Thursday, August 20, 2015

Vendor Wantedd!!!

bismillahirrahmanirrahim...

phewww...berkurun beb..berkurun lama  xupdate...mcm2 da jadi...
dari aku bukak biz bakery sampaila aku jual jubah2 custom made...now...proud to announce that..

AKU DA ADE BUTIK..YIPPI YAY!!!

maka dawaikokot & dalle'ck apparel leh bersatu di bawah satu bumbung...bes kannn...

butik aku more to concept vendor...tp aku x amek byk2 vendor ni sbb yela...kite pon riso kot2 xterjaga kebajikan mereka...

ni pon aku masih cari2 vendor yg ade jual brg2 rare...
brg2 yg org xpayah lg nk g cari online atau jauh2..

 kalo korang ade yg minat..bleh follow instagram @dalleck_boutiquecafe...

okeh bebeh..tu je nk bgtau..hewhewhew..

Wednesday, May 28, 2014

Agent kuih raya 2014..yay!!

Bismillahirrahmanirrahim


hai semuaaaaa...hai hai haiii...

berkenaan agent dropship yg aku warwarkan tu...ingin di inform aku da tutup utk dropship tp bukak utk agent yg amek stok......paham x ek..huhu

ok bermaksud aku memerlukan agent yg akan amek stok dr aku...jgn risau ade 2options:

1. amek stok secara retails dari aku..
2. cari cust..submit order dr aku..amek payment dr cust...dan byr pada aku masa stok dihantar pd agent..(yg ni aku memerlukan 50% modal dr agent dulu pada tarikh tutup..another 50% dibayar pada hari dapat stok)

haaa begitulah...
kenapakah dropship ditutup....
sebab..sebab...huu sadis nk ku katakan....besela dok area kg..ku piki ade van boleh dtg rumah n collect semua stok..rupanya abg posmen nek moto je...haihh...cuba bygkan klo aku ade 50 parcel nk di anta..mcm mn abg posmen nk bawak...dan klo nk g pusat poslaju..agak jauh dr rumah....klo aku cas kos minyak...da brape plk cust nk bayar kan.kan..kan...

utk agent diluar kawasan johor...aku akan anta stok menggunakan bas expresss....dun worry..abg dreba xsonglap punya la...hehe....

n utk pengumuman...hnya tinggal 5slot sahaja utk agent...aku xnk amek ramai sbb xmau tamak2 nantik sendrik pitam kat dapor..hehe....so far da ade 20agents.....tinggal dr negeri perlis,kelantan,terengganu & perak je xde agent....so sesapa beminat...mai la wassap i..0187759602..heee...

ok mesti ade yg tanye...."wah die larat ke buat sengsorang".....
dgn ini dimaklumkan sy akan mnghire 2-3org pekerja mngikut jumlah order yg ade....sooo...dun worry bebeh..insyaAllah order anda ade...doakan kesihatan daku ye...

ok itu sahaja maklumat terkini hiburan sensai..yeahhhh!!

Tuesday, April 22, 2014

pudding art @ puding hantaran

bismillahirrahmanirrahim...

new product is available now..yippie yay!!
now dawaikokot da meluaskan empayar dgn membuat pudding art...
cun x? bukan stakat cun..rasa pon sedap..bukan rasa lengkong plk tau...xde kelas la mak jemah oii...haha

meh tgk2 gambo sket....

utk setiap jenis ni hanya brharga rm80 sahaja.....








yeahh muka tuan tanah disitu trsenyum bangga....haha...xboley belah..

ok...so sesapa berminat nk order..meh sms/call/wassap sy di talian 0187759602....yeahh!!

chalo mere bete!!

Wednesday, April 9, 2014

GUMPASTE : FLOWERS & FIGURINES....

Bismillahirahmanirrahim

yo bebeh2 semua...err...
alamak...gua xpandai nk guna bahasa formal...ok2...
sebenarnye dr aritu aku dok berkira2 ttg prkara ni..sebabkan bahasa inggeris aku semakin merundum tahap keterean ia...so aku asek xdpt mncipta satu ayat yg sesuai dgn servis aku nk bg ni...

baikla...meh aku huraikan apakah servis itu..
aku bukanla seorang yg sgt otai dlm dunia fondant&gumpaste..tapik insyaAllah boleh...
maka berita baik utk bakers die lua sana..kot tetibe nk buat kek yg ade figurine xkisahla ape bentuk..aku boleh bg servis tu..hihi...

harga bergantung pada tahap susah senang & warna yg digunakan...
meh tgk contoh :





















so klo ade yg berminat bolehla wassap/call/sms DAWAIKOKOT BAKERY di talian 0187759602....

utk pos pon boleyyy...so bukan je dlm johor...di luar johor pon klo berminat sy alu2kan..hihi...
means entire Malaysia...yeahh...

doakan ye dawaikokot sentiasa maju..aminn..
chalo mere bete!!

