Friday, February 27, 2009

..lalala~...

Kebiasaannye..kalau aku nak update blog..pastinya aku akan letak gmbar..dan semestinye gambar tu bukan saje suke2..tp sumenye mmbawa maksud..

ok..mari stat ngarot..today cam bese keje..walopon halfday jek tp aku agak bz..(yeker)..yela bz wat2 bz..haha! prangai yg agak keji..
semalam xsempat nak update blog coz lg skali aku xsengaja ter'koma' dlm tmpoh masa yg agak lame..ermmm...dr lepas magrib..pastuh trsedar kul 3pm utk isyak..n 'koma' lg smpai kul 545am utk subuh..n seterusnya sedar ngn agak 'segar' pada 715am..jadik boleh disimpul kan bahawa aku telah kehilangan nikmat dunia dimalam hari..huh..kembali mnjadik kongkang jadian..





















harini jugak mnjadi hari aku paling malas nak bukak mulut..sbbnye bibir saket kene ulser..ceiss..ni bukan sbb cabot gg punye pasal..tapik sbb keganasan doktor cun tuh da mmbawa kepada pertumbuhan ulser2 sekalian..
tensi2..

dan semestinye aku kene makan bubur sahaja..baru nak g melantak beger mcD..
xske!xske!xske!


tadi..
aku trlambat meeting ngn dr.adnan..huhuh..salah bace msg..igtkan kat director's room rupenye kat ward baru yg cun tuh...


mari2 aku tunjuk gambar2 kat ward yg baru siap tu ekk..bangge jugakla coz hospital penawar ni mmpunyai bos yg kreatif n byk idea..
walopon dia ala2 donald trump..tapik dia mmg bes asbestos la..




ni kat satu sudut dimana frame gmbar tuh actually xsempat nak gantong lagik so letak jela camtuh..



ni kat lobby ward..menarik kan..dinding yg bunge2 tuh actually ade sorang brader kat imaging dept yg lukis..hebatkan..aku waktu ni xde plak..g cabot gg..kalo ade..konpem aku pon smae2 conteng..



gmbar ni diamek dari sudut dalam bilik ward...aku terase ward ni cam bukan ward plak..cam umah plak..menarik sgt...



yg ni plak sebenarnye dalam toilet..haha..disebabkan toilet die sgt warne-warni..kitorbg rase cambes plak nak pose kat cni..kamera canggih aku tuh pon telah disalah guna jap utk amek gmbar ngarot2..



haaa..ni plak..model untuk ward tuh..haha...ni namenye xder keje tapik g wat keje yg xberfaedah...
konsep ward baru ni is..'funky ward'..coming soon...bulan 3 ade lagi satu ward nak bukak n konsep die ala2 kampong style..mesti gempak gak...
klo da siap konpem aku upload gmba lagik..

tu sajela sesi ngarot kite..


p/s: sok big jam...sape nak bawak aku g sane...huuuuuu~
nak g big jammm!!!!

Thursday, February 26, 2009

aKu gAdiS rOngAk...huhuh..

mesti korang da dapat agak ape aku nak ngarot kan...bace title pon konpemla da tau jalan citer sampai abes..tapi ape aku kess...aku ttp nak ngarot gak..haha!

skang aku dah lengkap utk jadik gadis yang rongak..gigi belah kiri n kanan da cabot pon..tapik..semalam..ape yg aku katakan pada entri sebelum ni..mmg ngeri..coz doktor yg nak cabot gigi aku tuh...cun + comey..tapik ganasnye..huh! Tuhan jek yg tau..seb bek tgn aku xtertampar ke..terterajang ke..aku ttp cool time dia nak cabot gigi bawah yg senget ni...dekat 10min gak die godak2 gigi bawah aku ni..

disebabkan keganasan doktor yg cun tuh sama ngn keganasan rejim zionis..maka bibir aku mngalami kelukaan yg nmpak cam xsaket tapik sebenarnye..keperitan tuh hanya aku yg tau..sungguh keji perilaku doktor cun tuh..seb bek la aku ni pnyabar orgnye..heheh!

