Tuesday, February 17, 2009

mAri mEngArUt..

Entry utk kali ni aku nak mngarut sket…walopon kadang2 aku ngarut bnde yg bosan..tp ape gua kess!! Haha..

Ble ckp sal ati n prasaan..mesti org akan kata ati pompuan ni sensitip, susah nak paham, senang terluka n susah nak smbuh pas da terluka…tapi cmner plak ngn ati lelaki yg dikatakan slalunya paling loyal tuh..(yeker)..hurmm..susah kan ble nak ckp sal ati..tp xtau knp aku ckp sal ati gak..

Penin2..

Skang beralih pada prasaan plak…knp slalunye prasaan pompuan ni xdijaga? Adakah sbb prasaan pompuan xpenting? Isyy..sume prasaan penting..tp ble kite terabaikan satu prasaan..maka kat situlah prasaan tuh jadik ibarat xwujud..huuu..bertambah penin aku..

Ok2..skang ni brcakap sal suka n benci..knp mesti ada suka n benci? Xleh ke ada suka je..n knp senang2 manusia tuduh yg manusia satu lagi mmbencinya..walhal manusia satu lagi tuh xpernah nak heran pon ngn kewujudan manusia tuh..n knp ble kite da suka kat seseorang kite jadik cam nak benci diri sndiri..yela..pernah dgr ayat ni x..’I hate myself for loving u’....agak bong-OK la nak bnci2 diri sndri ni..tp papepon aku sayang sgt2 kat diri aku..heee~

topik seterusnya..sal disakiti dan mnyakiti....kadang2 manusia ni pelik..sengaja mncari sesuatu agar manusia satu lg dapat disakiti hatinye..dah xder keje len kot..tp tuh lumrah dunia..walopon manusia tersebut akan kate.."mn de aku nak sakitkan ati die"..tp hakikatnye mmg die sngaja..kejam kan dunia..xpayah nak guna cara susah pon utk sakitkan ati org len..sng st2..n bg yg disakiti..mmg xder cara len la nak mghindarkan diri selain dari BUAT BODO..walopon pndai..

beralih plak pd satu topik yg da bese dibincangkan oleh manusia2 sekalian..brkenaan dgn “die ske aku ke??”….bukan nak jadik org yg prasan or syok sediri..tp kadang2 prangai manusia tuh yg mnjadikan manusia satu lg ni prasan..cmne rnak elakkan dari jadi prasan sentiase..elakkan diri dr manusia yg wat die prasan tuh or teruskan jadi org yg prasan…mmg manusia xkan dpt mmbaca apa yg ada dlm ati manusia satu lg..kan?kan?kan?

kalo la aku dapat baca ati manusia len kan bagos...huhuh cam nak jadik superhero plak...

k la..blur plak..

chalo!

1 comment:

  1. Y... alahai.. nih seme mmg la adat resam manusia..
    macam2 perangai ade.. kite kan hidup jap je kat dunia nih.. so juz explore seme yg ade..
    ahahahahah :P
    saya pun ade perangai i hate my self for loving u.. baru je dengar lagu itu.. ahahahahah ;)
    tp ckp je benci.. act syg weyh kat diri kite ni haa.. wawawawawaw :P

    babe.. nk jadi superhero.. sila buat seperhero test di blog saya.. sekian terima kasih.. ahahahah :P

    ReplyDelete