari..
audit record keje nurse,EL,MC,latecomer...
haisyy...penin2..



tgk tuh...smpai brsepah2 meja aku....walopon bz aku masih lg mampu nak bukak blog, frenster, facebook dan juga tagged..heheh...eh lupe lg satu...serta YM...
aku xlehla nak konsentret dan trlalu serius la dlm keje...
kalo korg nmpak aku serius semacam mesti ade sumting wrong la tuh...
antara aku kene rasok dgn 'bnde' ataupun aku merasok 'bnde tuh'..huhuh..



haaaa...tgk2...sgt 'xmessy' dan 'teratur' kan..sume aku sumbat dlm laci tuh..
klo muat org...ngn org2 aku sumbat gak..
tapik org yg aku ske jela..
bosan2 leh tarik dorg kua ajak gosip2..hahah!!



dan yg pastinye...walopon aku tgh penin dan penin wat audit..aku maseh mmpu trsenyum smbil wat keje..
cume kekadang jek trnyanyi sec kuat..heheh..
lupe daratan plak...

tadi plak time nak balik...
brlaku adegan yg agak sengal..
lepas je swipe card...tetibe abg zul pgl..

abg zul: weh sini ko..
aku: ade pe?
abg zul: ko da ade bf?
aku: blom..pehal?

tetibe abg nasir mnyampuk..

abg nasir: klo ko nak bf senang jek..
aku: cmne?

abg nasir pegi dekat2 aku n bisik..

abg nasir: ko zip dlu suar ko...

aku dgn spontan trus pndang bawah dan mnjerit..

aku: gua ziplaaa suar guaaa!!!!!

cisss....hilang jap ciri2 gadis sunti dlm diri aku...
arghhh...sawan jap aku...
tapik aku xdela nak rase malu ke ape..sbb aku kan cool..
hahah!!...taktik abg nasir nak kenekan aku xmnjadik..

oklaa....da abes ngarot dah..
tamat..

Tuesday, March 24, 2009

aHli pEmikiR..eRrrkk.

Arini hari rabu bersamaan dgn 25hb....
mood aku arini da ilang abes..aku xseceria seperti selalu..aku dok trmenung jek depan pc n mcm2 bnde aku piki...bnde 6taun lepas..4taun lepas..dan taun ni...walopon aku bukan lah ahli pemikir yg hebat mcm Mok tapik aku tetap brpikir dan berpikir smpailah aku rase dah xleh nak pikir lagi..
aku dok berpikir smbil dgr radio...dan radio ni pon mcm siot coz DJ asek putarkan lagu2 sedeh plak..

ntahlah..aku pon xtau knp aku mesti berpikir smpai mcm ni skali..selalunye aku akan bohlayan sume perasaan yg cube hadir dlm diri aku..sebab bile aku layan..mcm ni la jadiknye..aku akan berpikir....hurmmmmm~

mcm mane ni...tadi waktu mkn pagi..biasenye aku akan tegor sume org tapik td..aku mcm xde mood nak tegor mereka2 dan aku jalan wat dono je..mesti mereka2 akan kate aku kerek....huh...dan biasanya semasa mkn akulah yg paling byk story tapik td akulah yg paling pendiam...kenapa?kenapa?kenapa?

sebab tulah aku benci jadik ahli pemikir...sbb setiap kali brpikir...seluruh urat sarap aku serte hormon aku mnjadi porak peranda....malah keupayaan metabolisme turut menurun..maka apabila semua bnde ni terjadik..sudah semestinya aku seolah2 bukan cik Dawai lagi...

ape yg aku pikirkan smpai aku jadik cmni???
ape ekk??
sebenarnye aku pikirkan ape agaknye yg patot aku pikirkan....errr...
dgn erti kata lain...dr tadi aku dok trmenung sebab carik idea nak pikir ape..
sbb tetibe aku rase aku da kmbali mnjadi gadis normal...maka aku patot brpikir kan....

huh!! penin kepala la...
senang citer..
'lu pikirla sendirik!!!"

Monday, March 23, 2009

aKtivIti AhaD akU yG besH...