actually aku menulis entry nih sambil makan bubur ayam mcD..kesiankan aku..disebabkan dah xtau nak kunyah belah mana jadik aku trpaksa telan bubur jek dulu..alah..janji kenyang..dan perasaan kenyang tuh mmbawa kepada satu perasaan yg lain..iaitu..ngntok..

actually lagi skali mira bagi aku idea ngarot sal lipas2 jantan yg gatal kat uma aku ni..tapik aku rase cam xbes jek nak interframe kan lipas2 yg xbape nak glemer cam aku tuh..sbb aku baru tensi kat sekor lipas ni...maken aku nak halau maken lipas tuh nak dekat2 ngn aku..tgk..gatalkan lipas trsebut..

dan aku rase mesti mok kecewa bace entry aku kali ni sbb idea ngarot tuh xbape nak kua..xpela mok..asalkan ko bace ekk..kalo ko xnak bace..ko kene bace gak..muaghaha!!



p/s: seronok gak jadik rongak ni coz molot rase sejuk jek..angin masok ngn byk..tapik aku da jadik cam pelat plak..xpela..pelat kan comey..huhuh..(prasan sunggoh)

Tuesday, February 24, 2009

eSok yG meNgeRikaN...huuuu~

Kalau nak citer betapa ngerinye hari esok..mmg xdapat nak dijelaskan secara zahir dan batin..coz aku sorang je yg akan merasainya..
mestila aku sorang..
coz korang mn tau ape jadik sok..

sebenarnyee..

esok aku kene g klinik gigi lagi utk cabot 2batang gigi lagi...hurmm...saket?
time injection n cabot tuh xsaket pon..aku kan gagah..tapik kegagahan aku hanya bertahan sekejap saje coz apabila ubat kebas da ilang..
saketnye..hanya aku dan DIA jek yg tau..huhuh..
xpe2..beauty is pain..

semalam aku timbang berat..turun..sedeh plak tgk turun..byk masalah ke? xpon..hepy jek..
oooo...baru aku igt..kan gigi belah kanan kene cabot..so
mgharap kat gigi belah kiri jek utk mengunyah makanan..so penatla gigi belah kiri tuh..so lg aku jadik malas makan..issyyy..jgn malas!

sok plak gigi belah kiri nak kene cabot..xkan aku nak mgharap kat gigi depan..hurmmmm...xpe2 mesti ada cara len..makan bubur..xpayah kunyah2..haha!

t
adi..

aku kat opis cam orang sengal ubi jap..ntahla..rase pale otak cam nak jadik orang sengal so trpaksala jadik..xleh nak elak..keje
byk tapik cam besela aku kan hebat dalam brpura2 xder keje..maka aku pon download lagu2 yg agak bes utk didengar..cambes jek rase..

ape lagi nak ngarot...xde idea plak..sbb..tgh brpura2 cool utk hari esok..
alah cabot gigi jek..bukan g perang ngn zionis pon..huh!


Tetibe jek rase muka nak jadik merah2 la..heeee~
kenapa ekk..
adakah sbb aku mmg cepat merah2 muke..(walhal kemerahan tuh xlah nyata sgt pon kat kulit aku)
hurmm..lupakan jela..coz jawapannye xde kene mngena pon ngn brad pitt mahupun angelina jolie..so abaikan..

criusly aku semaken xde idea..prasaan macam otak aku da ghaib pon ade gak..tapik semangat nak menaip lagi tuh masih kental..
knp agaknye aku jadik camni..adakah sbb kopi pagi td yg agak pekat tuh..ataupun nan
gka masak lemak lunch tadi...misteri kan..xtau sbbnye..

ok2..aku pasrah..surrenderla..coz katil n bantal da melambai2 dan aku semacam nmpak asap (ala2 kat kayangan) skang ni..