SENARAI HARGA KEK,CUPCAKE,WEDDING CAKE,PAVLOVA,MACARONS,COOKIES,APAM POLKADOT 2014

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah..setel pun keje update senarai hrga semua produk Dawaikokot Bakery...mybe ade yg tertinggal tapik akan di update a.s.a.p.....
meh tgk2...meh beli2....sy pun suka2...hahaha...


to all my dearest customers yg kacak dan menawan....
  there's important rules yg korang kene follow sebelum mmbuat order...details are below:


HOW TO ORDER:
  • Please place order 5 days in advance for small order and 2 weeks in advance for large order (last minit punya order boleh di timbang tara klo masa tu aku sedang berlangau xde order dan bahan kat uma cukup)
  • Any cancellation order MUST be made by CALL/SMS/WASSAP & not by email..and also..atleast a week before pick up or delivery date (last minit punya kansel if aku xbeli bahan boleh dimaapkan..tp klo da bank in depo..n aku da beli bahan..harap maklum..aku pulang mana yg di rasakan munasabah)
  • Order will only be processed once FULL payment is received.
  • Price may subject to change from time to time (ikot hrga supplier bahan kek bukan ikot hrga sukasuki hati daku ye cust..hehe)
  • Pick-up area : senggarang , simpang prt.Karjo , simpang parit botak-air hitam, ADTEC batu pahat
  • Delivery : charge due to distance 
  • COD : during promo time (rajin2 mnjenguk page Dawaikokot Bakery utk info)



PAYMENT METHOD
  • 50% advances of total bill is due at the end of consultation. Another 50% should be made 2 days before the event. 
  • Cancellation within 2-3 days is not REFUNDABLE!
  • Payment can be made to account :
   Maybank- 162339029307 (Husniyatul Adawiyah Bt Abdul Samat)

important note: Setiap harga kek di sebut harga mengikut jenis kek, saiz dan dekorasi kek. Harga boleh berubah jika berlaku pertukaran jenis kek, saiz dan dekorasi. Atau anda boleh memberi bajet yg anda ada untuk saya suggestkan jenis kek yg sesuai tapik masih memuaskan hati..insyaAlah win-win situation ye..hehe...

MINI CAKES @ KIOSK MD. ZAIN CENDOL , GIANT EXTRA TAMAN SURIA JB

Bismillahirrahmanirrahim....

Seperti yg diketahui...dulu DAWAIKOKOT BAKERY mnghantar produk ke 3 buah kedai iaitu Kiosk Md. Zain Cendol di Giant Extra Taman Suria JB, The Shoppe Hosp Penawar & Mini Shop KPJ Pasir Gudang....tapi....atas sebab2 personal...Dawaikokot akan berpindah ke batu pahat dan byebye pasir gudang...uhukkk...

maka dawaikokor trpaksa menghentikan penghantaran produk ke The Shoppe & Mini Shop....
tapik!!
penghantaran produk ke Kiosk Md Zain Cendol masih brjalan lancar...hehe.....
maka...agen tetap Dawaikokot ialah Pn. Hidayah iaitu owner kepada kiosk cendol trsebut...

lokasi kiosk betul2 kat pintu utama Giant Extra..


bermacam2 kek aku anta & mostly jenis dlm tupperware yg dijual dgn hrga rm10.....

paling HOT SALES ialah SNOWY CHEESECAKE MELELEH..


dan pelbagai lg such as


CHOC STRAWBERRY CHEESECAKE MELELEH


MILO CHEESECAKE MELELEH


NESTUM CHEESEKUT


TIRAMISU


MELTY HERSHEYS
  
dan ...etc..etc..hehe
kadang seminggu anta 3-4 jenis jek...ikot market mn mnjadik idaman..nk tgk lebih byk pic lain boleh terus ke page DAWAIKOKOT BAKERY...


klo nak ready stock..kene tgk jadual aku buat stok utk kedai...selalunya hari rabu or khamis...maka klo nk nyelit order  bleh la trus call/sms/wassap ke 0187759602....


p/s : sejak nak pindah batu pahat, aku masih mncari kedai or agen persendirian yg sudi marketkan produk aku....prefer area senggarang,batupahat,rengit,parit raja,air hitam & jb...harga kasih syg akan di beri...makin byk stok nk diambil makin byk kasih syg aku bg...ngehehe....doakan DAWAIKOKOT BAKERY sentiasa maju..yay!!

Tuesday, April 8, 2014

SENARAI HARGA COOKIES 2014

Bismillahirrahmanirrahim...

  • RAINBOW BUTTER COOKIES 
  • RM 20 / 25 PCS

  • POPIA SIMPUL KASIH
  • INTI UDANG GERAGAU  : RM 34 / 1 KG  ,   RM 18 / 500 GM  
  • INTI SERUNDING DAGING  :  RM 40  / 1 KG  .  RM 22 / 500 GM



  • CHOC ALMOND BISCOTTI
  • RM 20 / 45 - 50 PCS


  • CHOC SHORTBREAD
  • RM 25 / 60 PCS



  • PRETZEL COOKIES
  • FULLY CHOC       :  RM 30 / 47-50 PCS 
  • HALF CHOC         :  RM 28 / 47-50 PCS
  • ALMOND NIBS    :  RM 30 / 47-50 PCS
  • BUTTERSCOTCH :  RM 35 / 47-50 PCS




  • CHEESE LIDAH KUCING
  • RM 25 / 50 PCS



  • RAINBOW LIDAH KUCING 
  • RM 20 / 50 PCS




FOR MORE INFO...CAN CONTACT ME @ 0187759602 (CALL/SMS/WASSAP) OR LIKE MY PAGE @ DAWAIKOKOT BAKERY..YAY!!