Sebenarnye...untuk entry semalam ade byk lagik aku nak tulis..tapik kepenatan mnguasai segalanya...huhuh~

waktu ari sabtu arituh...pas jek opis hour iaitu pukul 123opm..aku tros brgegas nak blik kg...da lama xblik so homesick...besela aku kan anak ummi...hahah!
aku tgu bus kat bustand pasir gudang nak ke larkin punyela lame....tensi2 dan waktu tuh la trpiki le la nak ade kete...xpe2 wiken ni aku wat lesen..heheh..
dlm kul 115pm bus pon smpai....sepanjang prjalanan nak ke larkin aku pon bantai tido...sesampai jek di larkin...aku brgegas plak carik bus ke BP..lega ati jap dpt bus kul 245pm....
tapik..
kelegaan tuh hanyalah sementara...
bus tuh lembab nak mampos..dan nak tau kul bape aku smpai BP...kul 5pm...!! diulangi lg skali...5pm!!!! bengkek btul rase...

smpai jek BP kene menunggu si nager plak dtg jempot...
ble die da smpai kami pon tros g summit jap utk mncari mp3..
akceli mp3 tuh aku nak hadiahkan jenab coz die da wat yg trbaik utk PMR die...
da lame janji tapik xterbeli2..yelaaa..aku kan slalu jek pokai..heheh..



ni la rupe mp3 sony yg aku blikan utk jenab...melayang gak la duet..huhuh... xpe2 aku ikhlas...akukan akak..haha!! lepas jek g summit kami pon g mkn2 jap... pastuh aku pon xsaba2 nak balik nak pelok kucen kesayangan aku tuh...sape lg kalo bukan si Miko yg kerek nak mam tuh..



kali ni kucen aku nmpak kurus sket coz die sleseme..cian kannnn...



tapik die da ade kawan baru..ni hah si hitam yg comot..cmner xhitam..da die anak kucen aku yg name Mak Tam tuh..bapak die plak konpem2 la si Abu Jahil tuh..kucen jntan Abu sekor jek kat lorong umah aku tuh...disebab keje die rogol kucen2 betina yg len so die pon dptla nm Abu Jahil tu..

aku rase cm baru jek smpai uma..
soknye da kene balik plak..
haisyy...tensi2..xsempat nak bermanja2 katil aku..uhukz..



keesokkan arinye aku pon gerak balik dgn abang n adik aku...dan of cos nek jek kete aku pon statla melayang jauh ke alam maya...heeee...


harini plak...23hb Mac...aku rase aku lgsong xwat keje yg brpekdah...
stakat round ward n analisis sick leave staff je adela..tapik tu sume bese2 jek..
aku rase blur sgt2 n malas mnguasai diri..
naseb bek aku dapat mengawal sifat ke'kongkang'an dari kua dlm diri aku ni...

pastuh td aku dapat berita yg bulan 4 ni besday dr.adnan n die nak celebrate kat hotel...dan semestinye semua staff kene perform depan die...haha...
dan aku berasa sgt lega kerana...aku xpayah perform...hahahah!!!!
tapik aku kene jadik judge utk prfmance dorg sume...muaghahaha!!!...
lagilaa aku syiok...
then aku trpiki..ntah2 aku n dr.adnan jek yg jadik judge kot...
hurmmm...

p/s: td ade mmber aku kate..wai aku salute arr kat ko coz ko mmg ati kering'...errr..patot ke aku brbangge ngn ayat tuh..malahan ade ayat tmbahan plak..'wai aku rasekan yg ko ni mcm bukan manusia pon ade gak sbb xde prasaan'...masuk ayat no.2 tuh..aku tros blur....

Sunday, March 22, 2009

aKtiViti Ari sAbtu yG xdiJangKekaN..

Kalo korang nak tau....
aku paling xske kene keje ari sabtu..tapik kat hospital ni..keje ari sabtu kadang2 mmbuat aku rase enjoy....
mn xnye..kadang2 dtg opis tros kene join men futsal la..aerobicla...
tapik kali ni agak terkejut gak coz sabtu lepas kitorg kene men golf...

cube korang bayangkan permainan org2 korporat tuh aku yg men..
huhuh....tapik aku korporat gak pe kannnnn...

time tuh ade 2prasaan dlm ati aku...xcited coz dpt cube bnde baru n takot akan memalukan diri sendiri coz xpenah pon pegang kayu golf tuh....
dan hasilnye..mmg aku telah memalukan diri sendiri pon..ceisss...

kat bawah ni aku kreditkan sedikit gmba sepanjang aku men golf tuh..