baiklah..selamat malam
( walopon baru pukul 8pm..tapik ia tetap malam jgk kan)



err..blog dicipta untuk dibacakan..so kalau nak mmbaca blog tuh perlu ke kene pakai baju hitam, seluar hitam serta sarung stokin yg jugak hitam kat kepala??
agak konpius gaklaa..
rasenye xde plak syarat dikenakan utk mmbaca blog..
klo rase2 xnak blog dibaca baik xpayah berblogging kan?
dan ble blog dibace biasanye dgn perasaan yg xde perasa..
adoiyaii..penin aku la..

Sunday, February 22, 2009

wHich sUpeRherO aRe yoU??

Your results:
You are Superman
























Superman
75%
The Flash
65%
Wonder Woman
65%
Spider-Man
60%
Robin
60%
Supergirl
60%
Green Lantern
60%
Hulk
55%
Catwoman
50%
Iron Man
45%
Batman
40%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.


Click here to take the Superhero Personality Test




wahh..hebat gak i kan...tapik xske la pakai spentot kat lua..haha!!
hah cik afrina..i pon superhero babe..

heeee~

Saturday, February 21, 2009

Meh BacE BloG yG bEsH..


aku xder idea nak tulis pape tapik currently aku ske bace satu blog nih..name die..'blog anak mat nor'..klo korang bace knform trgelak besar walopon korang xbesar...tapik mmg bes la...
thanx to ija sbb ko lah yg mmperkenalkan blog nih..

Friday, February 20, 2009

mAri mEngAruT siRi 2

walopon hakikatnye aku xde idea nak ngarot..tp disebabkan nak update gak blog nih..maka aku akan ttp mngarut..

td pas mgrib jek aku tros ter'koma' sec xsngaja sampai kul 10pm..spnjang tmpoh aku 'koma tuh..aku mimpi macam2..ada yg berkaitan ngn diri aku n ade gak ntahapeape..

tapi..

yg brkaitan ngn diri aku tuh agak 'ngeri' utk dijelaskan sec fizikal..
aku malas nak piki sebenarnye lgpon mmpi tuh xpenting pon kan?

ok kite stat mngarot..

topik yg prtama ialah sambongan topik lepas iaitu 'perasan'...btol ke pompuan lagi cepat prasan dari laki?? adakah pompuan ni mmg dilahirkan utk syok sendri..aku rase cam pompuan jek yg lagi cool..aku rase jela..kdg2 aku emosional gak..kdg2 ye..lagipon ramai kwn2 aku kate kotak prasaan aku ni da expired..cheh..
tapi bukan salah manusia tuh jadik prasaan..ni kan sume angkara manusia satu lagi g wat manusia tuh prasan..korang stuju x? mesti stujukan..

ok..topik seterusnye..'to be love' or 'to love'...klo pompuan besenya akan pilih 'to be love'..sbb ble clash xtrase sgt..haha! keji btul..tapik xbtul gak kl asek 'to be love'..kan kene ade give n take..barulah bahagia..but dinasihati kpd pompuan..kurang kan 'to love' tuh agar anda kelak xtercedera parah until la klo korang da btul2 kawen...kl da tercedera xde jual ubat tau..

seterusnya...sape lagi setia? laki or pompuan? msti ramai akan kata laki kan..haha..lu piki la sendri!..soklan cam ni agak subjektif..bab kesetiaan ni xleh nak cakap byk2 sgt coz ati manusia laen2..so kiter postphone dlu topik ni ye..

aku da malas nak piki bebanyak plak..dahla xleh nak tido..td da tido byk..pastuh nak men msg xde kredit plak..pastuh lg..gusi saket lg..pastuh lagi..aku BOOOOSAAANNNN....

sok pas keje hope dak2 opis ajak la aku g merayap..lastwik da trlepas..time aku kt kg time tula nak ajak jalan2..cheh..

okla...doakan aku selamat tido ngn nyenyak..sok keje..
malasnyee..

