Wednesday, February 4, 2009

dileMmA.....bUt tHanx God..AllhAmDuliLLah..



PADA hari selase yg indah tapik agak suram tuh...aku mnerima satu brite gumbira...oppsss...silap..act 2 brite gumbira yg brjaya mmbuat aku terasa ibarat ditelan mati mak diluah mati bapak..huuuuu~ But thanx to ALLAH S.A.W....aku sgt brsyukur dgn semua rezeki yg KAU berikan....
biarlah aku crite dgn lebeh detail....pagi selase yg agak sejuk tuh..aku mnerima brite gumbira dr tmpat keje aku skang yg aku akan diserap as a HOD QC dept a.k.a 'kaki repot' a.k.a 'spy' kepada Dr.Adnan (Bos aku yg ala2 donald trump tuh)...keje byk but yg besnye aku brkuasa utk mnerjah sume dept n mncari apa yg salah..haha!! agak keji jugak kerja camtuh tp Dr.Adnan kate..'wai..ur motto stat from today is..I DUN CARE..understand?'...hurmmm...agak mncabar but i like it..
tetpi..sedang aku brgumbira dgn agak control2 ayu tuh...tetiba aku mndapat panggilan drpd International Logging rogenic from Puchong..they also offer me a job as technical assistant n the salary is same wif what hv hospital penawar offer me..aku jadik keliru coz offer dtg pada hari yg sama n aku xdpat nak buat keputusan pada mulanya...
so..setelah berbincang2 dgn sume org yg brpengalaman serta otai dalam menasihati..aku brdiskusi gak ngn dr.Adnan...aku rase aku da mncapai gak keputusan yg aku rase aku xnak mnyesal....i think i will choose hospital penawar.....even siang malam aku keje..but i will make sure yg aku akan enjoy keje ni..
antara sebab2 aku pilih hospital penawar is...gaji adalah sama ngn ILO..but here i got hostel (maaf ye..bukan rumah flat..but teres 4bilik)..transpot pegi balik umah..laptop free..broadband free..n the most thing is i will be a multipurpose staff with new experience eventough xsama ngn degree aku...
n bagi aku plak...da xde reason untuk aku carik keje kat KL tuh mmandangkan dah xde ape2 lagi yg patot buat aku teruja seperti dahulukala untuk memilih KL as tpt mncari rezeki aku....knangan yg byk kat sana biarlah mati n terkubur n tolonglah sesapa bacakan talkin ye..aku xkan skali2 mnyesal dgn apa yg aku lakukan n life must go on..yeah!!


aku rase cukupla entri utk kali ini kerana sesungguhnya aku belum lagi mandi serta perutku sgtla lapar sehingga berjaya mmbuat bnyian yg agak kurang enak untuk didengar...

sekian..



muka sengal ku dikala berenang seakan2 ikan dugong...

4 comments:

  1. wah Y...
    u la yg mr azhari ckp tuh..
    dpt diserap terus..
    cograte to ya Y...
    tgk.. bile pintu rezeki da terbukak..
    smpai tataw nk pilih yg mane..
    but i think u should stay.. heee..;)
    byk kemudahannye..
    berkhidmat la di negeri johor..
    negeri terchenta ini.. ehohohoho

    yeahh... akhirnye kamo telah memenuhi mission green... caya la Y... peace... ;)

    ReplyDelete
  2. isyyy2....mybe bukan i la cyg oi yg mr.azahari ckp tuh...sumbody else kot...
    u pon bakal diserap kan....marilah kite berkhidmat beramai2 utk johor terchenta....yeahhh!!!

    ReplyDelete
  3. dawai.. pergh.. best nyer ko.. murah tol rezeki ko kan..
    tahniah wai..
    aku je yang tak best kat sini..
    huhu..
    ko doa2 la aku dapat kije best2..
    jeles r aku tengok ko..

    ReplyDelete
  4. wow, u go gerl..!
    tahNiah waI..
    xpe lah Johor dKt ngan kampung..
    paPehal senang nak lik nanti kan..
    sure ur Family so relieved skg yang u a'dy hired..
    congrats sgt2..
    tuhan tu Maha kaya, hIlang satu beerganti2 rezeki die bagi..AlhamdulillaH..
    be Good Gerl =)

    ReplyDelete