kitorang men golf kat tanjong putri resort...dan seperti biasa aku mesti kene pose dulu kat pintu masok...sebenarnye selain dari cita2 nak jadik surirumah..aku penah gak bercita2 nak jadik model..tapik aku diamkan je..coz klo nak tgk parang bapak aku ade kat tengkuk..sile2la btau kat family..so aku pendam jek..huhuh!



memula pegang kayu golf aku agak gementar..baru aku tau nak pegang kayu golf pon ade tekniknye...betapa jakunnye aku...tapik gaya kat atas ni salah..yg ni gaya nak cangkul rumput ye..heheh..



haaa...yg ni baru betul....muke kene serius xleh nak senyum2...gaye mesti mcm tiger wood...mata kene teliti n aim bola tuh tepat2....

pastu
pukul lah sekuat ati..



tgk gaya aku...mcm tiger woodkan....badan aku tuh nak terpusing hampir 360drjah...
tapik cube korang pandang bawah...kenapa agaknye bola tuh xbergerak lagi dan stil ade kat tpt asalnye...
isyyy...aku pon pelik..berpuaka btullah bola tuh..

heee...sebenarnye ni swing yg kelima dimana aku asek xdapat nak pukul jek bola tuh...
abg nasir kate tuh standadla..besenye org swing smpai 10kali baru kene tapik kalo utk aku 20kali pon xsure kene..

ceiss!!


haaa...yg ni pukulan yg keenam..baru kene...so pas pukul kene la wat gaye cm tiger wood lagi...
bergaya kan aku...
sebenarnye bola tuh bergerak adela dlm 3-4kaki kat depan aku tuh..heheh...
xpe slaku org baru blaja tuh da dikire hebatlaa...

lepas jek men golf aku ade tersimpan niat nak try lagi dgn lebeh bersungguh2 dlm arena golf ni..tapik penat gle wooo men golf..mau tercabot tgn aku..huh!

xpe2...slaku org korporat aku xleh putus asa...
chayok!

okla..mari bertukar mnjadik kongkang jadian..

bertuuuuuukaarrrr!!!!

Friday, March 20, 2009

liFe = HidOp...



Life is full of challenges...

hurmmmm...

bukan susah nak susah bukan senang nak senang kan...
kenapala kene ada masalah..kan bes klo masalah tuh xwujud dlm kehidupan...
kan bes piki bnde2 yg bes jek..
tapik..
klo sume piki yg bes sape nak piki yg xbes..sigh~

ape2 pon sume ni aku kene gak face..
by hook or by crook..


tadi petang ada meeting dgn bigbos..dr. adnan..
dlm meeting..bermula la adegan pura2 khusyuk;

dr : u all mesti jadik macam robot..no..bukan mcm robot..tapi robot..
aku :...... (smbil angguk2 kepala tnda paham..)
dr : so wai..mcm mane dgn labour room? is it ok?
aku : masih ade lg yg xdikemas dr..saya da tanya pada staff nurse.....(xsmpat nak abeskan ayat)..
dr :.no..no..no...xde tanye2lah! u all kene jadik mcm kuda lumba..pekakkan telinga tp bukak mata..
aku : ....... (dlm ati.."adeke patot jadik kude")
dr : ok QC u r involve in termination staff...
aku : haaa? (kunun2 trkejut..)
dr : nextwik i nak sume checklist on perfomance student prak...
aku : (angguk kepala tapik dlm ati "mampos aku")

Sebenarnye aku xde masalah pon dlm keje..tapik aku ade masalah dlm mengubah diri jadik rajin dan berdedikasi sket nih...haisyy!!

perilaku ke'kongkang'an aku semakin mnjadik2..
susah btul nak elak..da mcm saka..
saka..erkk..(bulu roma meremang)..

mcm mane la xbuhsan sntiase...
hari2 pegi keje balik keje..
pastuh...pegi keje lagik..
pastuh..balik keje lagik..
huh...xde entertainment lgsong...

criusly aku cam xde life plak..


hurmmm...