p/s: adakah penantian tuh satu pnyeksaan?..np aku xrase pon trseksa...mmglaa coz bukan aku yg mnanti..haha!


adakah aku sedang mrana skang? oouuhhh tidak! 'merana' tidak wujud dlm kamus idupku..kpd sesiapa yg nak tgk aku merana..rncangan anda tidak brjaya..yeah!


adakah aku bahagia? ye sgt2..heheh..bahagia sbb baru sedar yg ramai rupenye concern sal diri aku..terharuuu...sob2..

adakah aku ngantok? jawapannye 'TIDAK'...warghhhhh tensi2..da kul 2am laaa...tido2!


babai!



Thursday, February 19, 2009

yay!! dapat makan free..

today...aku rase cam hepi2 jek...yelaa even keje melambak tapik kehidupan bekerja di penawar mmg bes..sbb..adelaaaa..heheh!
walopon pepagi da ade meeting..tp cam bese aku akan tito dgn kead mata trbukak..bakat semulajadi katakan..heheh!
then pas meeting aku g jadik hakim jap utk kes2 tertentu..da name pon QC...hmmmmm..
pastu..at 3pm..ade khazanah team presentation..dr.adnan cam agak brpuas ati ngn prfomance kitorg..so die pon nak blnkja kitorg makan kat pesta layang2...yeahh! leh makan sup gearbox ini malam...haha!
rasenye da lame aku x g enjoy a.k.a brpoya2..kate org..brhiburlah anda selagi anda maseh dijalan yg benar..heeee...walopon ada manusia yg kate enjoy tuh lagha..tp kita as umat yg humble ni..mstilah tau batas2nye kan?
heheh..
rase cambes sgt2 laaa....sbbnye xnak btau..watpe nak tayang2 apa yg kite ada n bnda tu akan wat org len rase annoying je kan?kan?kan?
oklaaa...nak stop..nak g mndi coz nak g men layang2 ini malam..heheh!
chalo!

Wednesday, February 18, 2009

aKtiViti sElepAs KeRJa..heheh..

arini aku kene keje smpai malam..sebabnye dr.adnan suh aku join keje duty manager..duty manager to kene observe satu hspital n tgk sume bnde trmasok maintenance,infra n kebersihan...walopon keje tuh kacang jek tp sbb kene blik mlm yg aku malas tuh..
tp sbb aku ni profesional (kunun la tuh..)..aku pon watla ngn ikhlas..




ikhlas kan muke aku tatkala tgu time nak blik..dhla time ni ubat tahan saket aku da ilang kesan..so aku menahan jela kesakitan gusi aku ni..uhuk2..



after keje jek aku pon duk melepak la kat keladi cafe tgu ayuni amek..



sambil2 tuh aku pon tgk2 gak pemandangan malam yg cambes jek..tu sume untuk mnghilangkan rase saket jek..



tgk2 jam da dekat setengah jam aku melepak tgu ayuni..perot pon da lapar bangat..



haaa..mesti pelikkan tetiba ada gmba ni..act pas je keje tuh aku tros g pesta layang2 kat bukit layang2..tgh malam cmni pon ade org men layang2 gak..
walopon penat tapik syok plak tgk org asli ni menari..



sempat gak la aku berposing..tapik malangnye kamera canggih aku ni xmampu plak nak capture gmbar layang2 kat langit tuh..hampess..



siotkan..layang2 tuh nmpak cam bintang plak..ceisss..



pas da puas brjalan..aku pon singgah gerai kat tepi jalan ni..tetibe mengidam nak makan ABC..agak puas ati coz ABC die kaya ngn macam2 bnde n cedapp..hehe..gmbar belah kanan tuh plak namanya 'kacang pool'..1st time aku makan..igtkan kacang jek..rupenye makan ngn roti..sedap gaklaaaa...cam roti arab rasenye..

