Wednesday, January 28, 2009

my life is G.R.E.A.T...!!!! yay!

yuhuuuuuuu...!!!! heeeeee~ semalam n arini saye rase sgt2 hepi..heheh!


Semalam aku blik PG dgn keadaan yg sgt malas..tapik seb bek besfren aku anta smpai bustand n kami pn tgu bus sesama...dhla jalan jam..so PG yg sepatutnye dekat tu terasa cam jauh gle....

pastuh tadi aku g xray gigi...time xray tu punyela klaka...aku masok je blik xray..abg yg jage tuh tros tanye.."ble last period"..aku pon trgagap2 la jawab...segan beb..pastuh die pon kate "wak pregnant ke"...cheh..!! ape muke aku ni nmpak brseri2 sgt ke cm org prgnant..aku pon jawabla.."abang..saye single lagila.."..(dgn harapan abang tu ngoratla..haha)..gilos..

pastuh lagik...actually sok aku ade presentation projek..tapik aku xwat lagik slide show n leh dok melepak kat cc...sungguh keji prangai ini...



ni laaa gamba xray dari pandangan depan..burok gil gigi aku..hahah!!



ni plak pndangan depan..huuuuu...cm burung punye paruh..


karya agung aku kat opis..haha!!

lagi satu karya agung tatkala bosan..

p/s: xsaba nak bi lappy baru..heeeeee~
ske! ske!
aku skang asek nak trsengih sorang2 jela..yela mcm2 bnde besh trjadik selepas hari kejadian
bong-OK tuh..
like i said my life become..greatn greatest n greater...yay!!



Saturday, January 24, 2009

cNy yG bUrinK..

Ma BIg FakE HaPpy SmiLe..haha!!



Semalam aku blik BP ngn LAn..dhla tetibe kene duk krusi yg xikut no memasing so aku trpakse dok sbelah keling yg..(rasenye xpayah la ckp)..ponat wooo dhla jam..lenguh buntut aku..ceiss..!!
pastuh arini aku bgn tito lmbat gler..dhla mlm tadi tito awal..xsnonoh la prangai..huhuh..ape gua kes..!
Act mlm tadi aku agak bengang la ngn sorg makhluk ni..xpasal2 nak bagi msg tuduh bukan2..ape kess beb!! I try to get my new life so dun u ever to disturb it..understand?!
Skang ni aku melepak kt cc ngn harapan nak cari info sal ILO..nextwik de interbiu..aku ni g interbiu je melambak..dapat kejenye xgak..tensi2..tp xpe tu sume dugaan...bulan 3 kang dgr citer KPLI n DPLI nak kua...nak try lagikla..walopon skang aku agak alergik sket dgr perkataan 'cikgu' ni tp xpe..ummi suh jadik ckgu so aku try tunaikan..yeah!!
malas btol nak blek PG ni...ble trpandang keje yg mnimbun tuh tros rase nak tito je..haha...arini nak g brpoya2 tapik plan aku xjadik plak..xbes tol..orait geng aku mmg ske merapu smbil mkn ikan kerapu..chalo bete!!

let bygone be bygone...yearghh!!




Friday, January 23, 2009

Yay!!! GaJi SudA Masok....

Pagi ni aku bagun ngn satu perasaan yg sgt best!!! aku cam org hilang ingatan..hahaha!!!! selepas kejadian semalam yg agak bong-OK tuh aku rase bnde ni mmg patot jadik..Now aku rase aku dapat satu kehidupan yg baru n lebeh bebas serta leh bfikir secara logik....smlm dgr lagu 'Shaden'..makin besemangat.....
Kawan2 aku ckp jgn brsedeh utn sesuatu yg xbes pon...dlu aku leh je survive xkan kang xleh...life must go on beb...mgkin utk cari yg len tuh adalah impossible coz i'm not easy to fall in love...(x cam ssetengah org..ppl are diff beb) ...kepada mereka2 yg sedang tgu aku tuh..sowi..aku xrela lagi disakiti..n kepada die yg da jmpe org baru..tahniah..n kepada die yg aku lak tgu..ble nak berpoya2 lagi ni..ceiss!!
Skang lagu tema utk aku ialah...'lalalala hari2 kerja..hahah!!'...ngehehe...walopon kene jadik projek manager utk projek yg brlambak2..tapi aku enjoy...misi nak ngorat doktor lak xbrjaya coz sume da tua bangke..huh!! so yg tgl abang2 engineer n programmer jek..isyy!!! mn de aku ngorat dorg..dorg arr yg ngurat aku...muaghahaha!!
okla..aku nak makan nasik lemak yg baru kawan aku bli ni..b4 that lupe lak nak btau ape azam aku walopon da lm lepastaun baru...calon2nye adalah..jeng..jeng..jeng..:
  1. makan banyak2 smpai gemok..
  2. got a new style..
  3. xnak bela rambot lagi..rimas..huh!!
  4. beli laptop..
  5. amek lesen..
  6. new gigi..haha!!
  7. always be a wonderful,adorable n intelligent girl..yeah!

k la..nak mamam..babai!!

Thursday, January 22, 2009

Aku BukaN UtKMU....RosSa

LAGU NI AKu DEDICATE KHAS UTK SUM1..

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun tak pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku
I'm really sad rite now...Ya ALLAH berikan hambamu ini kekuatan...amin..

New BraNd Of Me..

salam...
hai kawan2..sowila klo korg view blog aku ni cam padang jarak padang terkukur..ape2 yg aku post dahulukala tuh da 'didelete'..paham2 jela ye... Nak tau kisah idop aku..kang aku keje kat spital penawar..bhgian Corporate Development...tiap ari wat projek..n kene jadik projek manager...cam nak trmuntah ngn projek blambak tuh..tapik i hv to show my commitment utk melupakan segala duka..huuuuu~
pastuh arituh..21jan09..aku g spital utk ortodontik..kt spital tuh doktor da stat acu gigi aku..so dlm nextmonth aku akan jadi betty lafea..haha..pakai braces doo...nak pakai color pink laaa....bia mencapap..pas da pkai braces aku nak work out utk figure aku ni..nak jadik gemok..haha!! bia org xknal sape WAI...WAI yg dlu da lame mati..tapi kawan2..aku stil sayang korang...hehe...
so aku cm malas nak tulis sgtla..aku tnjuk gmbar jela ekk..heee~



muke penat ni sebenarnye..

hospital penawar yg cantek serte besh

bakat semulajadi aku..hahah

windu time ni..anep ng erin sengal..

tatkala wat muke sengal time telematch

backdrobe tuh kami yg wat time carnival green..hee

aksi seksi kunun

aku jadi duta jepun...haitt..(time dinner green)

model wannabe..heheh

jadik faci time community service

antara dinding kat hospital penawar yg cantek

dengan akak nurse (kak zu) yg sporting
Rasenye tu jela dlu gmba yg aku leh upload..tenet lembap nak mampos la...nextime k aku upload g...daaaaaa!!!
"kenyataan mmg pahit..tapi aku mesti kuat..life must go on..aku sedar aku baru nk dapatkan hidup baru...kawan2 yg dikasihi..sokongla aku..yeah!!