Tuesday, March 17, 2009

~la..la..la....saya ngantok gle arini..sbb trmakan nasik goreng dadah..lalala~

ARINI aku dapat rase yg sume staff HP berkelakuan agak pelik..iaitu masing2 bermuka ngntok...
dan sudah semstinya aku pon sama..hahah!!
tapik ini bukan salah aku...pagi td jijot wat bfast nasik goreng...aku mkn dgn penoh brsemangat sbb sedap...lepas jek makan n minum anlene...huh! korg bayangkanlah aku yg asalnye segar bugar..tros mnjadik ala2 mat pit...mata kuyu jek n jalan pon trhuyung hayang...
dasat btul penangan nasik goreng jijot..

then pagi td semase meeting..oh cos aku skali lagi tido dlm kead mata trbukak..hebat2...serte cool...

oklaa...sebenarnye xde ape
sgt yg aku nak ngarotkan coz xde idea plak...
ble aku dapat brpiki sec normal..maka akan akuentrikan la kat cni yek..

ade satu pengumuman...

ehem..

"AKU DA ADE HENPON BARUUU..
.YAY!!!!!

ehem..
akceli henpon murahan jek...model pon model lame...tapik kali ni aku pilih sonyE..sbbnye rase cambes jek...
walopon aku da berhenpon baru tapik aku xlupekan cokia aku tuh..
jadok aku kreditkan gmbar2 henpon aku nih dgn niat..bukan utk riak...haha...



aku bli sony ericsson w910i...
ni dari pandangan hadapan...



pandangan tepi..



pandangan blakang..



dan ni plak cokia aku..yg sgt comey dan chantek..
haha..
aku maseh lg sayang henpon ni okayy..

akceli lagi aku xberniat pon nak bli henpon kaler putih..tapik aku piki yg aku ni kan 'suci'..maka kaler putih ni sesuai la ngn personaliti aku..
kannnn?




"pekerja yg berwibawa serta rajen"...haha...
fakta okayy..

Monday, March 16, 2009

tpt KeRja kU buKan Tpt kErjA mU...

entry kali ni...aku nak tayang lagi ape ade kat Hospital Penawar nih..niat aku nak tayang ialah utk marketkan hospital nih..hahah!!

agak keji ke...?
xkannnnn....

walopon kerja kat cni bertimpa2 serta kene sentiase sedia...tapik suasana yg bes..tapik aku stil nk cr keje len..hoho...aku kan jobhunter..

ermmm...xde ideala...so marilah kite melawat physiotherapy clinic yg ada kat hospital ni...konsep kat cni is classic..
so korg tgkla betapa classicnye clinic nih..






pemandangan dari pintu masuk...suasana kat cni mmg agak suram2...



seorang model yg sedang tunjuk tnda nama bg physio..hoho



adegan buang masa...walopon byk keje tapik stil ade mase nak pose yek..



bersama ngn kak watie...aksi manja kami berdua kat lobby lift classic clinic nih..

tu aje gmba yg aku leh tayang wat masa nih..
selepas jek aku pulang dr bergmba sec xtentu arah..aku dapat msg dr mok..mok mintak emel add aku n die ade sent sesuatu..
aku agak suspen jap ble die brkata begitu..ape yg mok nak sent ni?
smpai jek kat meja aku..tros aku xsaba2 nak bukak emel..
lg wat aku suspen ble mok tulis camnih kat emel tuh..

Tengah aku dok ushar2 gambar kat desaru…..

Terjumpe gambar mahkluk ni…….

Puas aku edit….

Baru Nampak cantik………

Kalo tak edit…

Haih la……….

Mau pengsan……….

Hahahaha…..

ble da terbukak je gmba yg die sent kat aku tuh..cheh..gmba time business english class ke...dan yg pasti aku tau np mok kate nak pgsan tgk..cheh lg skali..
papepon..thanx mok sbb edit gmba ni..seb bek ko blurkan gmba budak2 blakang tuh tapik np gmba abg din ko xblurkan jugak..hahaha..




ni la gmba yg mok edit..chantek2..aku mmg chantek..haha!

Sunday, March 15, 2009

mAri mEngArut siRi 4 - ma childhood

entry for today..i wanna mngarot bout ma childhood..eventho ma childhood not great as urs..but happy my heart la..i still wanna write bout it..n juz read! haha!

i dunno why i must write in english..but that's not a big prob..as long as i'm happy..okla..okla...stop speaking..1..2..3...yak dek wisseng mabbicara ugik..erkk...alamak..trtype in bugis plak..

stop!!!