pastuh..blik jek uma..mandi2 tros makan kebab yg aku tapau dr bukit layang2 tuh..
skang ni aku tensi coz separator a.k.a besi celah gigi aku cam nak trcabot jek..cheh!
mnyusahkan jek..
tp xpe..beauty is pain..haha!

oklaaa....arini jek da byk kali aku update blog..terlebeh rajin plak..heee~

p/s:malam ni kat ally ade topik sal org gemok..ble nak kua topik sal org kurus plak ni..huhuh

saJe nAk tAyang..heheh!!

ngehehe...saje nak tayang gigi aku yg da rongak tuh..
nmpak x ada lubang je ble aku senyum...
skang ble aku senyum mesti cm org malu2 nak bukak molot...xper2 beauty is pain..
walopon aku da rongak tp td de dak opis tuh leh kate cmni:
die: kak wai ni makin cantikla....
aku: yeke..bodek eh..
die: btul la..da ada bf x?
aku: xder..nape?
die: nnti saye carikkan eh..
kau: ok! heeeee~
p/s: xselesa btul ble gigi da ilang dua batang ni..rase cam angin cepat masok jek dlm molot..huhuh...

Tuesday, February 17, 2009

mAri mEngArUt..

Entry utk kali ni aku nak mngarut sket…walopon kadang2 aku ngarut bnde yg bosan..tp ape gua kess!! Haha..

Ble ckp sal ati n prasaan..mesti org akan kata ati pompuan ni sensitip, susah nak paham, senang terluka n susah nak smbuh pas da terluka…tapi cmner plak ngn ati lelaki yg dikatakan slalunya paling loyal tuh..(yeker)..hurmm..susah kan ble nak ckp sal ati..tp xtau knp aku ckp sal ati gak..

Penin2..

Skang beralih pada prasaan plak…knp slalunye prasaan pompuan ni xdijaga? Adakah sbb prasaan pompuan xpenting? Isyy..sume prasaan penting..tp ble kite terabaikan satu prasaan..maka kat situlah prasaan tuh jadik ibarat xwujud..huuu..bertambah penin aku..

Ok2..skang ni brcakap sal suka n benci..knp mesti ada suka n benci? Xleh ke ada suka je..n knp senang2 manusia tuduh yg manusia satu lagi mmbencinya..walhal manusia satu lagi tuh xpernah nak heran pon ngn kewujudan manusia tuh..n knp ble kite da suka kat seseorang kite jadik cam nak benci diri sndiri..yela..pernah dgr ayat ni x..’I hate myself for loving u’....agak bong-OK la nak bnci2 diri sndri ni..tp papepon aku sayang sgt2 kat diri aku..heee~

topik seterusnya..sal disakiti dan mnyakiti....kadang2 manusia ni pelik..sengaja mncari sesuatu agar manusia satu lg dapat disakiti hatinye..dah xder keje len kot..tp tuh lumrah dunia..walopon manusia tersebut akan kate.."mn de aku nak sakitkan ati die"..tp hakikatnye mmg die sngaja..kejam kan dunia..xpayah nak guna cara susah pon utk sakitkan ati org len..sng st2..n bg yg disakiti..mmg xder cara len la nak mghindarkan diri selain dari BUAT BODO..walopon pndai..

beralih plak pd satu topik yg da bese dibincangkan oleh manusia2 sekalian..brkenaan dgn “die ske aku ke??”….bukan nak jadik org yg prasan or syok sediri..tp kadang2 prangai manusia tuh yg mnjadikan manusia satu lg ni prasan..cmne rnak elakkan dari jadi prasan sentiase..elakkan diri dr manusia yg wat die prasan tuh or teruskan jadi org yg prasan…mmg manusia xkan dpt mmbaca apa yg ada dlm ati manusia satu lg..kan?kan?kan?

kalo la aku dapat baca ati manusia len kan bagos...huhuh cam nak jadik superhero plak...

k la..blur plak..

chalo!

Monday, February 16, 2009

MenuLis SaMbiL mEnahaN KeSakitAn...

sebenarnye...aku menaip ni smbil tahan sakit gg aku yg baru kene cabot ni..
berdenyut2 ni...waaaaaa...
okla..act aku nak citer akt wiken aku n arini




ok..mulakan ngn gmbar poyo aku dlu..disebabkan aku ni mmg batak kamera so pasrah jela k..



cam bese..kl blik kg mesti ngn abgku yg tersayang nih...seb bek die nak tgu aku abes keje baru blik..kami bertolak pada pukul 2pm=saturday=14feb



perjalanan yg jauh terasa dekat coz aku borak2 ngn abg aku byk gak..da lame xborak katekan..



sblm smpai uma..kitorg singgah kg pak long aku jap..so dapat la jmpe mirmo zibang ni..degil tau menatang ni



smpai uma da dekat mgrib..so plan ngn umi nak g care4..aku cadangkan nek moto..rase cm bes jekan..ala2 minah rempit..haha!



tapik..angkatan askar2 PN.Noriah mnghalang plak..so nek la kete abg aku..



smpai care4 igtkan dapat shoping ape aku nak.tapik terpaksa ikot ummi bli barang dapor..



memula kene pakse pilih bawang besar...



pastuh bawang putih plak..tgk betapa tegasnye muke umi kat sebelah tuh..xjadik nak pow..huhuh



besok pepagi..aku da stat kaco kucing degil aku ni..kerek jek muke..igt bes arr tuh..



dalam tghari ummi suh bersiap plak nak g MRSM Muar melawat adek aku jenab..walopon penat xilang lagik tp aku gagahi juga..



dalam kete kami adek beradek pon watla aksi2 sengal..heheh!



ni la jenab..muke cam alim je kan masok MRSM..cheh..pura2...



poyokan..maksod aku jenabla..seb bek die sorg jek adek pompuan aku..layan jelaaaa



blik je dari tpt jenab..kami pon carilah tpt asam pedas yg dikatekan power tuh..jmpa gak akhirnye walopon sesat smpai kg nelayan mn tah..



ni die tpt nye..dtgla..tp asam pedas umi gak yg paling power.heeee~



betul2 brtolak blik uma..malam..yela da syok melantak..pastuh singgah lagi masjid..

ok citer arini plak ade 2 gmbar je.. aku g klinik pergigian kt JB utk orthodontic treatment...
igtkan tampal2 gg dlu..

tapik..

kene cabot..waaaaa saket!!!



seb bek lg skali abgku yg tersayang ni tolong anta..sanggup die amek cuti utk aku..huhuh..xsie2 ko jadik anak sulung kan...
jasamu akan dikenang bro..

oklaa..aku da xlarat la nak pura2 gagah..
nak kene masak nasik plak..turn aku la..
huhuh..

babai..

Thursday, February 12, 2009

gEttiNg oLdeR...hUmmphH..

Saya sudah tua..yay!
ble da tua means kulit da jadik kedut, muka da xbrape nak glow2, tulang da xbape nak kuat, nak brjalan pon malas, mood nak melawa da kureng n menopause semakin mnghampiri diri...uuuuu..tatotnye dgr..
tapi aku xkesah sume tuh coz aku xla tua mn pon..
muaghahaha!
(ketawa utk mnyedapkan ati)

Pada hari yg indah serte sejuk ni...terasa macam ada satu prasaan yg mngawal diri...prasaan MALAS...susah nak elak..xkanla siang2 pon aku kene brtukar jadik 'kongkang jadian'..xpatot btul la..

malam tadi aku tido awal coz trase cam penat sgt2..(penat tgk citer chun hyang jek..heee~)
awal xla awal sgt..kul 12am gak..da terbiasela..xremaja la tido awal2 (credit to Ija n Bong..haha!)
stat kul 12.13am barulah henpon aku bunyik..hurmm...thanx kepada org prtama yg wish..aku mmg harap ko jadik org prtama pon..haha!