dahulukalanya.zaman kanak-kanak aku..aku xde kawan2 pompuan yg ramai..sebabnye kat kg aku tuh budak pompuan yg sebaya aku pon bape ekor jek..so aku pon brkawan dgn abg aku n kawan2 abang aku..
klo abg aku nak g mmancing..aku pon sebok gak nak ikot..klo abg aku nak g godak parit..aku lah org paling excited skali nak g..klo abg aku men guli..aku pon sebok nak men..tapik ble kalah..of cos la aku gune kuase wanita..meraung sekuat ati.haha!! agak keji jugakla..

dulu..sewaktu berumur 9-10tahun..aku berambut pendek mcm laki dan slalu brseluar pendek..ble nek drjah 5..aku da mula kene pakai tudung..mase tuh aku mcm mberontak sket..pegi skola pakai tudung..baru 5minit dlm clas aku da bungkus tudung letak dlm beg elok..dan ble cikgu agama aku masok.cepat2 aku sarong balik..mesti korg tgh bayangkan macamana muka aku pakai tudung skola yg renyuk kan...sudah tentu trsangat 'comel'..

balik skola jek..aku tros xsaba2 nak salin baju untuk join kawan2 aku pegi kat tangki air depan uma aku utk men sembunyik2 ataupun men tangkap berudu..
errr...korang rase geli ke ble dgr ayat berudu...aku tangkap berudu kerana menghargai ciptaan Tuhan..ble da tangkap aku akan belek2 berudu tuh dan akan brkata dlm ati mcm ni..'berudu2..kenapa time ko kecik ko sgt comel..tapik ble da besar cm hampeh'..hurmmm

men pondok2?..masak2?...
errkk..mmgla aku men gak tapik besenye dorg akan suh aku jadik bapak ataupun anak laki..huh! apa igt aku xleh bawak watak gadis sunti ataupun surirumah ke..kan surirumah tu cita2 aku..disebabkan tu lah aku slalu malas nak men pondok2..dan aku agak terkilan..ble men kawen2..aku mesti kene jadik org yg bersilat ataupun bapak pengantin..aarghh!!...tertekan aku ble piki smula..

cmne plak ngn batu seremban..? men ceper?
hurmm..disebabkan tgn aku xberapa berseni dlm prmainan tuh..maka aku slalu dipanggil utk penuhkan korum jek..
biasenye..petang2..klau aku xmen smbunyik2 atau tgkap berudu..aku akan men rounders...haaa...yg ni aku hebat..haha!! permainan yg noleh menigkatkan hormon kelelakian aku..yeahh!

dan..bg permainan seperti bola beracun, bola kaki tiga..tu sume pejam mate jek..
paling seronok men bola kaki tiga kerana aku leh baling selipar @ bola dgn sekuat ati kat musuh2 sekalian..heheh..dan kalau seluar koyak ke..baju koyak ke..tu sume prkara normal bg umi aku..

walopon aku trsangat aktif dlm sukan kmpung nih..tapik aku xpernah pon brminat nak masok sukan sekolah..sbbnye..malas nak tnjuk skill..huh!
tapik jgn sangke aku kat sekolah seorang yg pendiam..senyap2 aku akan bawak getah yg da disambong pnjang2 untuk bermain lompat getah..
of cos aku da ready pakai tracksuit dlm kain..ble loceng rehat brbunyik jek...aku mula mgganas mnunjukkan skil lompatan aku..huhuh...betapa aku dikagumi kerana setiap level lompatan getah mesti aku akan lepasi dgn penoh macho..

tapik..

ble aku da mula meningkat dewasa...hormon testorteron aku semakin brkurangan dan aku mcm semakin feminin...tapik bg yg da lm knal aku..mereka akan brkata..'dawai2..ko dari dlu smpai skang..same jek..'
bagos sebenarnye bg setiap gadis utk brsikap feminin..dan hakikat sebenar utk aku is..aku sebenarnye mmg ske melawa dan bermekap..tapik dari segi sifat pulak..aku xdapat nak nafikan aku mmg sgt hyperactive...
hurmm..

baiklah...ble aku rase aku nak smbong cerita ttg akukecik2 dlu..
aku akan sambong...ada mcm2 lagik sebenarnye..
tapik aku mngejar mase nak bersoping plak..
lagi satu fakta..shopping dan dawai mmg xleh dipisahkan..

sekian..

Friday, March 13, 2009

kEseRonokKan sElePas Bgn TidO..yeaHh!!

skang da pukul 1041pm....
bermaksud baru sejam aku bgn tido selepas aku ter'koma' dgn xtersengaja...
aku xbrmaksud pon nak tido..saje jek men pejam2 mate..skali tuh trpejam btul..hurmmmm...
ble piki2 balik..sebenarnye aku da byk bubah dari segi tido2 ni..dahulukalanye..tido dan dawai ibarat irama dan lagu...
satu hari tido aku mesti kene cukup 12jam..(ala2 baby)...kalo xcukup..aku mcm mat gian xdapat dadah...agak kronik time tuh..tapik skang..tido aku hnyalah 5-6jam saje..kdg2 3jam...(ni atas sbb2 brgayut,brchating atau berblogging...)..

tapik arini..selepas bgn tido..rase ceria plak..walopon kalo igt pasal keje boleh meletop kepala..tapik aku ceria..seolah2 tido aku sgt berkualiti..(hakikatnye xkualiti lgsong)..antara sebab aku ceria ialah aku bermimpi sesuatu yg indah...
biarpon mimpi aku ni mugkin hanyalah mainan tido tapik aku gembira dgn mimpi ini...

biar aku jelaskan apa aku mimpi...aku brmimpi aku sedang berjalan ke suatu kawasan yg sgt damai dan sejuk,,dan aku rase sgt2 free..xde masalah..xde perasaan takot...kawasan tu seolah2 mcm kat tepi pantai tapik xde pon laut....aku duduk sorg2 dan layan prasaan..aku duduk dgn muka trsenyum jek....xpernah aku rase prasaan tenang mcm ni...then..

'wai!!!!!..bgnlaaa!!! smayang mgrib!'

huh..sore ina plak memecah kalbu dan mnganggu deria pndengaran...aku pon bgn dgn mamai dan teros amek wuduk...pastu baru aku trpiki nak tgk jam..wah!! 810pm..huhuh...baru aku trsedar yg mimpi aku bukan mainan tido tapik mainan syaitan....tapik ape2 pon aku tetap rase tenang...walopon brsikap agak keji tido di waktu mgrib..

lepas solat..aku cube utk tido smula agar dpt mimpi yg same..tapik selepas setengah jam..aku da xsanggop nak pure2 tido lagik..aku surrender dan bgn untuk mandi..selepas mandi aku mula menggeledah dapor coz baru trsedar aku xdinner lagi..

selepas seketika aku trpiki...adakah aku layak utk mndapatkn ketenangan dlm hidop..kadang2 aku xtau samada aku sedang tenang atau bergelora..sebab...seperti yg aku pernah mentionkan...seantero manusia mngatakan bahawa kotak prasaan aku da expired..arghh!!.tidak..mn bleh..aku mesti carik balik prasaan yg ilang tuh...

hurmmm....lepas ni pukul brape pulak aku leh tido...hurmm lagik...

p/s : tgk citer 'stuck on you'..klaka tapik romantik dan penoh cabaran...

Thursday, March 12, 2009

mari tagged2

Complete these sentences:

  1. My ex-boyfriend... [i dun wanna think bout him anymore]
  2. I am listening to...[some noises from the TV]
  3. Maybe I should... [plan for my future..or plan for my fiture husband..haha]
  4. I like learning... [lotsa things..esp..challenges one..]
  5. My best friend(s)...[cayang kamoo sume2..mmuahh]
  6. I don't understand... [tamil..of cos maa..i'm malay what]
  7. I lost... [ma feel...feeelll]
  8. Many people said... [sengal ubi kayu rebus cicah ngn sambal kicap]
  9. The meaning of my name..[penawar yang indah..huhuh]
  10. Love is...[full with..errr...apentah]
  11. A place called...[an area where we can hibernate properly]
  12. I will try..[to gain ma weight..yeahh ]
  13. The meaning of "forever"....[humph..nothing is forever..]
  14. My handphone... [is called COKIA n had a cracked pattern..]
  15. I am very annoyed... [when i got a lots of thing to talk]
  16. Whenever I wake up from sleep... [i will step to the next katil 'mamai'ly and sleep again]
  17. Party is...[a place to find out new bf..haha]
  18. The cutest animal ... [nyanyau...dan kongkang]
  19. The best age... [err...baby..]
  20. I felt tension today...[ coz ma teeth is ngilu dowh..ceiss]
  21. tonight i will try..[chatting, blogging, facebooking, frenstering]
  22. when i look at myself in the mirror this morning...[i'm happy coz ma skin getting much more flawless..haha]
  23. Shopping mall...[a place where i can get histeria esp when sales]
  24. fast food are usually... [good for ur health]
  25. Last sentence to a person... who read this...[remember me as dawai forever..haha!]
  26. Who to tag... [whoever..]