Thanx gak kpd kawan2 yg igt..yg aku xjangka mereka igt pon ada gak yg wish...tengkiu byk2..sayang kowang sume..
kepada yg xsepatutnya wish kat aku tu..thanx gakla..

Tahun ni...hadiah utk diri aku is...kejayaan..walopon utk mncapai kejayaan aku da terkorbankan sesuatu..tp pngorbanan aku tuh dah mmbuatkan byk ati berasa lega, tenang n damai..(even ati aku terluka parah).... xpe2..kan aku keje kat hospital penawar..byk obatnye..heheh

Sepatutnya arini aku hepi je..tapi xtaula knp otak asek blurr jek...pg2 lagi Dr. Adnan da bg task..kene investigate sal communication dlm hospital plak..so selaku spy yg xbrape pakar..trpakse jgkla wat keje..tp act aku xgerak2 pon dr td smpaila skang..keji btul perangai..

aku da dapat byk gelaran baru kat cni..JPJ, POLIS, MBJB..ape lagik...apa gua kesah..yg pnting..aku hepi..misi aku utk dikenali oleh sume staff da brjaya...slalunya ble aku masuk dlm satu2 komuniti aku akan wat satu komuniti tu tau sape wai..slalunya brjaya la..tp..yg penting aku xguna cara keji yee..mncapap jauh skali..(walopon dlu aku slalu dituduh cmtuh..)

petua utk dikenali senang jek..juz be urself...kalo aku mmg dari kategori sengal..maka aku xkan berpura2 ayu..ayu, lemah-lembut,pendiam tu sume bukanlah diri aku...aku byk brtanya...

if u want to learn, ask a question..btul x?

hurmmm....berbekalkan mood yg separa normal ni...aku rase otak aku da nak jam...

need to rest..

chalo..




hepy besday to myself..

Wednesday, February 11, 2009

koNgkaNg oh KonGkAng..



sigh~

semalam Dr.adnan xder n aku pon sec xlangsong xdela keje..rase cam xbes plak ble dok diam xde keje..yela da terbiasa bz then tetibe senyap rase pelik...tapi kan...apabila matahari terbenam jek aku bertukar jadik 'kongkang' a.k.a 'slowloris'...korg sume tau x ape tuh..haaa...g la tgk national geographic...

then..

apabila jek aku da jadik 'kongkang jadian', maka segala perjalanan hidop aku di malam hari mnjadi sgt &%#@#...(rasenye anda semua paham kan)....kalau kongkang mengambil masa selama sebulan nak pnjat pokok yg rendang...aku plak mngambil masa selama sejam utk brgerak dari depan TV ke TV...(jaraknya hnyalah dua kaki sahaja).....arghhhh...agak kronik ni..

lalu...

ble masa yg di ambil agak lame, aku amek keputusan untuk pura2 koma jek depan TV dlm keadaan yg sgt messy....tp still comey..heeee~ (prasan tu bagos utk kesihatan)..

tadi..

aku aply DPLI..nak tau aku amek cikgu ape..geografi n pend. moral..bermoralkah aku...?? jawapannya..xde pd aku....harap2 aku dapat jadi ckgu coz tuh impian ummi...kl dpt konpem ummi wat knduri 7hari 7malam..

sebenarnye...

aku mngharapkan seseorang call aku mlm ni kul 12am....tp adakah dia akan call....jawapannya..masih lg xde pada aku..
kl die xcall brmaksud die mmg kejam=BUSH..huh!!




nampak kan gmbar cheese cake ni...aku mngidam nak makan...esp for tonite..huhuh!

p/s: arini pikiran aku mcm org yg kurang waras atas sebab perut ku dr td brmasalah..(agaknye cacing2 tgh gado kot)..serta...rasenye xpayah cakapla...chalo!

waaaaa!!!! baru kejap td jam besi aku tercalar akibat tersangkut kat pintu...tensi!!!