8 sikap wanita yg lelaki sukai..(btul ker)

Antara sikap2 wanita..jika anda wanita...sila2 la bace..jika bukan wanita pon leh bace..so mari lah membace2..

1. Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

3. Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah & mempesona

Wednesday, March 11, 2009

Aku PeLIk dGn diRi SenDiri....

Entri aku kali ni..aku nak mngarot lagi...tapik mngarot bnde2 yg berfaedah la..bukan yg ntahapeape tuh...

bace tajuk jek mesti korg sume da tau...bahawasanya aku skang konpius ngn diri aku...konpius sgt2 smpai kdg2 aku tertanye2..btul ke name aku Husniyatul Adawiyah a.k.a Dawai..btul ke mak aku seorang yg gamble lagi brutal.. btul ke aku ni seorang manusia dan macam2 lagi persoalan la..

secara jujurnya aku xtau apekah pelan masa hadapan aku..dan aku macam xnak piki ape2..dan sejujurnya lagi..aku macam da xde perasaan...arghhh...perangai dulu dtg balik daa...susah untuk aku recover klo prangai aku yg ni dtg balik...

ntahlaa...

ikotkan ati nak follow the flow..tapik flownye pon aku xnmpak...
dlu kecik2 org tanye..
'dik cita2 da besar nak jadik ape?'
jawapan aku...
'jadik isteri..'
jawapan yg ringkas dan padat..dan sume org paham..

sampi skang klo org tanye..jawapannye tetap same cume edit sket jek jadik ayat org profesional..'surirumah'

aku takot..ble aku semakin konpius ngn diri aku..aku akan trlupa jantina aku plak..err..bleh ke mcm tuh..yela..takot jek..kan dunia ni pelik...
tapik...aku lagi skali xpahamla...aku ibarat bukan diri aku...aku mcm roh org len yg menumpang dlm jasad org len...sukar nak explain..
tanyela ape2 ttg ati, prasaan, cinta...aku akan blur...
tapik klo tanye ttg enjoy, karok or berpoya2..dgn pantasnye otak aku akan berfungsi secara cergas..haha!

skang prasaan pelik kepada diri sendiri da semakin kritikal...dan rasenye jarang ade orang yg pelik kat diri sendiri...tapik nak buat mcm mane...da suratan takdir..ble aku terkenang diri aku waktu kecik...aku ibarat org lain..masok menengah dari form 1-3..aku lagi lain sebab aku sgt jahat..tapi kejahatan tu maseh trkawal..form4-5..aku sgt hyperactive...matrix...aku xjmpe identiti diri sendiri...masuk U..aku ibarat org sengal...huh...mcm sumpah2 kan? sumpah2 pon xcam aku...

aku rase aku memerlukan pertolongan rakan2 sekalian utk mnghidupkan kembali naluri aku sebagai seorang dawai....kalo dawai da xwujud dlm dunia ni....maka....korang sendiri akan tau apa jawapan tuh....

baiklah!!

mari brtukar jadik 'kongkang jadian'...
bertuuuukar!!!

yeah!

Tuesday, March 10, 2009

mAri mEnjEriT...AAaaaaaaAAaaAAAaaaAAA!!!!!!

ermmmmmm...
walopon aku dikatakan berada dalam mood yg xbrape nak baik..tapik aku ma
seh lagi cool...(coolkah?)

kenapa aku badmood?...sbbnye aku agak tensi ngn HOD sekalian yg xreti2 nak bekerjasama ngn aku...xpela mybe aku baru dan mereka lama..ataupon mereka sebok dgn keje2 mereka...xpela...cool kan aku..

arini agak lepak coz td aku g men badminton..errr sebenarnye men utk beberapa minit saje..punca xbrmain lame ialah..aku bangang dalam badminton so racket xbrape nak match ngn tgn aku..kesimpulannya..aku xdapat
nak pegang racket utk tempoh yg lama...xpela lagi skali...

aku rase aku da mula berjinak2 dgn arena sukanla..ari sabtu lepas aku men futsal..walopon aku bukan stakat bangang dlm futsal..malahan zero..tapik xsie2 aku join abg aku men gelecek bola mase kecik2 dlu..atleast..team aku menang 4-1..cool kan..(jawab ajela cool)..

sekurang2nye aku dapat keluarkan peluh..yg xbrape nak byk dalam tubuh bdn aku nih..baguskan anjakan paradigma yg aku lakukan...bagus2..

malam ni aku aim nak tido awal..tp...kdg2 ttp xdapat nak tido awal...esok ade GM meeting...dan seperti biase mesti aku kene present
sumting..as a QC aku mesti akan ade sumting utk dipresentkan walopon hanya brcakap bnde2 yg org da tau...hurmmm...xpela..sbgi QC yg cool aku redha saje..

mood aku maseh lagik bergelora...xtau nak explain kan bagaimana..maka aku trase yg aku sepatotnye pakse mate ini utk tutu
p...

p/s: kan bes kalo aku leh ulang mase ke tahun 2002...dimana kala itu aku maseh hyperactive serta sentiase hepy....aku btul2 rindu zaman tuh...zaman kegemilangan dawai kokot...rindu..rindu..rindu..zzZZZzzzz

Monday, March 9, 2009

keGiaTan daN kEjadian yG taK dIjanGkeKan..

YO!!

actually aku tgh wat artikel ttg 'permanian berhadas' sambil2 tuh update blog aku nih..badan da cukup lepak n otak da xlarat nak piki ttg artikel nih..dan actually lagi..aku terpaksa rela wat artikel ni..huhuh mnyesal aku cakap ske menulis..aku sebenarnye ske mngarot...aaaaaaa!!!

pada 8mac arituh..aku g kenduri kat Semerah..kenduri sepupu aku..da kawen pon die..sebaya aku tuh..hurmm...tercabar plak..haha! tapik xpe..jodoh aku xsampai lagik...n aku xkesah pon..i'm happy being single..yeah!!

semasa kat Semerah tuh..ramai jugak yg datang...kire sume sepupu belah mak aku adela..n yg pastinye ramai terkedu tgk aku da bergigi besi..ceiss!!
siap ade dak kecik pgl aku 'akak cantik gigi besi'..xpela..yg penting ade ayat 'cantik' tuh..haha!! budak2 kan jujur.aku caye kat dorang..
sebenarnye..time kat kenduri tuh..ade perkara yang lebeh mngejutkan aku...
aku jumpe smule ngn mamat yg mak die penah merisik aku time aku matrix dlu..
hurmmm...paham x?
act time aku matrix..(zaman muda-mudi)...ade sorang makcik ni..sedara aku laaa...die sgt2 berkenan ka aku..dan lepas jek aku abes spm tros die merisik aku...tetapi malangnye ummi xsetuju coz aku blaja lagi...
jadik selepas beberapa taun mamat tuh da bertunang ngn orang len..

dan..selang beberapa taun..iaitu pada 8mac2009..

kami bertemu smula.huhuh..tapik malangnye die da mnjadi tunangan orang..
orangnye good looking..badan sedap2..dan baik..tapi da ditakdirkan kami tiada jodoh..tapi aku dapat rase mak die tuh masih berkenan kat aku lagi la...giloss!!

seronok tgk sepupu aku da kawen..n ramai lagi kawan2 aku yg da kawen..aku stil rase aku maseh lagi budak2 utk kawen2 ni..xpuas nak enjoy idop as teenager..yela..aset pon xterkumpul lagi...xpela kan..pelan2 kayuh...
yg pasti umo 27 tuh da kire tahap kritikal aku harus kawen..

okla..marilah menatap gmba2 aku kat kenduri tuh yee...




hot lagi x aku? huhuh..aksi ironwoman...



juliana n husband die (sape tah name..lupe lak)..



bahagienye mereka..purple sesuai utk mereka kan..



haha!! jgn tiru aksi ni kalo ibu anda tidak seperti ibu saya..



bersama makcik terchenta..makcik vouge dan anak buah vouge gak..



abangku tersayang..



kazen yg sengal



inilah kerja aku at kenduri tuh..tukang pengelap cawan serta supplier cawan..



ajk2 pembantu sekalian...



aksi sewaktu brgamba dgn pengantin..



aksi2 sengal bersama kazen sekalian



lagi skali sengal..



dah..mari pulang...

okla kawan2...aku dah xleh handle mata yg da ngntok serta badan yg da penat gle..
oleh itu...

chalo..